om tranbär och en mango i present.

om tranbär och en mango i present.

hej från skrivbordshörnan!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

mitt rum, hos mina föräldrar är så himla litet - och mysigt! trodde först att jag skulle känna mig obekväm med att bo hos familjen igen, samt i det där lilla rummet. men det känns precis som min egna lilla lägenghet, som en trång liten etta skulle kunna se ut! minus köksvrå och badrum då förstss. att dessutom ha familjen nära hela tiden är så fint. kommer nog bli svårt att dra sig härifrån i höst, trots att jag älskar självsamhet väldigt mycket också. nåväl. för nu är jag hur som haver otroligt tacksam och glad för att ha tillgång till mamma-pepp, pappa-hyss och syster-jenny-kramar jämt!

här om dagen stod jag vid frysdisken och funderade på vad en skulle kunna hitta på för lite extra kul och annorlunda med sina smoothies och fick då upp ögonen för tranbären,!jag tycker ju mycket om torkade tranbär så varför inte prova, tänkte jag? sag och gjort - en smoothie kommer lastad!

men först, titta vilket fin liten ask jag fått utav mina kära på novellix? vårigt gul, minimalistisk och enkel. lite sextiotals-tankar kanske. väldigt fin! 

på bild syns även ett nytt magasin jag snappade upp på pressbyrån the other day. the simple things heter det. ett jättefint magasin om allt från konst till mat till odling till resor och livet i det stora, och lilla! mindfulness, yoga, musiktips och andra småsaker som förändrar. tips!

fyra favoriter 

. . . . . .

i den fina asken - som en hittar här - låg ju såklart några böcker också!

- var du lycklig farmor? av malou von sivers
american hotel av sara stridsberg
en utflykt av moa jessen
madame de breyves melankoliska sommar av marcel proust

även dessa tänkte jag läsa och recensera! ett så jäkla kul projekt tycker jag!

[i samarbete med novellix]

våga tranbär! 

. . . . . .

nu till smoothien! du behöver:
- 2 dl (minst) frysta hallon
- 1 dl frysta tranbär
- 1/2 + dl kokosmjölk
- 1 banan
- några droppar lime eller citron

mixa + tillsätt mer kokosmjölk om det behövs och vill du ha något sött som möter det sura i tranbären? addera ett par färska dadlar! och toppa sedan med valfria godsaker, så som tranbär, nötter och kokosflakes. 

en himla god kreation som passar fint med en kopp kaffe + läsning när en känner sig sådär vår-melankolisk som en kan göra om morgonkvisten. 

och varför ligger det en mango på mitt skrivbord tro? jo, jag fick nämligen en mango av min fina vän justine! hur gulligt? jag har dessutom inte smakat gul mango sedan jag var ett litet knytt i japan (bodde ju i tokyo tills jag fyllde fem) så det blir allt himla spännande och roligt att prova! älskar det här med frukt som presenter. ska jag på middag knyter jag ibland en rosett runt en ananas och ger bort. en ganska kul gåva tycker jag. tips!!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

önskar dig en finfin fredag!

kärlek,
Hannah

fem nya favvisar.

fem nya favvisar.

22 rus av lycka.

22 rus av lycka.