tjugofem plåster det psykiska såret.

tjugofem plåster det psykiska såret.

läs del I om min PMS här. tack alla ni som kommenterar och berättar om era historier - så himla fint, jag känner mig mindre ensam i alltet och jag hoppas ni känner detsamma. vill tipsa om nathalie som skrivit ett inlägg om sin pmds - hur läsvärt som helst är det! klicka här.

pms-plåster
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

☀ lyssna på josé gonzales på repeat.

☀ lägga ifrån mig mobilen så ofta jag kan, så jag slipper vara kontaktbar eller få ångest över hur jag borde men inte orkar svara på sms/mail.

☀ ha nära till naturen, spendera mycket tid utomhus och vara långt ifrån köer, tågstationer och storstadsbrus.

☀ dricka mycket chai masala-te från johan och nyström.

 ☀ ligg på sängen och pilla naveln. att göra ingenting går också bra i bland. släpp kraven och låt dig bara existera för ett slag. 

☀ äta dubbla portioner varm och god havregrynsgröt (gärna kokad med banan - blir så himla sött och gott) till frukost.

☀ se på filmer eller serier jag sett många gånger förut, som är mig trygga - sagan om ringen exempelvis - en favorit!

☀ ladda upp med en påse mörk havssaltschoklad (naturgodis) - också en favvis!

☀ vila mig bredvid katten, borra in näsan i pälsen, ligga bredvid och bara andas länge, länge.

☀ gå ut och springa - gärna i hop med en ordentligt peppig spellista.

☀ äta regelbundet, även om bara något litet, en får ej hoppa över måltider - viktigt! då blir i alla fall jag mycket mer grinig och lättirriterad.

☀ prata om mina känslor med en vän i en solig park. 

☀ meditera. ställ klockan på tio minuter, slå dig ner på en stilla plats och fokusera på dina andetag, räkna dem och följ hur luften åker in och ut, in och ut, in och ut. bli inte arg om tankar dyker upp, försök i stället att notera dem för att sedan släppa dem och återgå till andetagen igen.

☀ gå ut och gå + lyssna på en spännande ljudbok, kanske en fängslande deckare eller fantasy. 

☀ ligga på en filt på gräset, under solen, telefonklottra, rita eller illustrera. ät lite jordgubbar och underhåll dig med en trevlig spellista. 

☀ drick malins dundersmoothie på banan, dadlar, maca pulver, valnötter och vanlij med mera. yumm!

☀ passa på att rensa upp lite i livet! bland bloggar du följer, instagram-konton du följer, twitter-konton och så vidare. låt gärna garderoben få sig en rensning och kanske ta ut din ilska över fläckarna av stearin som fastnat på köksbordet och så är det väl dags att dammsuga?

☀ lyssna till bra metal när du är arg. 

☀ om du inte bor hemma - åk hem, till dina föräldrar, eller kanske till mormor. låt dig vara liten, bli serverad mat som du åt som barn och kryp upp i soffan, framför en brasa, en kopp varm choklad i ena handen och en bok i andra. håll mammas hand på promenaden. somna tätt intill ett småsyskon eller husdjur. familjen kan verkligen vara mitt absolut bästa plåster ibland. 

☀ köp en inredningstidning eller botanisera i inredningsbloggar, pinterestmappar och dylikt. inredning är ett så fint plåster tycker jag då det inte handlar om varken min personliga utsida eller insida, bara om sådant som är fint och kreativt. älskar!

☀ åk till biblioteket och låna barnböcker eller böcker från när du var barn. astrid lindgren, harry potter, mumintrollen. lägg dig på sängen och läs en hel eftermiddag, slipp de där "vuxentankarna" om hur saker ska gå och bli och så vidare för ett tag. låt dig själv vara ett barn, låt dig själv koppla av.

klipp och klistra. väldigt meditativt och härligt och lugnande. 

 ☀ skratta - se på roliga serier, kika på bloopers på youtube, gör en mapp på pinterest med bara sådant som är skratt-igt. som det här. oh, phil <3

 ☀ ta ett varmt bad, bland tända ljus, väldoftande badskum och klappa lite på din uppsvällda mage och säg snälla saker till din så härligt busiga, fiffiga och finurliga kropp.

 ☀ måla något! färglägg! kanske finns det någon gammal möbel som behöver piffas i ny färg eller kanske mar du ett mindfulness-block där du kan fylla i fina mönster? ett himla bra sätt att fastna i ett flow och på så vis glömma alla de där snurrande tankarna för ett tag.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 


liknande inlägg:
22 rus av lycka.
trettio gånger vardagslyx.
jag duger så jävla mycket.

kärlek,
Hannah

ångesten river mig med sina klor alldeles vid hjärtat och pulsen slår fortare än vad sekunder hinner med.

ångesten river mig med sina klor alldeles vid hjärtat och pulsen slår fortare än vad sekunder hinner med.

i mina tankar kan dina fingertoppar fortfarande kännas som brännässlor mot min sköra, ännu vintertorra hud.

i mina tankar kan dina fingertoppar fortfarande kännas som brännässlor mot min sköra, ännu vintertorra hud.