aprilviolerna.

aprilviolerna.

en recension + favoritfrukost.

smoothie bowl eller smoothie cream eller nicecream, kalla det vad du vill men himla gott är det! jag brukar äta gröt varannan dag och smoothie varannan dag, det blir en perfa balans tänker jag, mellan något lite tyngre och lite mer lätt. oftast brukar jag ta lite vad som finns i kylskåpet, mixa i en skål med en stavmixer och viola! en supersnabb frukost! ingen kan väl säga att en inte hinner med att göra en sådan här frukost om morgnarna?

den här innehåller: 1/2 apelsin + 1 banan + ett par nävar frysta bär + 1/2 dl soyayoghurt + 1 färsk dadel + lite agavesirap som sötning + vaniljpulver. 

toppar med resten utav apelsinen, ett gäng färska blåbär, chiafrön och nötter. men, det ska sägas, har en inte tid kan en ju lika gärna hälla upp den i en sådan här och sippa på väg till skolan/jobbet. till det dricker jag te - chai masala från johan & nyström är min favorit. otroligt jäkla gott, faktiskt!

nu till min första novellix-recension!

 - i samarbete med novellix -

april-violerna av hjalmar söderberg var himmelskt ljuvlig att läsa. om kärleksaffärer i ett gammalt stockholm, välskrivet med fängslande ord och miljöer. 

"jerneld stannade ett ögonblick i museets loggia, innan han gick in. i handen hade han en violbukett, som han hade köpt på vägen av en gumma på Stureplan. han tvekade. – en violbukett, tänkte han, det är för banalt. jag borde ha kunnat hitta på något annat. och gubben hultbom, vaktmästarn där nere, känner mig, och han tror nog inte, att jag har köpt en violbukett för att uppvakta en förnäm egyptisk dam från den yngre thebetiden."  - novellix.se

vill bestämt ge den 5 av 5. det är de vackra orden, den enkla men ändå händelserika - aldrig tråkiga - historien. melankoli, komik och förgänglghet.

tipsar varmt om denna! finns att köpa på novellix.se här. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

ha en underbar eftermiddag kära varelser

kärlek,
Hannah

dagen smakar med säkerhet vår och jag går barfota genom fuktigt gröngräs.

ångesten river mig med sina klor alldeles vid hjärtat och pulsen slår fortare än vad sekunder hinner med.

ångesten river mig med sina klor alldeles vid hjärtat och pulsen slår fortare än vad sekunder hinner med.