den stora podcast-listan.

den stora podcast-listan.

vilka podcaster lyssnar du på?

ibland får jag frågan och det är sällan jag nämner mer än de par nuvarande poddar som jag lyssnat på allra mest nyligen. men nu! nu jävlar tänkte jag dela den stora heliga listan. mina bästa poddar, både de jag lyssnar på bara ibland och de jag mest lyssnat på något avsnitt här och där och så vidare. högt och lågt, skrattanfall, seriösa och djupa samtal, viktigheter och informativt. här kommer, alltså den stora podcast-listan! om du har en engen podd eller vet en annan podd du vill tipsa mig om? kommentera nedan - så fyller jag på listan! 

mina favoriter...

♡ the lively show | en podcast full av kloka och inspirerande samtal med inspirerande personer. jess lively (websida här) intervjuar personer hon inspireraa av, exempelvis dana schultz från minimalist baker eller elizabeth gilbert (ni vet) om vad som driver dem, vad de inspireras av och hur de har kommit dit de är idag. jess själv är lite av en expert på temat intuition och det blir liksom grunden till alla samtal. mycket om coaching, entreprenörskap och livsresor. 

♡ kvällsklubben | ingrid och astrid heter de fantastiska filurerna som har och gör denna härliga och väldigt roliga podcast! skrattar jämt så mycket! kan tyckas vara något intern för den som dyker in podcasten utan att ha lyssnat från början, men ge det ett par avsnitt och jag tror bestämt du kommer falla lika mycket för dessa grymma och härliga brudar som jag! finns på itunes och på webben: här.

♡ ladies who lunch | en alldeles ny podcast av, vad jag tror är de kanske mest kända youtube-profilerna (är inte så grym på det här med youtube?) cat veldis och ingrid nielsen där de lunchar ihop och pratar utifrån olika ämnen. jag har inte följt någon av dem förut och hade cirka ingen koll på vilka de var förrän jag stötte på dem i "featured" i min poddcast app. men nu gillar jag verkligen de båda, massvis! jag tycker den är så härlig och enkel och dessutom älskar jag verkligen poddar som pratar kring teman! lyssna på itunes eller via deras hemsida här.  tycker särskilt mycket om den här podden efter att ha sett denna video av ingrid, att hon efter så många år som youtube-kändis kommer ut på det här viset tyckte jag var djävulskt fint och jag kan knappt vänta tills jag får lugn och ro att lyssna på deras senaste podd "sexuality and stereotypes". 

♡ kära barn | nej jag är varken havande eller mamma - men psykologi, det är mitt bästa ämne i hela vida världen! det är inget jag vill lära mig så mycket om, och det finns ingen information jag slukar så snabbt och så gärna som psykologi och allt som rör sig där kring. jag älskar den här podcasten något väldans då den är ytterst mysig, tar upp superviktiga och tänkvärda ämnen och att jag lär mig så mycket om mig själv, varför jag är och hur min uppväxt har präglat mig i processen! vill tipsa extra särskilt om episod 19. "böckerna, böckerna, böckerna." där de pratar om "mamma-kraven" på ett sätt som verkligen är igenkännande, även om en inte är mamma, eller ens vuxen. lyssna! deras hemsida finner du här. 

♡ psyket | psyket är en podcast av sveriges radio P3 där programledaren emmy rasper intervjuvar kända personer om deras psyken och de livs-resor de har gjort baserat på deras psykiska företeelser. i det senaste avsnittet intervjuades kristian anttila och jag blev alldeles gråtfärdig. andra avsnitt jag tycker om är de med little jinder, XOV och kalle zackari walström. men, alltså alla avsnitt är fanimej amazeballs. lyssna via itunes eller här. 

mig i mitt bästa podcast-lyssnar-mode: utan bh + en stor kopp te + gosig tröja (monki) + rufs. 

och i perioder även...

♡ författarpodden | författarna frida skybäck och agnes hellström pratar om hur det är att vara författare och hur det går till i författarvärlden. de är inte rädda för att dela med sig om vad som "försiggårs bakom kulisserna" och peppar en verkligen att våga följa sina skrivardrömmar. underbar podd som jag då och då brukar lyssna till när jag behöver skrivar-pepp eller inspiration till att vara kreativ. 

♡ källan | fina sandra på atilio.metromode.se har samlat sina mest inspirerande förebilder i trettiotvå avsnitt. hon intervjuar, men delar på samma gång med sig av sina egna tankar och känslor. särskilt gillar jag intervjun med emma sundh, elsa billgren och flora wiström. jättebra podd om en vill bli inspirerad till att följa sina kreativa drömmar! podcasten görs inte längre, men avsnitten är ju många så du som inte lyssnat förut har en hel del att ta igen! 

♡ sommar och vinter i P1 | här behövs ingen vidare förklaring - men däremot kan jag tipsa om mina bästa avsnitt! 

✄  ✄  ✄

- kjell enhager | finns både som sommar och vinter och båda är bra, men sommar-avsnittet är min favvis.

- annika norlin | pratar om PMS och skrivande och det är så jäkla bra.

- alexander ekman | en dansare/koreograf med ett väldans fängslandee program.

- magnus falkehed | journalist som i 46 dagar satt som gisslan i syrien - ett oändligt vackert sommarprat.

- clara henry  | lättsmält och härligt avsnitt om allt från mens till armsvett och att vara introvert

- mona malm | åh, bästa mona och hennes härliga röst. en blir så glad på livet av detta avsnitt!

- jesper rönndahl | skojigt om att vara besserwisser. 

- oskar kihlborg | dagen efter jag lyssnade på den här podcasten marscherade jag med stora kliv och bestämda steg till resebyrån och bokade mitt flyg till andra sidan jorden. 

- elsa billgren | magisk berättarröst blandar vintage och sorg.

- björn lindeblad | kanske min absoluta favorit om "finansvalpen som blev skogsmunk".

- underbara clara | mysigt och fint om husmorstips, det fina i vintage-klänningar och att vara folkskygg. 

några avsnitt här och där....

♡ bloggbusiness | betterbloggers podcast med fantastiska linda hörnfeldt i spetsen. intervjuer med bloggare. härligt och bra! elsa billgren-avsnittet är favvis. 

♡ flora och frida | kan inte tänka mig att ni har missat denna podcasts existens! har lyssnat på  "vänskap", "när allt känns åt helvete" samt "självkänsla nu" om och om igen.

♡ beijer och broströms bryderier | sandra beijer och gustav broström svarar på frågor om allt från fest till hur man hittar nya kompisar! tycker mycket om enkelheten i denna podcast. en kvart långa avsnitt och extra kul att de två är nära vänner. lite internt och peppigt! 

och glöm inte...

♡ en söndagspodd | min och elsas podcast! långsamt trevar vi oss fram i podcastvärlden och försöker hitta vårt unika vis! kanske har vi gjort det? eller kanske är allt bara ett snurrande babblande ihopkok som är ganska trevligt ändå? tycker om den, hur som haver. stolt! 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Tipsa mig gärna om era bästa poddar! 

kärlek,
Hannah

fyra gånger såg jag dig förtrolla någon annan.

dagen smakar med säkerhet vår och jag går barfota genom fuktigt gröngräs.