om fascinerande årtionden, morgonrutiner och att bryta ihop.

om fascinerande årtionden, morgonrutiner och att bryta ihop.

fredagslistan
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

✎ när jag vaknar på morgonen brukar jag börja med att dricka ett glas vatten för annars kan jag cirka inte prata (så väldans torr i munnen), sedan sträcker jag ut mig som en katt, kliar mig på magen, pratar lite med mig själv, sjunger kanske, reser mig för att bädda sängen och sedan börjar min dag efter vad kroppen säger. ibland vill den gå en morgonpromenad, ge sig ut och springa eller göra yoga, ibland är den jättehungrig och vill äta bums och ibland vill den mest strosa omkring i huset lite, klä på sig, göra frisyren, besvara mail eller göra något foto-jobb. älskar verkligen mina morgnar <3

✎ värsta stadiet i livet har varit de gångerna då jag känt hopplösheten som ett djur inom mig, klöser, trycker mot bröstkorg och hjärta, tynger mig, gör mig deprimerad. alla värst när jag var utbränd och deprimerad en hel sommar och tillslut inte kunde förmå mig att lämna sängen om morgonen. det var jättejobbigt. och en ska veta att det där med utbrändhet inte är att leka med då det är hjärnan som är utmattad vilket kan leda till en massa andra problem, bortsätt från utmattningen i sig. som problem med minnet, en otroligt låg tröskel för stresskänslighet, muskelproblem, tarmproblem etc. men det har allt blivit bättre med tiden och jag är nu mycket bättre på att se signalerna innan jag hamnar där, i det mörka, rädda, med ett klösande djur. 

✎ den bästa känslan är när jag åker ut till skogen eller någon sjö, har min spralligaste och härligaste musik i lurarna och sjunger med, dansar på promenaden, får lyckorus i magen av hur härligt livet känns - just där och då. de där små lyckorusen är bland det allra finaste i livet tycker jag.

✎ jag är rädd för att någon i min familj ska skada sig eller bli allvarligt sjuka, psykiskt som fysiskt. älskar dem så mycket och det skulle splittra mig i tusen bitar om jag förlorade någon av dem sådär. ursh, blir så ledsen vid bara tanken. och så är jag lite rädd för vissa platser med mycket och olika typer av folk på. lite folkskyggsaktigt sådär. men mer om det i ett senare inlägg. 

✎ jag tycker det är fascinerande med historia och årtionden! just nu är jag så himla intresserad av 20-40-tal, vad hade folk på sig? vilka var idealen? inte så förvånande att jag älskar historieätarna alltså. allra häftigaste är kvinnofrigörelsen som kom efter första världskriget samt kläderna, kläderna, kläderna - att man sydde upp kläderna efter kvinnokropparna förr, medan de nu sys för att se snygga ut på galgen/provdockorna. helt befängt tycker jag. drömmer mig ofta tillbaka till tider av vackra kläder, konditorier, kantstött och ett icke-så-stressigt-samhälle. 

✎ jag skulle vilja träffa mig själv om prick ett år och se om allt gick bra. känner mig så himla orolig i livet just nu. för alldeles för mycket. men om jag får ge ännu ett, och ett då mer muntert svar så skulle jag gärna vilja skriva en liten novellsamling eller bok, poesi kanske och ge ut. eller bara trycka för att ha i handen, vore så fint att få pyssla ihop något sådant tycker jag. en dag, mina vänner! då ni!

✎ just nu ogillar jag mest att inte vara i lugna vråer, att mina nack-smärtor som kommit tillbaka, att jag kan sakna så att det ömmar, oro och tomater.

✎ just nu tycker jag om kära barn-podcasten, chai masala-te från johan och nyström, björkarna i skogen som fått så fina knoppar, att vila med en katt i knäet i solstolen, att fynda billiga böcker på emmaus och att springa igång dagen.

✎ nu för tiden lyssnar jag på rival sons, graveyard, alabama shakes, ellen sundberg och den här vackra truddelutten - allt att finna i min senaste spellista! så lyssnar jag ju på en hel del podcaster också! allra särskilt kära barn och sommarprat i p1. 

✎ nu för tiden tittar jag på - eftersom att mitt kära downton abbey är slut har jag ganska mycket slutat kika på tv. förutom här om dagen när jag såg ett par gamla avsnitt av freaks & geeks på netflix! och så har jag sett ett fåtal avsnitt av girls, mr. selfridges och gympaläraren på svtplay också. 

✎ bästa dagen på veckan är fredagar när hela min familj samlas för middag och mys. brasan tänds, vi ser på något på tv:n tillsammans, jag lagar oftast något nytt veganskt recept och så hamnar vi i livliga och oftast (men absolut inte alltid) härliga konversationer. jag stänger ner datorn och gömmer undan att-göra-listan och ser fram emot helgen så oerhört mycket, sådär som jag gör nu när jag inte jobbar helg längre. 

✎ om mig brukar folk säga att jag är väldigt rolig och mysig, att jag tänker lite för mycket och att jag borde ta det lite mer lugnt. 

✎ när jag blir arg blir jag väldigt pedagogisk av mig och försöker visa personen med yttersta tydlighet vad hen har gjort för fel. men om jag snarare blir arg vid tanken på något/någon brukar jag svära och faktiskt ibland behöva lägga mig ner lite för att annars vet jag liksom inte vart jag ska ta vägen!

✎ jag grät senast i torsdags då jag bröt ihop på väg till stugan. skulle stanna för att tanka men fastnade på parkeringsplatsen i någon slags plötslig förtvivlan och fick vända hem igen. kapitulerade. fick kramar och choklad och mr.selfridges framför brasan. det har nog varit för mycket i mitt lilla huvud att tänka på och fundera kring den senaste tiden. frågor som inte känns så tunga men som, vid närmare eftertanke kanske ändå är himlans jobbiga. orosmoln, är jag tillräcklig, framtidsfunderingar, rädslor för hur andra mår och sådant. 

✎ i sommar ska jag jobba på mitt kära rotundan, åka till amsterdam och träffa min saknade michaela, hänga massvis på sommarstället, skriva och fotografera, åka på loppis-jakt i halland och småland och picknicka med vänner och så ska jag ta det j-ä-v-l-i-g-t lugnt. väldans mycket lättare sagt än gjort, måntro, men jag bokar inte in några fler större resor, ens någonstans i sverige, eller festivaler eller fler storartade konserter just nu då jag insett att jag måste sätta rofylldhet, lugn och vila i fokus. 

i skrivande stund är jag på tåg mot karlstad! jag ska framförallt träffa klara och kajsa och tillsammans med vänner ska vi se graveyard spela i kväll och så ska vi fira valborg ihop i morgon på något mysigt sätt (det ska regna och jag hoppas på bio). 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

[bilder: pinterest.com]

vad ska du göra i helgen?
önskar er en superfin fredag!

kärlek,
Hannah

ett år senare.

ett år senare.

fyra gånger såg jag dig förtrolla någon annan.