om under eken, snickarbyxor och disiga sommardagar.

om under eken, snickarbyxor och disiga sommardagar.

scrollade igenom min gamla cafévärld och hittade ett gäng roliga frågor. dags för en lista, alltså, en onsdagslista! häng med!

femton frågor i april.

ett | vart bär det hän på din ultimata semester?

det vankas ganska många weekends i år och det ska bli så väldans fint! en ultimat semester är en vän under armen och en kamera i handen, gärna lite soliga uteserveringar, butiker fyllda med älskvärt vintage och second hand, marknader, vackra vyer och ett par muséer. först upp blir london och sedan vankas både düsseldorf och amsterdam. så kalasfint ska det bli! hoppas även att få fara lite utanför storstadsbruset och se lite tappa-hakan fin och fridfull natur också. 

två | vem vet allt om dig?

mest är det jag! även om jag är en väldigt öppen person så finns det så himla mycket mer som lever inom mig, men jag övar lite mer varje dag på att låta det komma ut. dock vet min syster hiskligt mycket om mig, och det är ju en ganska världsfin känsla, att någon vet allt trams men älskar en ändå. 

tre | vilken är din bästa årstid?

hösten. men det vet nog de flesta. färgerna på träden, den friska vinden och den sista sommarsolen. halsdukar och klädernas mer mörka och dova färger. jag tycker om att få lov att gömma sig under filtar och se tillbaka på sommarens bestyr och pirrande äventyr. dessutom är hösten en nystart, en ny termin, en ny tid, vilket jag alltid finner magiskt. 

fyra | vart bor du om sju år, om du får bestämma?

om sju år är jag tjugoåtta-tjugonio, och jag skulle väldans gärna bo i något utav husen i min nya favvo-mapp på pinterest: peaceful homes. där finns stugor och torp i både modern och bullerbyn-tappning. vid fridfullheten som kallas skog, hav, ängar, sjöar vill jag bo. jobba hemifrån halva tiden och i göteborg halva, eller kanske lund, eller vart än närmsta större stad ligger som jag bor sådär lagom långt ifrån. stora fönster, hängmatta, vedhögar, morgondopp innan jobb om somrarna och åh, ni förstår vilket paradis det är jag pratar om. 

fem | vilken är din bästa inredningsdetalj?

udda second-hand-fynd! som en vattenkaraff, en särskild kruka, en gammal skrivmaskin, ett väldigt vackert glas (att ha ljus i) eller en bricka (att ha lutad mot väggen) och så växter, gröna, och gärna i massor! så går tankarna nu när jag leker inredare för "lillstugan" på sommarstället. 

sex | vad får dig att känna 'alltså åh, livet!!!'?

när jag får något spännande samarbete eller jobb-uppdrag, att få vackra ord i sms-inkorgen av någon jag tycker lite extra om, när bilderna jag fotar blir enligt, eller till och med bättre än visionerna, när jag pratar framtid och sommardrömmar med vänner och vi planerar äventyr, konserter, projekt och mys ihop, när jag lutar huvudet mot systers axel och vi tittar på downtown abbey och ropar ut spontana kommentarer åt allt spännande som händer, att fynda något världsfint i secondhand-affären som liksom lyfter upp hela rummet, eller, min kanske bästa just nu: promenaden vid sjöarna med musiken i öronen och jag är ensam med fåglarna och högt sjunger med och känner mig freakin' oövervinnerlig. magiskt! 

sju | bästa klädkategorin?

snickarbyxor, långbenta, har mina svarta cirka varje dag då de är så sköna och jag känner mig både händig, kreativ, skapande, barnsligt lekfull och seriös snickare på samma gång - helt fantastisk med andra ord! 

åtta | en påhittad karaktär som fascinerar dig, kanske från någon serie eller bok eller vadsomhelst egentligen?

snusmumriken! såhär: "snusmumriken är en filosofisk ensling som tycker om att fiska och spela munspel. han är en vandrare som bär allt han behöver i en ryggsäck på ryggen. han tycker nämligen att för många ägodelar gör livet onödigt komplicerat." - moomin.com
tycker väldigt mycket om snusmumriken för det. vi är nog ganska lika han och jag, vi hade nog blivt ett härligt par! ack, om en bara var en tove jansson-karaktär. vill också nämna att jag fascineras mycket av hannah i girls också, hennes beteende fastnar liksom på mig, får mig att fundera. inte för att jag tycker att hennes beteende ständigt är rätt och vettigt jämt, men det fascinerar. 

nio | finns det någonting du verkligen, verkligen ångrar?

nej, det ger en inte så mycket att gå omkring och ångra saker tycker jag. jag kan ha dåligt samvete över saker, men ger mig snarare hän på att rätta till och be om ursäkt än att leva med ånger. jag övar mycket på att vara stolt över de vägar jag har färdats på i livet, även om de inte alltid varit sunda eller rätt för mig. livet består av både sorg, lycka, gråt och skratt precis som att det finns berg och dalar och dippar och toppar. en kan inte alltid göra rätt för sig, dessutom är jag ännu ung och om jag vill ta igen något jag missat i livet är det aldrig för sent för det. glöm förresten aldrig det, hörrni, det är aldrig försent för förlåt så som att uppfylla drömmarna. ok?

tio | vad längtar du efter?

mina fina vänner, särskilt dem som är så tokigt långt bort just när en behöver det, liselotte, kajsa och klara till exempel, eller michaela som är ända borta i düsseldorf. så längtar jag efter dagen då jag tar första doppet i havet, att vara solkysst över hela kroppen och att bjuda morfar och mormor och farmor på raw-fika under eken i stugan så som jag brukar om disiga sommardagar. 

elva | vilken är den absolut bästa och vilken är den absolut värsta känslan? 

finaste känslan är när en får en extra och ovanligt lång kram av en vän. är så himla kompiskär och blir så glad av att känna mig saknad och, liksom, behövd. värst är stressen som sätter sig på pulsen och får mitt hjärta att slå trippelt. när det händer kan jag varken se eller tänka klart. som att ha druckit sju koppar svart kaffe i rad ungefär. orimligt jobbigt och ledsamt.  

tolv | du är som är så himla bra (för det är du faktiskt!), vad är de bästa egenskaperna du själv tycker att du har?

pepp <3 !! jag tycker om att jag är rolig, och har lätt till skratt, att jag är kreativ och fantasifull och att jag är en drömmare som känner att allt är möjligt, att allt kan hända och kan skapa visioner, upplevelser, idéer och historier i mitt eget lilla hjärnkontor. tycker om mitt hjärnkontor väldigt mycket för det mesta. om jag inte är mindful och dessutom stressad kan mina röster i huvudet ta över kontoret och skapa kaos, bättre blir det när jag är i en period då jag har lättare för att fokusera, ofta tack vare att jag mediterar. 

tretton | finns det något ställe du kan vandra omkring på/i i flera timmar och bara se, titta och vara? som en butik, en vacker plats eller museum till exempel.

igår tog jag bilen till järavallen som är ett område här i närheten av barsebäck. jag vet en särskild väg som leder till två stora öar där det är så ofattbart vackert. gick runt de båda och stod länge och betraktade svanar, körsbärsträd och björkar. så jäkla fint och lugnande. naturen i allmänhet kan jag spendera flera timmar i. mår så knäppt bra av det. 

fjorton | vad tycker du alla borde göra minst en gång i livet?

göra något som verkar helt ologiskt men känns så himla rätt. att följa sin intuition i stället för hjärna och göra något som kroppen skriker efter fastän du kanske inte ens själv förstår varför du vill det. ungefär som när jag ville åka till andra sidan jorden helt själv, jag kände att det var otroligt viktigt för mig, hela kroppen skrek efter egentid och äventyr, men inte förstod jag logiken i det, varför, eller hur allt skulle gå. men jag gjorde det ändå. och nu förstår jag precis varför universum ville att jag skulle krossa oceaner och hålla mina egna händer.

femton | om du skulle skapa en ny tidning, vad skulle den handla om och kretsa kring då? ett intresse eller något som du bara tycker saknas från tidningshyllorna, till exempel?

jag ser faktiskt min hemsida - cup of positive - ungefär som ett magasin. här blandas mindfulness och lyckorus med tankar och filosofier, tips och tricks, inredningsdrömmar, flummiga podcasts och frukostar i massor. skulle jag skapa ett magasin att ha i handen så skulle det vara ungefär så. med tyngdpunkt på lugn lycka, själv-kärlek och grönskande inredningsdrömmar. vore så fint om tidningen var i tjock pärm och av återvunnet papper i hundra procent eko. och alla recept skulle vara eko, jättemycket veganskt men framförallt inte ett spår utav lidande för varken djur eller människor.

(tänker mycket på sådant, att vara 100% vegan kanske inte är toppen av allt, utan snarare är det att välja omsorgsfullt, närodlat, eko, fairtrade och efter säsong, gärna köpa sådant som odlats/tillverkats i sverige och inte skeppats över atlanter. jag kan tänka mig mejerier i praktiken om det är omsorgfullt skapat vid en liten gård nära mig, där både djur och människor mår bra och inga behöver lida av besprutningsmedel och farliga kemikalier.)

vad tror ni om detta? kanske ska jag skapa en tidning någon dag? vore himla festligt! 

på tal om härlig föda, här kommer ett recepttips för att liva upp mitt-i-veckan-känslan som kan vara sådär väldans tung ibland. "raw chocolate tart with a cashew-coffee crust". ursäkta?! hur gott?! recept finner ni på withfoodandlove.com

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

om en tyckte om listan ovan - låna gärna! fyll i! och länka sedan nedan i kommentarsfältet, så får jag också lära känna ER lite bättre också, tänker jag! 

kärlek,
Hannah

lillstugan - mitt lilla paradis.

lillstugan - mitt lilla paradis.

favoritkoppar + mango mania + torkade blommor.

favoritkoppar + mango mania + torkade blommor.