lillstugan - mitt lilla paradis.

lillstugan - mitt lilla paradis.

mitt lilla paradis

på måndag fyller jag en stor resväska med prylar och ting, halva garderoben och ett extra minneskort och beger mig till sommarstället i frösakull. där ska jag nämnligen bo i vår! fast inte hela tiden, jag tänkte bo där varannan vecka, så jag får en vecka åt att snickra och gå strandpromenader och andra åt att vara kreativ i den lilla studio jag byggt upp hos mina föräldrar och träffa kompisar på lunds och malmös bästa gator, utöver allt det andra jag gör om dagarna förstås. tror det blir en alldeles utmärkt grej - och en utmärkt vår!

på sommarstället finns två stugor. en lite större, men köket och brasan, och en lite mindre, med sängloft och en liten toalett. i den mindre, även kallad "lillstugan" bor jag - och i vår är det därav jag som ska inreda den! det här inlägget samlar jag inspiration inför den lilla renoveringen som vankas. jag har några olika stilar jag klurar på och det vore så jättefint om du som läser skulle vilja hjälpa mig att bestämma vilken det ska bli. 

häng med, så ska du få se!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

1 - 4. vad jag ser på de allra första fyra inspo-bilderna är grönska, ljusa vita tyger och dova aztek-mönster. massvis utav plantor och mjuka textiler. en korgstol eller något liknande är ett m-å-s-t-e, vare sig inomhus som utomhus. så väldans fint att ha en gammal trälåda som bord dessutom! 

5. blått är så väldans passande då stugan ligger precis vid havet + så är det en otroligt lugnande färg.
6. citrus-träd är min nya craving och tanken är att det blir utmärkt fint vid trappuppgången. eller vad tror ni?
7. fint sätt att använda ett säng-loft på och igen tycker jag om att blanda vitt och ljust + aztek / marockanska mönster.
8. älskar att plantera mina små kaktusar och dyl. i gamla burkar, kantstötta tekoppar och tapas-skålar. så himla fint!! 

dafd8d4297c97b4365c490dfd0b54b47.jpg

lite textil-inspiration. och fin stol! hurrar inte så mycket för läder, men designen tycker jag är väldigt minimalistisk och fin. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

mediterranean.

en annan vision jag har är med inspiration från medelhavet. som om stugan inte såg ut som något ur en astrid lindgren-film utan snarare att den låg intill stora tropiska oceaner. batik, blått och amplar tar över och möbler i slipat trä träder ganska neutralt fram i de vita vråerna. hyllan ovan sängen tycker jag är ett smart knep för att låta tavlorna synas, istället för att spika upp dem på en vägg. lite mindre, men ändå grönska även här.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

dark rain  //  mjuka andetag.

en annan stil jag tycker väldigt mycket om är den här, något meditativa stilen som går i enkla färgskalor, matt, dovt och fritt från energikrävande kulörer så som mönster och former. enkelhet och minimalism. men samtidigt med väldigt mycket plats för personlighet då små saker som ett magasin, en kaffekopp, en tavla, en vas med torkade blommor eller ett fat med snäckor kan få synas så mycket mer än då det suddas ut i ett mer färgsprakande rum.

mörkblått, grått, gammelrosa, natur-grönt och grus är färgerna och hårda, slipade, matta och släta är ytorna. 

en snällhet och vilsam atomsfär som känns så väldans passade i en miljö som är nära både hav, och skog och berg. som om inredningen i sig har fått inspiration från naturen. kan tyckas något tråkigt, men här tror jag det roliga ligger i att varsamt välja det som faktiskt får synas, som kaktusen ovan till exempel! och roligt att få leka med olika textil-material! misstänker att detta är en något dyrare inredningsform, dock. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

ett grönskande paradis i enkla färger men med smak av aztek och marockanskt, eller ett mer medelhavs-inspirerat kryp-in? eller vad sägs om det dova, naturfärgade, gråa men ändå sådär hemligt personliga? vilken stil är din personliga favorit? vore så roligt att höra! 

alla bilder kommer förresten från min pinterest. nu ska jag: skriva arbetsprover, spela in podd, fotografera och gå på en promenad till havs tänkte jag.
ha en kalasfin fredag fina varelser! tycker om er.

kärlek, 
Hannah

tolv råd till dig med en ledsen vän.

tolv råd till dig med en ledsen vän.

om under eken, snickarbyxor och disiga sommardagar.

om under eken, snickarbyxor och disiga sommardagar.