om att bota framtidsångest, kärlekslängtan och en tråkig plastmatta.

om att bota framtidsångest, kärlekslängtan och en tråkig plastmatta.

frågor och svar.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

vilka är dina måste:n när man besöker göteborg under way out west-festivalen i augusti?

åh! jag önskar sannerligen att jag vore någon slags gbg-expert. kanske blir jag det snart! för än har jag inte ens själv upptäckt alla de där fantastiska ställen som jag blivit rekomenderad ännu! men, såklart har jag mina favvo-ställen och de är:

beyond retro, det finns två i gbg men min bästa är den som ligger i weekday-butiken. weekday är för övrigt en grym butik så traska gärna dit med.
-
 broken records. ett fik som även säljer vinyler! de har veganalternativ på menyn dessutom, tips!
da matteo. mitt bästa kaffe i gbg som dessutom har den mysigaste innergården. missa inte inredningsbutiken allteriet som ligger bredvid och blomsterbutiken floramora & krukatös som ligger vägg i vägg med deras innergård.
fika i haga! supermysiga gator fyllda med gosiga hak för både lunch och framförallt fika! le petit café och en deli haga har båda massor med veganalternativ. missa inte! 

känner du dig någonsin ensam trots att du accepterat att du är i behov av och väljer självsamheten? eller känner sig alla ensamma ibland?

jo, visst känner jag mig ensam ibland. du har nog rätt i det att alla känner sig ensamma till stundom. jag kan känna mig ensam ganska ofta faktiskt, det låter möjligen lite paradoxalt då jag behöver mycket självsamhet och tycker mycket om att vara själv - älskar det till och med - men jag ska försöka förklara. för, människa som jag är har jag ett innerligt, biologiskt behov av närhet och sällskap. det är mer så att jag inte har lika stort behov som till exempel en väldigt extrovert person har. min ensamhet kommer fram när jag får för mig att jag inte har någon som vill vara mig nära eller vara mitt sällskap när jag väl vill ha det. exempelvis om jag känner mig väldigt sorgsen och inte vet vem jag kan prata med eller om jag och en vän har varit lite oense, då kan jag bli jättekänslig för ensamhet eftersom jag är rädd att vår vänskap håller på att gå i kras. vilket är helt sjuka tankar då jag har så himla många fina vänner som alla skulle besvara mina samtal om jag skulle behöva prata. jag är och har alltid varit en väldigt osäker person när det kommer till vänskaper, men övar och jobbar på det hela tiden. ungefär så. 

först och främst, tack för en fantastisk fin blogg hannah! jag njuter varje dag av att läsa dina inlägg och känner igen mig i mycket du skriver. fortsätt inspirera och skriv vackra texter, för det är du verkligen duktig på <3 min fråga: jag undrar om du tänker mycket på framtiden? om du känner mycket framtidsångest över att inte bli något eller kunna göra det du verkligen vill i livet? och var ser du dig själv om 10 år?

tack fina du, åh, så glad jag blir! mina mer skönlitterära texter känns alltid lite osäkert att lägga ut, det värmer så väldans mycket att de uppskattas! vilken bra fråga! jag ska säga dig att jag inte känner alls särskilt mycket ångest kring framtiden - längre! de första åren efter gymnasiet var mer ovissa och jag har även känt ångest de stunder då jag varit på en plats jag inte trivts på. exempelvis när jag pluggade i skövde på en utbildning som inte kändes rätt, eller på mitt jobb i våras där jag inte heller kände mig på rätt plats. då hade jag ångest. men inte nu. jag vet att allt ordnar sig, för det har det alltid gjort. dessutom har jag ett gäng fantastiska människor i mitt liv som jag vet skulle säga ifrån om jag höll på med något heltokigt! jag tycker om att bli äldre då allt blir lite mer klarare med tiden. jag har så mycket lättare nu för att lita på magkänslan och våga ta tag i drömmarna än vad jag hade förr. och samtidigt som jag känner mig äldre så känner jag mig också väldigt, väldigt ung. jag har inte ens fyllt tjugotvå ännu. dessutom har jag inte så himla stora krav på min framtid. jag vill vara kär, bo fint, må bra och har ett jobb som utmanar mig, där jag får stora rum för att vara kreativ och där jag får en chans att hjälpa och påverka andra människor. det längtar jag till, men vet att det finns en massa skoj som kommer hända på vägen.

men! med detta sagt så dagdrömmer jag ofta om framtiden! om hur mitt framtida hem ska se ut, hur jag ska inreda, hur jag ska spendera mina lediga vardagskvällar efter jobbet, om jag vill ha familj och hur den ska se ut, om det är någonstans jag vill resa och så vidare. keep on dreamin until your dreams come ture. ungefär så. jag blev så inpirerad nu till att skriva ett helt eget inlägg om vart jag ser mig själv om tio år, så kanske kan jag få spara den frågan till ett kommande inlägg?

är du glutenintolerant? 

nej, bara känslig. jag får inga större reaktioner mer än att magen krånglar. kan jag själv välja tackar jag nej till gluten men bjuder du mig på en klassisk vete-kanelbulle som du bakat just till mig / oss så tackar jag mer än gärna ja till den!

längtar du efter ett förhållande just nu?

jag har nog längtat efter ett förhållande hela mitt liv, egentligen. eller kanske snarare dagdrömt. dagdrömt om ett förhållande. om någon som är kär i mig minst lika mycket som jag är förälskad i hen. men samtidigt trivs jag med att vara singel och har inte bråttom att hitta någon. jag tillåter mig vara väldigt kräsen och sätter ingen nu-är-vi-ihop-stämpel på relationen om jag verkligen, verkligen känner mig trygg och rätt i den. jag får så ont av uppbrott och vill gärna att nästa människa som vill bli "min" ska vara någon som kommer vara där för en lång, lång tid. det gör för ont att dejta i tre månader och sedan bara sluta. pang boom så är du en främling för mig igen, så hörs vi aldrig mer och tiden som har varit känns alltid lika ömmande att tänka tillbaka på. så skör.  ja, jag längtar efter något på riktigt, något långvarigt. men det är inte lätt att finna den personen och jag är nöjd med att låta det ta tid. 

en väldigt ytlig fråga men undrar om du har någon favorit smink produkt eller annan fin skönhetsgrej som du gillar? om du köper smink någon gång, köper du dyrt och bra eller billigt?

åh, vad jag har längtat efter en sådan här fråga! för, lyssna nu noga alla: jag är så himla kass på sminkgrejer! alltså, jag ärver(!) gamla dosor och mascaror av min syster och vänner. allt mitt smink fick jag i the bodyshops julkalender eller har fått när jenny och klara rensade ut sina necessärer. när jag var yngre brukade jag traska in på make up-store och be dem samla i hop ett bra gäng produkter till mig. men nu när jag är strävande vegan försöker jag hitta produkter som inte är testade på djur eller innehåller något animaliskt så då är det ännu svårare att hitta rätt (make up store testar på djur)! jag tycker inte om att använda mycket smink - men inför festligheter och dylikt älskar jag att bli sminkad av andra! både min syster jenny och min festis klara är både grymma på mejk så de brukar få piffa mig. mina bästa smink-produkter är en aprikosfärgad rouge, ögonskugga i guld och en bra dagkräm som ger fukt åt mitt fejs som annars så lätt blir torrt. kram och tack för frågan! nu vet ni! 

hur inreder en sitt vita studentrum med plastmatta så det blir personligt?

det första jag tänker på är mattor! täck den där tråkigt plastmattan med fina färger och mjukhet under dina fötter. gör som min vän nadja och täck hela ditt golv i trasmattor! blir jättefint! eller kika på fröken billgrens fantastiska inlägg om femton mattor som finns i butik just nujag lever med filosofin om att de är de små sakerna som gör stor skillnad -  för att göra ditt rum mer personligt föreslår jag att satsa på de små inredningsdetaljerna! häng upp krukor med gröna växter i amplar, använd tomma flaskor av ditt godaste vin som ljusstakar, skriv ut ett gäng bilder, citat och motiv och rama in dem i ett gäng guldramar och gör kollge på väggen, häng dina finaste klänningar ovanför sängen och låt dina bästa skivor och vinyler, böcker och tekoppar stå framme jämt. är ditt rum litet kan det göra rummet större att ha en minimalistisk inredning, alltså att inte ha tusen grejer som trängs på hyllor och bord utan bara ett par få saker, bara de där som du använde just nu, och göm resten i lådan under sängen, på vinden eller i ett skåp. kärlek!

undrar var coasterna av kristall köptes?

åh, mitt bästa londonfynd! de hittade jag i museishopen på naturhistoriska - natural history museum - som ligger på cormwell road. gå dit! fast varning, jättemycket folk på helger, särskilt efter lunch. men fint ställe. ps. snapshots och vykort från resan kommer snart. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

bilderna är från när jag och syster besökte café noir en solig dag i mars.
klicka här för att se mer. 

kärlek,
Hannah

ett skepp kommer lastat med cute stuff.

om min favoritbutik i covent garden.

om min favoritbutik i covent garden.