det senaste ur livet + nya tatueringen!

det senaste ur livet + nya tatueringen!

min nya tatuering!

säg hej till min min nya tatuering! kan min kärlek till tove jansson och dessa mumintroll ha gått till överdrift tro? nej! för, förutom att jag faktiskt tycker väldigt mycket om snusmumriken så är han även symbolisk för mig själv. såhär står det nämligen om snusmumriken på moomin.com:

"snusmumriken är en filosofisk ensling som tycker om att fiska och spela munspel. han är en vandrare som bär allt han behöver i en ryggsäck på ryggen. han tycker nämligen att för många ägodelar gör livet onödigt komplicerat. snusmumriken är lugn, obekymrad och tycker om att fundera... snusmumriken är en självständig person men han trivs i sällskap. på sina resor, då han helst vandrar ensam, får han se nya landskap och pröva sin fiskelycka...." 

vi är alltså varandra väldigt lika, och i sin uppenbarelse framför de tre bergen symboliserar han mig och min resa till nya zeeland. jag vill aldrig glömma bergen, äventyren, hur roligt det var och hur modigt det var och hur bra jag mådde under de månaderna. tack till william som gjorde den! han är helt fantastisk på alla sätt och vis. det är ju min andra tatuering av honom! följ honom på instagram, @pastilliam heter han där. 

nu tänkte jag berätta lite vad jag har haft för mig den senaste tiden - genom instagram!
1. de senaste dagarna har jag mest legat i sängen. betat av serier som love , freeks and geeks och parks and rekreation.
2. jag har dagdrömt om sommarstugeliv, om blommorna som säkert sprakar där precis nu och om hur jag flyttar dit om två veckor. främst för att jobba på rotundan men också för att bada, cykla, leka med kusinvitaminer, ligga i hängmattan och njuta tills jag spricker. 
3/4. så har jag ätit frukost också, såklart. havregrynsgröt med äpple och kanel. mumma. 

1. så har jag ju tatuerat mig, iihh. är så himla nöjd alltså. han är så underbar dessutom, william, alltid glad och pratig!
2. efter london blev jag direkt ganska deppig följt av att bli pangsjuk. tror bestämt jag är lite utmattad, syns i ögonen säger mamma. 
3. jag har målat i min nya moomon-målarbok och börjat illustrera igen vilket är så himla roligt!
4. och ätit mer gröt, såklart. den här gången med jordgubbar.

1. innan jag blev sådär pangsjuk mötte jag upp elsa och for till alnarpsparken i lomma för en superfin kvällspicknick. det var så peppigt att bara vara vi och prata igen om sådant som hänt och sådant vi känt sedan sist. drack cider gjorde vi också. sommar!
2. det här är alnarps slott. hur fint är det inte med murgrönan som klättrar över väggarna och solen som sakta skänker sina sista kyssar för dagen?

1/2. jag har haft ett litet samarbete med happy socks som skänkt mig glädje i form av strumpor med astronauter på! ser ut som stormtroopers, vilket jag älskar! kameran i bilden är en analog som jag fått av morfar och tänkte inviga snart. men var finner jag bäst film tro?
3. mina vänner caroline och amanda har butiken butik fabrik som är ett absolut måste för den som besöker malmö! för några veckor sedan var jag och elin där på en workshop i makramé vilket var alldeles underbart roligt. 
4. fina plantor utanför en butik i lund. skulle gärna vilja ha mig ett kumquat-träd, så fint.

1. såhär blev min ampel! älskar workshops, ett par timmars pysslande och så plötsligt har en lärt sig något nytt? underbart! naturgrön, så nöjd!
2. för två veckor sedan var jag i karlstad och hälsade på klara och gänget! så fint var det. klara är världsbra på smink och pyntade mig fredagsfestlig. så gick vi till de kanske finaste barerna jag sett, med marockanska golv och kopparfärgade rör och barstolar, och avslutade kvällen på nöjesfabriken där graveyard spelade så fantastiskt bra. de är ju nästan bättre live till och med! grymt.
3/4. efter karlstad hämtade jag en dags andan i stugan i halmstad genom att äta gröt på altanen, läsa ut min senaste novell från novellix och njuta av sommarvärmen. om eftermiddagen fikade jag med farmor och sedan grät hela vägen hem av kärlek och trötthet.

1. avslutningsvis kommer ett par snapshots från london! här är jag i nytt klädval, hängslebyxor från beyond retro, tröja från monki och mina systers addidas som hon hittade på second hand. i vår storlek! galet. händer aldrig när en har 41 i skor.
2. en lunch i hyde park. soligt och härligt med varm pumpasallad och spenat-pizza som vi delade på tillsammans.

nej hörrni. nu har jag legat till sängs i prick en vecka och får nog ligga helgen ut då jag ännu känner mig alldeles för dålig för att ens kunna resa mig ur sängen. phew. tar babysteps. tänkte gå ner och baka något om en stund. kanske ta ett bad. jag är så märkligt orkelös i det här. behöver nog vila mer än vad jag förstår. och febern fortsätter att komma och gå. minns för ett par år sedan då jag låg i feber i två veckor så det kan hända att det är samma virus / utmattning som hemsöker mig igen. troligen. nåväl. ta hand om er. lyssna på kroppen. ignorera inga singnaler. innerst inne vet du när det är dags att vila. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ps.
vill avsluta med att tipsa om detta inlägg.
så himla bra, och viktigt gjort av erik som förövrigt har en utav de finaste bloggarna jag vet.
blev så gråtig av hans text. igenkännande. och fint. heja.

kärlek,
Hannah
 

söndag och melankoli.

söndag och melankoli.

om tatueringar, självbetraktelser och nötter.