om tatueringar, självbetraktelser och nötter.

andra omgången frågelåda!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

✎ superkostig fråga...vet att du älskar nötter och äter det ofta (vi är två) men brukar du blötlägga dem innan du äter nötter eller liknande. har hört att de innehåller en del gifter och blir mer lättsmälta. tänker du på detta haha? 

inga frågor är för konstiga här på cupofpositive min vän! älskar allt som är konstigt. mer konstiga frågor tack! och välkommen i nötberoende-klubben! jag brukar inte blötlägga mina nötter och har inte dött av det. men jag får dock problem med magen som möjligen är på grund av nötterna, så kanske är att blötlägga dem en lösning? återkom gärna om du provat! själv har jag börjat avvärja mig lite från nötter, för att se vad som händer. 

✎ kanske märklig fråga, men "hur vet man" när man blir utnyttjad, av exempelvis vänner? ställer jag upp för en vän och gör något jag inte vill själv egentligen, så tänker jag att jag ställer upp för den vännen pga att jag tycker om hen. men ibland känns det som att jag är lite för snäll kanske?

jag tycker det är viktigt att skilja på vännens handlingar och sin egen självkänsla här. om en vän använder hot, manipulation eller dylikt för att få dig att göra något du egentligen inte vill så skulle jag absolut kalla det att bli utnyttjad. och det känner i alla fall jag bäst genom min magkänsla. har du märkt någon gång när du pratat/hängt med en kompis och sedan gått därifrån med en viss oro i magen eller en dålig känsla i kroppen? slå dig ner och försök finna rätt på varför du inte känner dig helt okej efter att ni träffats. troligen finns det något som din vän gör eller säger som får dig att må dåligt. men så kanske du är som jag och har en lite sämre självkänsla och helt enkelt är orolig för att du inte kommer framstå som en bra person om du tackar nej till saker. här måste du diskutera med dig själv och kanske rent av övertala dig själv att du visst är bra fastän du kanske har lust/ har energi nog till att göra det som din vän önskar! för det är du, definitivt! du kan inte vara alla till lags jämt och det gör dig inte till en sämre person för det. snarare tvärt om! 

✎ du nämnde i er (för övrigt min favvo) pod att du tänkt mycket förut hur folk tänker/ser på dig. jag har hamnat i ett träsk där jag övertänker hur jag är/låter osv ur andras perspektiv. det gör mig galen. detta är så svårt att förklara men tror du man har samma aura/själ ur andras perspektiv som ur mitt egna? för man kan ju inte vara två olika personer liksom med två olika auror? haha. förstår om du inte fattar vad jag menar men skulle vara kul att höra dina tankar. ett exempel: när jag hör mig själv och ser mig själv på videos t.ex. tycker jag inte det varken låter eller ser ut som jag. skum känsla bara att se och höra sig själv tycker jag? kanske för att man är ovan att se sig själv ur andra vinklar än framifrån?

okej. såhär tänker jag! du är ju du, det finns ingen annan. det finns du och sedan är det bara hur mycket av dig som du och andra får se. människorna i din omgivning är väldigt vana vid din röst och dina rörelser, men det är inte du och därför känns dina röst och din uppenbarelse på video ovanlig just för dig! på samma sätt tänker jag om människorna i din omgivning. de vet inte dina innersta tankar, känslor, viljor och funderingar och därför är deras bild av dig en mycket mer ytlig och kortfattad version av dig. tänk på dig själv som en bok. människorna i din omgivning gör alla sin egna kortfattade beskrivning av boken och beroende på vad som intresserar personen och vad just den personen blir fängslad av gör hen sin egna och personliga beskrivning av dig. vad du skulle göra för beskrivning av mig kanske är en helt annan beskrivning än vad exempelvis elsa skulle göra av mig! och självklart kan man bli helt jäkla tokig när en tänker på sådant här, men vad jag har lärt mig är att det är absolut omöjligt att kontrollera hur andra uppfattar en. en kan ju försöka, om en orkar lägga tid på sin egna marknadsföring genom att skriva en noggrant uttänkt bio på instagram, noga välja sin profilbild på facebook, alltid använda ungefär samma typer av ord när en pratar, bestämma sig för vilka hobbys en ska satsa på och definiera sin kosthållning och sexualitet till exempel. men det orkar inte jag. scannar en igenom mina cirka tusen uppladdningar på instagram kan en se att jag gått igenom en herrans massa perioder av att vara blommig, rockig, skate-hannah, äventyrar-hannah, coach-hannah och så vidare. jag är ännu i början av tjugoårsåldern, jag är en person i konstant förändring och är jämt nyfiken på att lära mig nytt och hitta mig själv. det kommer ta tid innan ens jag själv kommer kunna beskriva mig själv på ett sätt som inte är annorlunda i morgon. om jag fortfarande blir inspirerad och förändras varannan månad när jag är fem-tio år äldre kommer jag nog fundera lite extra på vem sjutton jag egentligen är och hur andra uppfattar mig, men just nu tycker jag det är skönt att bara luta mig tillbaka och acceptera att jag fortfarande växer och letar efter min beskrivning, säga fuck it och försöka att inte bry sig om att jag kanske framstår som något ogripbar i andras ögon. ibland beskriver till och med mina närmaste vänner mig på galet olika sätt. ena personen kan kalla mig tuff och modig och den andra gullig och känslosam. och båda stämmer! men också inte. och just nu får det bara vara så. fuck it. 

dock så finns det ju saker som alltid är, har varit och kommer vara jag, och de sakerna tycker jag om att hålla fast vid. att jag har en stor fantasi, är kreativ, gillar mumin och tatueringar, tycker om inredning och frukostmat till exempel. om jag har en dag då jag oroar mig lite extra för att vara en bokstavligen obegriplig människa brukar jag tänka på de sakerna. puss och kram och tack för att du gillar podden!

✎ kan du visa bilder på alla dina tatueringar och berätta lite om dem?

bra tips! tack! ska absolut berätta lite mer om mina gaddar. så skoj att det intresserar er!

✎ är så himla nyfiken på vad du ska söka in på till våren, känner du för att dela med sig av det? 

absolut! jag har bara sökt kurser till hösten, som tidigare nämnt. men till våren skulle jag gärna vilja påbörja ett program och de jag funderar på är socionom eller beteendevetenskap. jag har tidigare varit intresserad av en mer coachande inriktning på psykologin, men mitt intresse för att hjälpa människor att finna mål, hitta rätt i karriärdjungeln och bli allmänt bättre gladare människor har minskat med tiden medan att hjälpa människor ur svåra tillstånd i livet, såsom depressioner, ätstörningar eller andra diagnoser har ökat. jag uppskattar verkligen coaching och positiv psykologi och tycker att det är jätteviktigt att det finns, men vad jag vill göra för världen är att hjälpa unga ur sitt mörker. jag och säkert många utav er hade det väldigt tufft under min tonår, allt från depressioner, utmattningssyndrom, duktig-flicka-syndrom och äts tyngde ner mig. nu när jag mår bättre och är vuxen skulle jag gärna vilja hjälpa andra unga ur samma misär (om jag får kalla det så). vad tror ni om det? kreativa ämnen har jag också funderat på, men just nu tänker jag att sådant som design, fotografi och illustration får vara intressen och sidoprojekt ett tag. det är så jag tänker nu i alla fall. 

hur lyckas en hålla i det här med att ta hand om sig själ och inte typ gå ifrån att vara vegan för att man inte vill vara så "jobbig" bland folk? har du några bra insperationstips?

åh, blir så ledsen av den här frågan. så tråkigt att folk inte kan respektera ens kosthållning! phu. men jag känner tyvärr alldeles för mycket igen mig och har löst det genom att vara vegetarian på kalas och festligheter där jag vet att jag måste vara omständlig annars. jag tycker inte om att vara omständlig och är som tur är i situationerna där jag är "jobbig" om jag är vegan så få att det passar mig bra att vara vegetarian då. är du en svårare situation tycker jag du ska fundera på bra "comeback-"repliker - kanske kan du få pepp och hjälp genom olika veganforum eller från dina fellow vegankompisar? om du hade hört en vegan hade säga samma sak till en person som äter kött, hur hade du reagerat då? om att vara vegan får dig att må bra så är det värt att stå på sig, tycker jag! om någon ifrågasätter så säg bara att "det här får mig att må bra, så enkelt är det bara" och byt till ett annat ämne. vem vet, de kanske bara är nyfikna? 

✎ hur många tatueringar har du? 

fyra!

✎ kan inte du länka den spellistan som du lyssnar mest på just nu typ

åh, visst kan jag det allt! just nu lyssnar jag mest på den här sköna. 

✎ vad önskade du dig i studentpresent?

kort sagt så önskade jag mig porslin och inredning från rörstrand-serien mon amie och som resultat har jag porslin nog att servera hela släkten ungefär. ett bra tips om du tycker det är tråkigt att köpa porslin samt gillar en viss serie särskilt mycket, men ett dåligt tips om det bästa du vet är att köpa inredning och porslin. det blir nämligen lite svårare att unna sig porslin när en redan har två stora flyttkartonger fulla. är det någon som vill köpa lite mon amie-skålar förresten?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 


[ph: pinterest.com/dudeellen]

kärlek,
Hannah

det senaste ur livet + nya tatueringen!

det senaste ur livet + nya tatueringen!

jordgubbar, äpplen och mullbär.

jordgubbar, äpplen och mullbär.