min längtan är hela mitt manus.

min längtan är hela mitt manus.

boktips

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

herre vad jag läser nu för tiden! och det känns förstås alldeles underbart och dessutom välbehövligt att jag blivit mer pepp på att dyka in i böckernas kreativa världar och försjunka allt oftare i en korgstol tillsammans med en kopp kaffe och en fantasi i min högerhand. igår tipsade jag om två små underbara böcker från novellix och idag är det dags för nästa avklarade bok. nämligen nattsagor för hemlösa av johanna wester. 

som en kan kan läsa ovan handlar boken om olivia som är ganska så nyinflyttad i stora brusiga stockholm. hon är nitton precis i det där mellanstadiet som jag själv är - post gymnasiet och pre framtid ungefär. "min längtan är hela mitt manus, det enda jag kan klamra mig fast vid när jag glömmer mina repliker. inte kommer jag vinna över den inte. men det priset står jag, med plånboken uppe, beredd att betala." 

livet i stockholm kretsar även kring bästa vännerna pascal och chris och även josef, en svidande olycklig kärlek som aldrig tycks gå över.

johanna westers språk fann jag alldeles ljuvligt och historien väldans fin och fängslande. jag tycker väldigt mycket om ungdomsromaner för tillfället, och särskilt de som utspelar sig i det orosmoln och förvirringsland som jag själv finner mig i ganska ofta. 

tänker att om en har läst det handlar om dig av sandra beijer så kommer en även tycker om den här massor! härlig, lättsmält och enkel att sluka! ger den tre av fem koppar då den var inte bland det absolut bästa jag läst men med ett fantastiskt språk och spännande historia. 

ett fint stycke ur boken jag tyckte om var: "ett par timmar senare blänger jag på henne i spegeln där hemma, hon som aldrig lär sig. någonstans pågår en rättegång där juristerna står upp i bänkarna och river av välgrundade argument åt båda håll. domarens klubba dunkar förgäves och mitt öga har en gul ring vid pupillen. jag låser bara det nedersta låset och tar två trappsteg i taget ut på gatan"

och även: "efter att vi lämnat södra teatern den natten ligger jag och josef med ryggarna mot varandra i min säng. från grannen hörs de svaga ljuden från en utdöende fest. vi har inte dragit ner persiennerna mellan duggregnet och oss. josefs höftben löper som två bleka uppmaningar i mörkret. "

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

fler boktips hittar du här. 
har du några boktips till mig? dela gärna!

kärlek,
Hannah

och hur oförklarligt det är att en vanlig och vacker nittonåring inte kan ta sig igenom en alldeles vanlig augustimorgon.

och hur oförklarligt det är att en vanlig och vacker nittonåring inte kan ta sig igenom en alldeles vanlig augustimorgon.

choklad och banan.