half 'n half.

half 'n half.

frukost + helhetshälsa + berlin
. . . . . . . . . . . . 

kära fina varelser! gör er beredda för ett riktigt matigt inlägg, för här kommer inte bara en storfrukost utan även ett boktips + ett samarbete lastat! men först vill jag berätta hur jag mår. det är lördag, hamburgarens dag för övrigt - och internationella mensdagen! och jag mår ganska okej. det här är min mens-vecka och min pms har varit lagom hanterlig varvat med smärtsam. vet inte om det bara är jag (troligtvis inte) som får påminnelser från onda dagar när jag har problem med den pms-relaterade ångesten. plötsligt minns jag alla kärlekar som gått i kras, alla mina deppigaste dar och alla fel jag är och har. det har i alla fall hjälpt att lyssna på kings of convenience och cykla förbi rapsfält och hästhagar, att ligga en hel dag i västra hamnen och lapa sol och ta första doppet med justine och bjuda över kajsa på picknick vid havet. jag känner mig allmänt lite sorglig och ledsen fastän allt egentligen är bra. tror det är oro som bor i mitt bröst. och pms såklart. hormonkaoset. två veckor i månaden. ibland låter det nästan som om jag behandlar min pms som om det vore något externt och utanför mig själv, som en annan person. men också det är ju jag, det är mina känslor, mina tårar, mitt blod. 

NÅVÄL. nu tänkte jag berätta om en himla bra bok jag läst ut i veckan. sen tar vi berlin av moa-lina croall. ännu en bok för unga vuxna om det här med att vara tjugo plus och vilse i världen. den här boken är dessutom inte helt hetro-insnöad vilket ju uppskattas. huvudpersonen heter lou (mitt favoritnamn som en kanske vet) och bor i malmö med sina musikdrömmar och två bästa vänner. såhär säger adlibris om boken: 

"med en musikkarriär som aldrig tagit fart och ett trist brödjobb på posten har hon inte mycket att förlora. tillsammans med bästa vännen julia ger hon sig av mot berlin och någonstans på vägen lättar självhatets grepp. i ett ockuperat kvinnohus lever de i en ganska planlös tillvaro fylld av gemenskap, konserter och politisk aktivism, men också av droger och trasiga människoöden. där finns också sarah, med det lite hesa skrattet och den intensiva blicken, som gör lou oförklarligt lycklig." 

tyckte mycket om boken, språket var lite trevande men på sitt eget vis väldigt vackert. ger den fyra av fem koppar och rekommenderar dig att läsa den bums!

nu till min frukost! kan en inte bestämma sig vad en ska äta till frukost kan en göra en så kallad 'half and half'. över natten hade jag ställt en burk med chia  + havremjölk + kokos + havregryn + kakao som morgonen efter hade blivit lite som en chokladbolls-smet, la den i en skål och täckte andra halvan med en supergod smoothie gjord på banan +  soyghurt + frysta hallon + färska jordgubbar + en msk baobab pulver. 

alltså, ena halvan hallonsmoothie med baobab och andra halvan overnight oats med chia och choklad. half 'n half! yum!

i sammarbete med helhetshälsa har jag fått äran att prova deras baobab-pulver samt supergreens-pulver! baobab är från baobab-trädet, det är fiberrikt och en källa till c-vitamin, så är du i behov av lite extra c-vitamin eller fibrer i din kost, alt vill prova en ny spännande smak i din smoothie rekommenderar jag sannerligen att skutta in på hemsidan och beställa från helhetshälsa -  veganmärkt och ekologiskt dessutom! 

toppas med bananpengar, jordgubbar och lite extra kokos.

av supergreens-pulvret gjorde jag en smoothie som syns i bakgrunden. blandande en matsked med banan och mango och lite vanlij. i supergreens ingår bland annat vetegräs, chlorella, spirulina, rödsallat, brännässla och lakritsrot. väldans spännande! ju mer du använder, desto grönare bli det! skall erkännas att jag inte tycker om smaken av spirulina och därav är supergreens något tveksam på min tunga. men gillar du spirulina + grönt + att skapa skojiga gröna drycker och smoothies? tips, tips! på helhetshälsa.se alltså. 

sådär, boktisp + frukosttips i ett! 

idag ska jag försöka överleva min pms-ångest genom att göra vegoburgare, ge mig ut på långpromenad med podcast, ligga på en filt och läsa, försöka tycka om mig själv fastän jag inte är i närheten av något jävla ideal som helst vilket visserligen känns stencoolt men också jobbigt. nåväl. slut på sorgen. en ska ju också vara tacksam eftersom en lever i ett i-land och faktiskt har tillgång till både stöd och hjälp för sin pms samt även bara en sådan sak som tamponger och bindor! internationella mens-dagen, alltså. skoj sammanträffande att med hamburgardagen - bra comfortfood tänker jag! ha det fint hörrni. 

. . . . . . . . . . . . 

kärlek,
er Hannah

om saker jag känner, gör och längtar efter.

om saker jag känner, gör och längtar efter.

och hur oförklarligt det är att en vanlig och vacker nittonåring inte kan ta sig igenom en alldeles vanlig augustimorgon.

och hur oförklarligt det är att en vanlig och vacker nittonåring inte kan ta sig igenom en alldeles vanlig augustimorgon.