om saker jag känner, gör och längtar efter.

om saker jag känner, gör och längtar efter.

tjuvade en lista från sandra beijer och gjorde den till min egen.

söndag och en lista

jag vill berätta

att det blir inget elfte avsnitt av en söndagspodd. vi har bestämt oss för att tio avsnitt är nog och nu när sommaren är här går vi vidare och provar oss enskilt på egna projekt istället. men roligt har det varit! och avsnitten kommer såklart ligga kvar för den som vill lyssna. stor kram och tack till alla ni som lyssnat!

jag måste

lägga av att ställa så stora krav på mig själv jämt. får en idé om att jag skulle må bra av att meditera och så vipps står det på att göra listan som om det vore ett viktigt mail jag måste svara på snarare än något spontant och härligt som jag vill, vill, vill vill göra. nej, nu blir det en kravlös sommar. punkt slut. 

jag imponeras av

människor med starka ambitioner. som vet vad de vill och vill det med både hjärta själ kropp och knopp, jagar efter det, leende. människor som bestämt ska bli artister, marinbiologer, arkitekter och inte tänker ge upp den drömmen vad andra än säger. sådant får mig att tappa hakan ungefär. 

jag längtar efter

att få reda på vad jag kommer in på för kurser i höst! så jag kan jaga lya och känna att mitt liv är lite mer "på gång" än på paus. så längtar jag efter typiska sommarsaker som att ta kvällsdopp bland klipporna, dricka vin på verandan och klinka på gitarren med michalea, läsa böcker i hängmattan, åka på små utflykter till loppisar och muséer och vackra vyer och när det regnar och en kan ha vi-på-saltkråkan-marathon i bäddsoffan. 

jag inspireras av

formgivare, grafisk designers och illustratörer. just nu så är jag inne i en ordentlig rita/illustrera-period och blir så glad och inspirerad av sådant som att bästa garant har designat om sina choklad-förpackningar (som förövrigt är veganska! ja, mjölkchokladen då), att kika på vackert formgivna bloggar (som smdlnd exempelvis) och böcker och att dricka vuxenläsk ur fina flaskor en kan spara och ha som vasar för de där prästkragarna jag brukar plocka med mig längs med cykelvägen. 

jag övar på 

att andas djupare andetag, att prioritera i vardagen så att jag gör sådant som jag mår bra av och inte sådant som jag borde må bra av eller som andra väljer åt mig. att lyssna på magkänslan, att ha håret nersläppt och att läsa morgontidningen så att jag hänger med lite bättre i vad som händer i världen.

jag googlar på

recept på veganskt bananbröd, loppisar och utställningar på gång i halland, fina hus, lägenheter och gårdar, böcker jag vill läsa, personlighetstester och sjukdomar. är en riktig sjukdomsgooglare och söker på allt från psykiska till fysiska diagnoser och symptom i hopp om att få en förklarklaring till varför mina ben plötsligt värker, varför jag är så trött jämt eller varför jag är som jag är - heltenkelt! 

jag är peppad på 

nästa helg är det håkan i göteborg! jag kommer upp redan på lördagen för att få krama om liselotte och ann-sopfie och njuta. dagen efter håkan är det dessutom picknickfestivalen som jag och stora gänget ska gå på. bra band som the tape spelar och jag tänker baka massvis utav dadelbollar och kanske göra något slags bröd utav alla påsar bovetemjöl jag samlat på mig. om en får syn på mig i göteborgsvimlet så tveka inte på att komma fram och kramas hörni, behöver nog ett gäng kramar eftersom jag kommer vara lite nervös då det kommer vara stadsbrus och främmande folk runt omkring mig tre dagar i sträck (höll på att skriva skräck). men jag ska försöka glömma det där, vet ju så väl att det är övningar och utmaningar som gäller för att bli fri. 

jag saknar

michaela flyttade till tyskland i januari och snart har hon bott där alla sina sex månader och det är dags för henne att komma hem. hurra! ska bli så fint. hoppas på att hon kommer och hälsar på mig i stugan i augusti. yumm vad fint det ska vara! och så saknar nya zeeland, mest för bergen och kravlösheten.

jag känner

förväntansfull inför sommaren. hoppas på att den kommer bli fylld av fina lugna stunder, massa kramar, massvis utav bad och böcker. mår allt sämre i det vi kallar "torgskräcken" och tänker att det är på grund av att jag fattas vilan. en vänlig själ kommenterade att vila, självvald ensamhet och små små utmaningar hjälpte henne och jag tänker att det får bli detsamma för mig i sommar. tack till ni som kommenterar och berättar om hur ni går/ har gått igenom samma. det hjälper helt otroligt mycket! tack. 

jag drömmer om

att hitta rätt. att ha en vardag med rutiner och mönster där allt känns fint och rullande åt rätt håll. som en knappt tjugotvååring kan en ju inte riktigt förvänta sig att en är precis där en ska och vara i livet. dessa år handlar väl ganska mycket om att känna sig vilsen i allt en är och gör men i mina drömmar är jag cirka tio år äldre, med ett yrke jag tycker om och en kärlek jag står lyckligt och stolt bredvid och en vardag kantad av intressen jag brinner för. det är något som är ganska ljuvligt i att baravaratjugoett ännu vara ung nog för vilsenheten (fast vänta, blir en någonsin för gammal för det egentligen?) och att det finns många fler omvägar och berg och dalar som ska vandras igenom innan jag hittat rätt och känner livet som något mer klart än suddigt. känns som om jag har på måg någon annans glasögon mest jämt. ser inte klart och snubblar in i allt och hittar inte riktigt rätt vart jag än går. 

jag lyssnar på 

shura, fleetwood mac, troye sivan, summerheart, låpsley och tove janssons alla historier om mumin som nu finns på spotify! coolast. så har jag börjat lyssna på fredagspodden igen som är himla gosig och när hjärtat slår i stress lyssnar jag på norah jones och tänker att allt ordnar sig. som det alltid gör. ju. Kärlek,
Hannah

jag är nervös men säger det inte högt.

jag är nervös men säger det inte högt.

half 'n half.

half 'n half.