om en himla massa boktips.

om en himla massa boktips.

under min resa på andra sidan jorden...


...så läste jag en hel del böcker! mamma och pappa hade varit så fina och köpt min en prenumeration som gjorde att jag kunde läsa obegränsat med böcker via en app på min ipad. så himla smart! jag slapp kånka omkring på en massa böcker, i mitt resande. samtidigt så tycker jag det är jättefint att ha böckerna i handen. inbundna böcker är min favorit - men det kostar, och tar ju på miljön också. ska du ut och resa + är en riktig bokslukare? då rekommenderar jag app! eller att byta ut böcker mot noveller - de väger ju inte ens en hälften så mycket som en tjock-bok!

idag tänkte jag dela med mig utav de böcker jag läst och älskat under min resa + några till! häng med!

om böckerna jag läst och älskat.

del I

✎ jag duger inte åt lycka - märta fohlin var en utav de allra bästa böckerna jag läste under resan. boken är svårbeskriven men jag skulle säga att den är formad lite som ett tankeflöde. huvudämnet är kärlek och här kommer ett citat från boken som jag tycker beskriver huvudkaraktärens inre bra: "de säger att den jag är en dag kommer att försvinna. jag vill inte tro på deras ord. jag tvekar inför deras påhitt. jag vill äga förmågan att styra mitt eget liv. jag vill kontrollera känslan och samtidigt släppa den fri. jag är den unga kvinnan som lever ensam i städerna dit jag flyr. den unga kvinnan som reser ensam till andra länder. sökandet av gemenskapen är tröttsam". tyckte så himla mycket om den. läs! 

mitt hjärta går på - christoffer holst var en så himla gosig bok! mysig och härlig, lättsam utan ett vidare komplicerat språk men ändå ett intressant språk nog för att få en att understryka meningar och vilja hänga upp rubriker på väggarna. om en förälskelse mellan 22-åriga konditorn chavve och skådespelaren pontus, boken utspelar sig i sthlm och väver in ämnen som hypokondri, sorg, mod och ensamhet. läs!

vill ha dig så illa - gunnar ardelius en ungdomsroman på ämnet kärlek. gunnar ardelius skriver otroligt fint (läste alla hans böcker under gymnasiet, älskade varenda en) och har en förmåga att berätta flera karaktärers historia på samma gång utan att det blir rörigt. titeln, vill ha dig så illa är en översättning av bob dylans - i want you so bad vilket träffade mig rakt i hjärtat eftersom jag en gång var förtjust i en snubbe som spelade just den låten för mig om och om igen. bra låt och bra bok, alltså! 

inte helt hundra - caroline hainer är nog den boken i den här listan som har påverkat mig mest. på rad berättar huvudkaraktären (kanske är det caroline hainer själv?) om hennes livs alla förälskelser, och belyser verkligen det här med att vilja ha någon så mycket att en blir till en ja-sägare som inte lyssnar till sin intuition och tar emot ord, handlingar och kommentarer som en inte alls förtjänar. gudars vad jag kände igen mig. grabbar alltså. pust. läs!

hey dolly - amanda svensson är en bok jag är säkert på att många utav er i alla fall hört talas om. hey dolly är amanda svenssons första bok och är en väldigt rolig berättelse om vad som sker i huvudkaraktären, dollys tankebanor. lättsam, rolig och härlig. tips!

det handlar om dig - sandra beijer är en ungdomsroman som också den här säkert är mer än bekant för de flesta. jag har läst sandras blogg sedan jagvetintehurlänge och därav är det förståeligt att jag hyllar denna bok till höjder just för hennes vackra språk. handlingen kretsar kring en femtonårig tjejs förälskelse i en kille med höga kindben och skorrande ryska meningar. väldigt läsvärd. läs!

den andra kvinnan - therese bohman är en otroligt fängslande och bra bok på alla sätt och vis. älskade språket, fångades av handlingen som både var chockerande men också igenkännande. "ett psykologiskt passionsdrama där frågan om makt och sexualitet ställs på sin spets. men den andra kvinnan handlar lika mycket om att söka sina drömmar och att utmana rädslorna inom sig själv." topp tre bästa jag läst. tipsar varmt om denna! 

eat pray love - elizabeth gilbert finns även på svenska som lyckan, kärleken och meningen med livet. det här är en helt fantastisk bok, väldigt passande för mig som också reste lite i hopp om att finna mig själv, eller kanske egentligen bara att finna något som ger saker mening, som ger lycka, och kärlek - inre kärlek och kärlek till livet! i boken far liz från new york till rom, indien och bali, och det är nästan som tre böcker samlade i en då de alla resorna utvecklar henne på väldigt olika sätt. otroligt bra bok som jag tycker att alla bör läsa. och för dig som sett filmen - läs den ändå för tusan! 

allt det där jag sa till dig var sant - amanda svensson är vad jag vet amandas allra senaste bok. läste den för några år sedan och såhär skrev jag om den:"på nätterna heter hon lilja birk. på dagarna mary read. hon bor på ett internat utanför skåne, en skirivarskola hon egentligen åkt till för att lära sig hur den där omtalade kärleken smakar. och hon tror sig ha träffat den, i en poet som envisas med att ge henne historiska smeknamn och bara besöker henne på nätterna. men vad är kärlek egentligen? och om kärleken river en med rakblad i sömnen, hur sjutton flyr man från den?" en väldigt märklig och spännande bok med ett återigen lika livligt språk som i hey dolly. och gillar man amanda svensson så tycker jag bestämt att en ska läsa den här också!

 . . . . . . . . . . . . . . . . 


har du någon bok att tipsa mig om?
berätta, tipsa, dela!

kärlek,
Hannah

nu far jag på äventyr igen.

nu far jag på äventyr igen.

så som det känns.

så som det känns.