vykort från min vardag.

vykort från min vardag.

vykort från min vardag

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

godmorgon fina varelser! när jag skriver det här är klockan åtta trettioåtta en torsdagsmorgon och jag sitter på altanen. med frukost och en utsikt över björkar och hav. klockan nio ska jag cykla in till halmstad och jobba. hela dagen är jag på rotundan. kom förbi och säg hej vettja! men nu, låt oss kika på vad som hänt i mitt liv sedan sist - i bildformat! här kommer mina finaste stunder som alla bevarats tack vare en iphone-fem kamera. 

okej, först och främst så har jag ju börjat jobba igen. ovan ser ni hur jäkla fint rotunadn är. allt från fika till mat är veganskt och det ända som inte är det är våfflor och gräddglass! hur bra?! den ständiga doften av nybryggt kaffe och varma våfflor är något jag aldrig tröttnar på och såvida inte det knäppt varma vädret (och tunga lågtrycket) odlar fram den där eländiga migränen så är det faktiskt roligt precis jämt här. 

i förra veckan mådde jag ganska dåligt hela tiden. supertrött och fylld på känslostormar som inte hittar ut. kände mig lite som en vissen blomma ungefär. ledsen, orkelös och svag. gav mig därav en lugn vecka med lugna bestyr som bland annat innefattade att ligga på en filt under ett äppelträd på bakgårn och läsa, äta kiwi, dadelboll och dricka kaffe. plockade lite prästkragar och satte bakom örat också. gosigt värre. 

en annan dag då jag orkade lite mer for jag in till ett otroligt soligt malmö, köpte de första svenska jordgubbarna (mumma!!) och la mig på ribban bredvid justine. solade mig alldeles bränd och tog årets första dopp! jag är ju motsatsen till en badkruka, men till och med jag tyckte att det var lite kallt! en får allt vänta till mitten av juni sådär innan det blir stört behagligt att bada länge. men oj så härligt det var! sommar deluxe.

efter en lång förmiddags badande kurrade våra magar och vi beslutade oss för att det var definitivt dags för lunch! vi hoppade på cykeln till stan mot lotta love acaibar! beställde varsin "berry bowl" fylld med hallon och blåbär, granola, kokos och en ordentligt god sked jordnötssmör. fest!

efter någon timma ville vi ha efterrätt och gick till raw food house där vi satt i skuggan och njöt medan kvällen rullade in. jag drack kaffe och fick min mjölk i en urgullig liten kanna och justine åt en hasselnötshistoria med nutella om jag inte minns helt fel. första sommardagen! underbar. 

en annan dag kom kajsa och hälsade på mig i barsebäck! vi åkte till stranden och jag bjöd på picknick, jordgubbar, melon, knäcke, vindruvor, sallad, dadel-bollar och så kaffe. i flera timmar satt vi och pratade och njöt. jag blev bränd på näsan och jättemycket kompiskär. så fin dag.

jag har även gett mig ut på långa promenader i barsebäck som verkligen blir till en av sveriges vackraste platser om sommaren. tulpanerna i byn och glittret på havet, hamnen där alla båtar ligger och vilar och blomsterängarna en kan promenera förbi längs med vägarna. 

om en är i skåne och vill ha sig en liten utflykt - packa väskan och dra till barsebäck! särskilt stranden, parkera där och promenera längs med vattnet till hamnen! så fint! pittoreska gårdar, blomsterängar och ett hav som sträcker sig ända bort till danmark. fridfullt. utmärkt picknick-spot.

i söndags hängde jag med elin och justine i pildammsparken! vi gick på pop-up-yoga och åt veckans andra acaibowl som lotta love återigen bjöd på. yum.

och det var det, hörrni! lite av varje från här och där. är inne i en period då jag är så himla trött precis jämt och att dessutom börja jobba igen, nio timmar och dagen har gjort att blogg och sådant fått vila lite. men det är mig säkerligen välbehövligt. hoppas dock på att få lite mer energi i kroppen snart så jag kan engagera er i hur jag inrett lillstugan och hur festliga frukostarna blir med ingredienser som mynta, maskros och citronmellis! 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

vi hörs snart.

kärlek,
Hannah

pistage och jordgubbar.

pistage och jordgubbar.

jag är nervös men säger det inte högt.

jag är nervös men säger det inte högt.