spegelblanka vatten och en stuga i blåvitt.

spegelblanka vatten och en stuga i blåvitt.

post håkan-helgen och allt det jobbiga. 
. . . . . . . .

något nytt i min värld är att jag har slutat med att låta mitt instagramkonto vara ett professionellt ett. numera blir det inte bara frukostar skapade som stilleben. nu tänkte jag prova att uppdatera små fina ting ur min vardag och mitt liv - i all sin enkelget! känns fint och bra och kul. jag tycker om att skapa konst av enkla ting, men att allt ska bli till perfektion orkar jag inte med längre. haters gonna hate och en tappar followers och går upp i vikt och snubblar i gruset och får skrapsår på vänsterknäet och gråter lite just för det men trots allt detta kan livet vara väldigt bra ändå. när en lever med axlarna nere och en puls i normaltakt, djupa andetag och någon slags rofylld känsla i vardagen. låt oss nu kika på hur min senaste vecka har sett ut:

kvällssol på rotundans servering. här står jag för det mesta och langar glass, levererar kakor och korkar upp flädersaft. älskar jobbet och längtar efter att cykla dit. känns helknäppt att en kan tycka om sitt jobb så mycket men det gör jag verkligen. vykort två visar en havregrynsgröt med kokos, äpple och paranötter som jag förtärde ihop med novellen älven av annakarin palm. 

utanför lillstugan med en torkad lillekonvalj och en vattenflaska och hörlurar + en titt in i hur lillstugan ser ut! ljust och vitt med avkopplande vibes av blått och fina mönster. trivs så väldans bra där och är SÅ nöjd med resultatet. idag köpte jag en ny kudde och badrummsmatta. ÄLSKAR att fixa med huset!!

klär mig ungefär som jag inreder, enkelt, minimalistiskt och med få färger. brallorna får jag mycket frågor på och tyvärr är de ganska gamla, fick av mamma för hon aldrig använt dem. från gina ursprungligen! frukosten ovan är granola + äpple + soyghurt samt ett knäcke med påmackan och äpple och så te. 

ännu ett tjuvkik på lillstugan! kuddfodralen är nya från lagerhaus och ampeln likaså. så nöjd. på vykort två syns en bit av den sträcka jag gärna springer om morgnarna här. allra helst ska det vara en hyfsat sval morgon med spegelblankt vatten, älskar att bada efteråt även om det än är ganska kallt. 

en annan frukost bestod av kiwi + mandlar + dadlar + granola + kokos + soyghurt och så det där spegelblanka havet igen. denna gången efter en morgonpromenad med mamma. hon, pappa och syster kom och hälsade på i lördags. jag mådde jättedåligt och mamma hjälpte mig få ur alla känslor som grävde och rev inom mig bara genom att fråga och lyssna. det är så viktigt att någon ser och hjäper den som har det klurigt. himla fint.

min syster och jag tog med oss ett par tidningar, plommon, dricka, salta kex och en filt för att sitta på utkiksberget och prata ikapp. veckans sista frukost var ännu en gång soyghurt +  granola. denna gång toppat med nektariner och en klick jordnötssmör. himla gott. 

. . . . . . . .

och nu till det som verkligen känts. jag har påbörjat ett nytt projekt som jag kallar etthundraprocent vilja. det handlar egentligen om att leva i motsats till femtio procent borden och femtio procent "för andras skull". jag skulle nog säga att jag hela mitt liv haft en väldigt liten del av mig själv och min innersta vilja i mina beslut. mycket har handlar om vad andra vill, tycker eller kanske kommer att tycka, om borden - var en borde göra, som tjej, som tjugoett-åring, som bloggare et cetera. även rädsla har haft sin del i mina bestämmelser, rädsla för vad andra ska tycka, tänka, säga, rädsla för att göra fel, vara fel, inte bli omtyckt och dylikt. men från och med nu handlar allt om vad jag vill, intuitionen, vad som känns bra i maggropen och vad min energinivå talar om.

det är en stor förändring. jag har valt att sålla i allt som finns i mitt liv. sorterat och slängt ut. till och med bland vänner. 

tänk, det finns saker jag alltid vetat att jag är men aldrig vågat erkänna, för mig själv eller för andra. än känns det läskigt att bryta normer. jag känner mig jämt så himla fel. så märklig, konstig och fel. men samtidigt älskar jag den väg jag går på och längtar så till när ja kan få leva det liv jag önskar utan tvivel.

jag träffar inte så många när jag bor här, i stugan. min syster kommer förbi och hon får både ta hand om en ilsken hannah, en ledsen hannah, och en glad hannah. mitt humör varierar och ångesten fyller mig tillstund om varenda cell på en sådan ohanterlig smärta att jag inte vet vart jag ska bli av. sedan tar jag ett morgondopp och dricker kaffe med oatly under sommarsolen och smeker gröngräset med fingertopparna och känner mig plösligt alldeles kär i livet och resan i att hitta sig själv - eller snarare att bli sig själv.  

nu ska jag och syster laga middag. det blir efterrätt idag också. frysta bananer ska bli till glass och klockan åtta börjar en kriminalare på tv. 


här skrev jag om hur jag mår just nu: del ett, del två.
här skrev jag om hur enkelt livet måste få bli efter allt som hänt: buketten.

. . . . . . . .

kärlek,
hannah

så finns det dagar då jag är lika trevande som åskan.

så finns det dagar då jag är lika trevande som åskan.

och jag säger att nej, jag vet inte heller vad som kommer hända nu, men vi får se, vi får ta chansen och hoppas.

och jag säger att nej, jag vet inte heller vad som kommer hända nu, men vi får se, vi får ta chansen och hoppas.