och kanske behövs det någon som berättar hur det faktiskt är.

och kanske behövs det någon som berättar hur det faktiskt är.

en låt för dagen: little jinder - random folk. 

vykort från veckan.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kära hjärtan. nu är det dags igen. det var söndag igår men då var jag  -  som kan skådas på bilden ovan - på lite äventyr. tog en tågfärd till gbg för att träffa en favorit och hade en alldeles strålande fin söndag, trots ett väldigt småkyligt och ganska o-somrigt väder. obligatoriskt på varje tågfärd är ju oatly choklad och så lyssnade jag på konversation, en ny favvopodd varvat med little jinder. hon beskriver min sommar-feeling så ypperligt bra. 

så vi tar summeringen idag istället! måndag! och för prick en vecka sedan tog jag ett dopp i det blå följt av en lunch på rotundan. jenny åt en tofu bowl med asitatisk pesto och jag en rosa risotto på kokosmjölk. hur gott som helst! sedan tog vi oss en tur i stan innan vi cyklade hem och åt rabarberpaj på altanen. 

en frukost på trappen ihop med en novell från novellix (ska skänka er ett gäng recentioner snart) + nya plantor i gamla burkar. älskar plantor och plantera nu förtiden. kanske ska jag bli florist eller kanske trädgårdsnågonting, ändå?

en selfie av många jag försöker ta men inte lyckas med eftersom jag blinkar, flackar med blicken och inte kan vara alls seriös framför kameran. som om jag blir nervig och generad. men men. bild nummer två är från finaste rotundan. ett väldans drömmigt ställe att både fika och jobba på!

hej två nya små mini-plantor! nu återstår att hitta någon fin kruka till dessa. kanske skulle en äggkopp gå, tro? och så ett klädval. bohemiskt och gosigt. 

och så en frukost - soyghurt som allways med äpple, nektariner, pistage och kokos. den här veckan har jag mått väldigt upp och ner och överlag ganska dåligt. då blir det inte så många fotografier för jag gör inte så mycket mer en att strosa i "öknen" (bilden ovan) under fuktiga moln eller dricker te på altanen med torra ögon som undrar hur en blir av med känslan av dåligt samvete och rädslan att vara fel och göra fel och om och hur saker och ting blir bättre. jag är så himla trött på trycket mot bröstet, på att vakna upp med det. på längtan efter att gråta och på att falla i hop av trötthet och utmattning på sängkanten och i gröngräset. jag tänker att jag kanske borde prata med någon, få en lite hjälpande hand i att hitta rätt inom mig, inom tankesnurran och kanske behövs det någon proffsig person som berättar hur det faktiskt är. och varför. är det hormonellt, är det utmattningssyndrom eller är jag bara tokigt mycket självcentrerad och kanske borde skaffa mig en hund att ta hand om istället för mig själv? försöker skriva mycket och skriva ner sådant som är bra. försöker hitta på mycket mysiga, lugna saker och försöker se till att skratta åt saker, om saker och le för saker - stora som små - för att låta huvudet vila och bara leva via känslor som skratt, ömhet och lycka istället. ta en öl, ett morgondopp, eller en sovmorgon. en liten grej kan räcka just nu för att peppa mig. 

men tjugo trettioåtta igår tittade jag på klockan, med random folk i mina hörlurar och en sol som kikar fram bakom molnen på halmstads centralstation och kände mig för ett ögonblick lyckligast på planeten. en minut eller två, sedan lugnar det sig lite och nu är det en ny kväll och trycket är mot bröstet igen. men tjugo trettioåtta igår försvinner inte på näthinnan. precis som hela gårdagen var det något av det finaste, på länge. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kärlek,
hannah

men här vid kusten spelar jag femkronorsvinyler från myrorna på en bärbar spelare och ligger i hängmattan och läser noveller om nätterna.

men här vid kusten spelar jag femkronorsvinyler från myrorna på en bärbar spelare och ligger i hängmattan och läser noveller om nätterna.

när jag blir stor.

när jag blir stor.