men här vid kusten spelar jag femkronorsvinyler från myrorna på en bärbar spelare och ligger i hängmattan och läser noveller om nätterna.

men här vid kusten spelar jag femkronorsvinyler från myrorna på en bärbar spelare och ligger i hängmattan och läser noveller om nätterna.

en låt för dagen: fleetwood mac - rihannon. 

47076128d499a2a62f7e0e522d1ef1c4.jpg

för dig som bor i idyllen. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ibland tänker jag att tjugoplus-åldern är en tid skapt för oss att upptäcka vilka vi är. jag har irrat och virrat mellan länder och hav, skolor och boenden i jakt efter framtiden lika mycket som i jakt efter mig själv. vem är jag? och vad vill jag bli när jag blir stor? ungefär så snurrar tankarna och de snurrar allt oftare ju äldre jag blir. som en rutin, jag borstar tänderna, håret, lägger på mitt rouge och ifrågasätter mig själv. ibland får jag svar, ibland går jag ut och bankar pannan mot en trädstam. 

jag bor i en liten stuga alldeles vid havet på hallands kust. om dagarna serverar jag hallonsorbet och banankaka på café och om kvällarna sitter jag bänkad framför kriminalare på åttan eller badar naken bland klipporna. ofta själv. jag trivs så. jag känner mig aldrig ensam när jag är med mig. bland tusen människor, vimmel och lördagsbrus, blinkande lampor och toner och främmande beats är det så mycket lättare att känna sig som ensammast i världen.

kanske är det därför jag flyttat hit. det finns inga klubbar här, inga populära ställen där alla som ska vara någon är. ica maxi vid flygstaden är ganska populärt, billigt lördagsgodis och systemet som ligger i dörren bredvid. och kafé rotundan i norrekattspark och tillsammans vid ån har ibland spelningar om kvällarna. fem timmar bort om inte mer ligger stockholm och trädgårn och i göteborg möter de morgnarna längs avenyer. men här vid kusten spelar jag femkronorsvinyler från myrorna på en bärbar spelare och ligger i hängmattan och läser noveller om nätterna. 

ibland fantiserar jag om stockholm och klubbarna, hur jag dansar i tunn bohemisk klänning och är barfota med rödmålade naglar. som en liten älva bland alla andra, udda men fängslande. sedan dyker verkligheten upp i mitt sinne och jag påminns om sådant som glassplitter, portvakter och det där med ensamheten.

för alla er som inte trivs på dansgolven, fem timmar bort eller ej. som kanske bor lite ödsligare i sommar och inte har möjligheter till klingande glas och att fånga soluppgången på när ni vandrar hem i gryningen. som tycker om att gå och lägga er tidigt och börja morgonen vid havet, iklädd morgonrock, baddräkt och birkenstocks. här kommer tjugo saker en kan göra istället. om kvällarna, vid gryningen. när alla andra känner lyckoruset i ett perfekt beat fem timmar bort.

1. cykla över ängar, igenom parker och förbi storslgna trädgårdar, tjyvplocka blomster till en bukett att ställa i fönsterkarmen. stoppa blommorna i en gammal vattenkanna eller en vas i keramik. jag lovar, det blir fint.

2. sätt dig vid strandbrynet och meditera. andas i takt med vågorna som rullar upp och kittlar dig under fotsulorna.

3. kriminalare och nypoppade popcorn. på lagerhaus finns det sådana där popcorn-lådor som en får på bio. lägger du dig med datorn i knäet i hängmattan kan du lösa mordgåtor i takt med solnedgången.

4. bananglass till efterrätt. med jordnötssmör och brutna chokladbitar blir det fest.

5. fyll en termos med kaffe/ te och ta med dig till någonstans vackert. en bok på det. sedan kan du försvinna in i en annan värld för en stund. det särskilt om en har en hjärna som min: ifrågasättande och tillstund om motarbetande. 

6. jag föreställer mig att det är väldigt franskt att dricka whisky, röka och måla akvarell sent inpå natten. i en stor ljus och vit takvåning med breda fönsterkarmar och utsikt mot eiffeltornet. fast cigaretter kan också bli till havssaltschoklad och whisky kan bli till ingefärsläsk och det känns inte mindre förtjusande för det. måla!

6. vinylskivor och en filt under himlen. jag somnar aldrig så gott som i ett mjukt gröngräs till tonerna av ben howard eller någon mjuk trupet-jazz. touch av sura och silverlake med låpsley är också bra 

7. dansa till fleetwood mac för hannah säger att det aldrig är försent för åttiotal. helst i vit bohemklänning och barfota med röda tånaglar. du kan blunda och låtsas vara på klubben, där tar du alla med storm. 

8. baka morotskaka med rivet äpple i eller chokladbollar med rom. slicka kladdiga fingrar och ät i sängen. det kan vara väldigt skönt att vara sådär ypperligt barnslig när en går omkring och måste vara så vuxen på dagarna hela tiden.

9. gråt lite. gråt för allt som känns och bränns eller inte känns alls, ibland är det minst lika hemskt. gråt till solnedgången, sitt på ett hustak eller uppe i eken, där ingen ser eller hör eller stör. ibland lyssnar jag på håkan hellström - fortsätt när jag vill gråta. just då målar hans ord bilden av mitt liv i ren perfektion.

10. gå och lägg dig, du behöver inte alltid embreacea lördagsnätter. inte heller onsdags, torsdags och fredagsnätter heller. framförallt inte tisdagar. somna mjukt och sov djupt och när klockan ringer sexhalvsju kan du äta frukost innan jobbet utan att behöva plocka grus ur ögonvrån eller somna med pannan i kaffemuggen. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kärlek,
Hannah

för du är för lat och slapp och du borde göra annat.

och kanske behövs det någon som berättar hur det faktiskt är.

och kanske behövs det någon som berättar hur det faktiskt är.