för du är för lat och slapp och du borde göra annat.

en låt för dagen: sway - anna of the north. 

IMG_1986.JPG

är du nöjd nu?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

du har svårt att bli nöjd. du har svårt att känna dig tillräcklig. när du springer springer du inte tillräckligt långt och när du klär dig klär du dig inte tillräckligt fint. ditt hår är strävt som på en tax och dina fötter för stora och klumpiga. dina tår är krokiga, nagellacket har flagnat och dina flytningar luktar illa. dina ben är så långa och din mage och rumpa borde du träna mer. hundra sittupps om dagen och sedan är du där, kannske. du skriver inte fint. och varför fotar du inte längre? lika bra, kanske. du fotar ändå inte tillräckligt fint. 

du skriver listor innan du går och lägger dig på vad du ska äta dagen efter och hur din nya träningsrutin ska se ut. du drömmer om dagen du häpnar alla med din nya kropp och hur komplimangerna strömmar där du står på bild i din nya bikini. du vill stå på scen och tala, kanske sjunga, du vill vara kreativ och du vill skapa men du är ändå inte tillräckligt bra på det du gör nu så varför skulle du ens försöka. du försöker ta hand om dig, häller upp godis i en skål och kokar en kopp kvällsté men du förtjänar det inte för du är för lat och slapp och du borde göra annat. varför tar du inte en kvällspromenad och varför svarar du inte på alla sms i tid för?

du är otillräcklig. i dina ögon är du otillräcklig och spegelbilden gråter när morgonen gryr för du ser likadan ut som du gjorde igår. även fast du inget hellre önskar än att bli något bättre i morgon. något vackrare, formerna, kurvorna. du scrollar i något feed och hela tiden ser du saker som inte du har, gör, är. allt är bättre än dig och din vissna liv.

det är inte konstigt att du mår dåligt. 

vad skulle hända om du vände på allt det här? vad skulle hända om du säger till spegelbilden att herrejösses, lika snygg idag som igår! vad skulle hända om du själv la upp bilder i ditt feed som du är stolt över och struntar i om det älskas eller hatas av andra? vad skulle hända om du ställde dig på scenen för att det är kul och för att du vill försöka? vad skulle hända om du säger, nu är jag nöjd - så det så! efter springturen och vad skulle hända om du njöt av tiden framför serien, med godiset och kvällstéet i stället för att spendera tiden med nedvärderande kommentarer till dig själv och ditt inre? vad skulle hända om du börjar skriva listor på allt det fina du är och har och allt det bra som hänt idag istället för att önska bort? önska till något annat?

du ser inte vad du har, är, gör, är kapabel till att göra, om du har lust, om du vill. du ser inte att bilderna du scrollar förbi bara är bilder. du ser inte sorgen bakom perfektionen, de innersta känslorna. alla kan publicera något fint i polaroid-format och det krävs inte lycka för att göra det. 

inuti dig, inuti mig. där bor spöken, kaos och rivsår. skrapsår. vi lever med självanklagan och krav som fyller ut varenda vrå i våra kroppar, suger åt all energi, så mycket att allt som blir kvar är små monsters viskande röster; du är inte tillräcklig. du är inte bra nog. vad skulle hända om vi vänder på allt det här?

det är inte konstigt att du mår dåligt.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

kärlek,
Hannah

havsvindar och svartvinbärsfläckar.

havsvindar och svartvinbärsfläckar.

men här vid kusten spelar jag femkronorsvinyler från myrorna på en bärbar spelare och ligger i hängmattan och läser noveller om nätterna.

men här vid kusten spelar jag femkronorsvinyler från myrorna på en bärbar spelare och ligger i hängmattan och läser noveller om nätterna.