sommar är lika med en blommande jasmine och trötta ögon.

tar igen för allt det tysta.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

jag saknar katterna. funderar ibland på om jag ska skaffa en egen, kanske låna med charlie eller molly till nya hemmet. en liten mjuk krabat att ta hand om. för det känns som om jag lägger så mycket tid på att ta hand om mig själv att det liksom inte blir något bra av det. bara destruktiviteter. bara krav som gör att sådant som yoga och matlagning blir till påtvingade aktiviteter. snarare än något älskvärt. något som är jag. 

det har varit lite tyst här ett tag. fick en orolig kommentar om inte det är så att bloggen är förbi på grund av att jag strukit över ordet cafévärld på headern. men så är det inte. överstrykningen är bara stilistisk. ville ha lite mer konsnärlig design nu i sommarvärmen. silver istället för höstig guld och tunnare bokstäver. och på tal om tunnhet. krav är inte bara det som dragit ner mig och gjort mig till en pöl på köksgolvet så många gånger nu. även gamla monster från ätstörningen har byggt bo i min bröstkorg. och det var en viktig insikt, den där. att jag kanske inte är så frisk som jag tror. men det är hanterligt. och allt jag precis hanterar kallar jag inte ett problem. problem blir det först när en blir till en pöl på köksgolvet.

men så har det hänt några saker som gjort att allt känns lite, faktiskt mycket, mycket bättre nu. i skrivande stund känner jag att livet faktiskt är väldigt fint. fint, och spännande. och det är tack vare fanny, antagningsbeskedet, skrattanfallen med syster, kollegorna och blåbärsfläckar, skåne-dagarna med de saknade vännerna, elin och uteserveringen, havsbrisen jag hör innan jag stänger överlocken, ett öppet fönster fastän det blåser, midsommarnattsdrömmarna.

jag vaknar med halsont varje morgon. men det är värt det. 
allting känns så: värt det. någonstans ändå. 

vad har hänt sedan sist då?  jo jag bor än i stugan. här ovan syns ett gäng bilder på mitt kryp-in som jag trivs så fasligt bra i. det blev en himla skillnad från förra året och jag älskar att bohem-känslan finns var men att den nu kantas av mer minimalism och enkelhet. mjau.

om solen kikar fram dansar jag med fötterna på mjukt sommargräs (älskar hur det sipprar upp mellan tårna) eller tar långa promenader längs havskanten. det är så magiskt fint här. dock sällsynt med solsken, men regn är oftast ganska gosigt det med, med en bok under skyddande taket på altanen. 

kafé rotundan känns inte som ett jobb utan mer som en plikt jag utför med hela mitt hjärta. alla som jobbar där är mina favoritpersoner och det är alltid lika kul att dyka upp i köksvrån, säga hej och höra hur alla mår och vad de tänker på och hur dagen varit. antingen serverar jag eller så bakar jag, gör storkok på soppor eller funderar ut vad som ska bli dagens bowl. jag kanske ordnar med matbeställningar eller tar betalt för fredagsvinet. det är så fint alltihop, jag är hel slut efter jobbet och det är inte mycket jag hinner med utom det men det är SÅ okej med mig. 

sommar är lika med en blommande jasmine och trötta ögon. jämt så sliten, med grus i ögonvrån och våffelsmet i nacken. 

när jag hade två lediga dagar på rak passade jag på att fara till skåne och hälsa på! träffade först elin för en jouice på raw food house och sedan justine för en iskaffe på ariman och sedan lite lyxig sushi sådär en alldeles vanligt ovanlig söndag. blev en så HIMLA fin dag inte klokt. 

dagen efter kom cajsa förbi på frukost! jag hade lyxat till det ordentligt för oss och gjort en smoothie-bowl, äpplejouice i mina finaste glas och rostat bröd med en avocado-röra, jordnötssmör, äpple och gurka att ha på! yum. sedan åkte jag till lund för en promenad plus häng med kajsa och därefter åkte jag till halmstad igen för möte och aw med mina älskade kompisar och kollegor på rotundan. 

avslutar med en bild på halmstad tågstation som en liten symbol för när min vän fanny kom på besök och bild tre visar det busiga och kalla havet. det var så länge sedan jag badade nu och det kryper i kroppen. ska nog ta mig ner för ett dopp senast imorgon för då är jag ledig. a-h-h.

vill även berätta om mina planer till hösten, nu när antagningsbeskeden kommit och allt! men det väntar jag lite med. håll ut. nu är jag tillbaka. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kärlek,
Hannah

om höstplaner och någon att rå om.

om höstplaner och någon att rå om.

ibland känns allting bara så mycket och intensivt och så tungt att du inte vet om du någonsin kommer orka med något längre.