om höstplaner och någon att rå om.

om höstplaner och någon att rå om.

en låt för dagen: for someone - flora cash.  

om livet
. . . . . . .

kära fina varelser, nu tänkte jag dela med mig utav lite ditt och datt och piff och puff från livet och tankebanorna. att jag jobbar på rotundan (hej alla fina ni som kommer fram och kramar om mig, blir så glad), cyklar en himla massa och sommnar intill havet vet ni ju om. men vad som händer i höst, till exempel? det och lite annat pirr och fint tänkte jag berätta om nu! och ps. ikväll spelar hey elbow på fiket. kom förbi vettja, det är gratis! 

plugga
. . . . . . .

när antagningsbeskedet kom blev jag så glad att jag fällde tårar. det jag förstår är att skriva är det som gör att mitt hjärta bultar och att utan kreativitet skulle jag lika gärna kunna vara död i detta nu. men det som är svårare att förstå är att andra tycker om mina ord. att hur jag talar inifrån faller sig vackert i era ögon. ni skriver det i kommentarsfältet och jag blir lika glad varje gång. men att jag kom in på kreativt skrivande som en distanskurs, två kurser faktiskt, känns galet fint och förvånande! jag ska läsa kreativt skrivande på distans (linnéuniversitetet) samt en annan skrivar-kurs som inriktar sig på barn och ungdomslitteratur. känns så kul! skapande! kreativitet! tänk att det kan kännas såhär pirrigt att börja plugga igen. det trodde jag inte. 

jag tänker på en lägenhet
. . . . . . .

jo hörrni, för i höst ska jag flytta! till malmö! jag har vankat av och ann och traskat hit och dit med ett tankar om vart i vårt lilla land jag vill bo i höst. storstäderna har lockat med möjligheter, muséeum och de där vänskaperna som alla spridit ut sig där. samtidigt har jag längtat efter att bo kvar i stugan här i halmstad, att spendera en höst med att hämta ved och gå långa självsama promenader och vara vara i fridfullhet och harmoni. göteborg känns nytt och men kanske för nytt, stockholm känns häftigt men kanske för främmande och stort, men malmö. ja. finaste staden där nu ett gäng av mina närmaste och bästa personer flyttat in och jag kan knappt vänta även jag får bo in mig i det som verkar bli min nya lya vid möllevångstorget. oh my. livet. 

någon att rå om
. . . . . . .

jag har några gånger nämnt det där om att en egen katt kanske skulle göra att jag slutar lägga så mycket tid på mitt eget mående och lägger lite utav den grubblan, undran och kraft på en annan varelses mående. barn vill jag inte ha, och en katt går ju inte an som ung student i en storstad ,men blomster och växter, det är något som jag gärna lägger både kraft, tid och energi på! i höst vill jag fylla hela min lägenhet med buketter och krukor. och innan sommaren är slut ska jag bestämt ha pyntat stugan med lavendel, ormbunkar och kanske göra sticklingar utav några av våra trötta basilikor. 

i köksvrån
. . . . . . .

denna sommaren har jag säkert stått i köket ungefär nitto procent av min tid. är det inte på fiket så är det hemma. jag har blivit en hejare på ärtpesto med färsk basilika och pressad citron-vinägrett, avocado + blåbär + björnbär i min bästa smoothie-bowl, black bean cookies och hemgjord choklad. när tid ges ska jag bestämt laga, fotografera och dela allt det här i olika recept på cup of positive men vad jag vill säga med det här är att jag verkligen älskar att baka och laga mat. köksvrån är min nya yoga-studio. här fyller jag på med energi, går in i en zon av flow i mitt skapande och är mindful. fantastiskt. 

den bästa stunden
. . . . . . .

nu har solen äntligen kommit till halmstad igen och jag njuter så utav sommardagarna trots huvudvärken och vätskebristen. igår låg jag och fin person på stranden hela förmiddagen och muuuummsade vattenmelon och pratade kreativitet, efter jobb drack jag vin på tillsammans som är en gosig bar vid vattnet och att somna trött och lätt berusad i mjuka lakan till det där havsbruset som hörs ända in genom träväggarna är den bästa stunden. att, bakom ögonlocken se tillbaka på en fin sommardag som kommer bo kvar i mitt hjärta genom alla tunga vintrar och under alla grå-dassiga himlar. och alla dagar med jenny, kvällarna med konserter på rotundan och göteborgsvisiterna med fanny och parkhängen med kajsa har också varit sådant jag sparar bredvid hjärtat nu.

nu: en ny dag. berätta gärna om eran vardag just nu - skriv av er? vilken är den bästa stunden i din lilla vardag?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kärlek,
Hannah

ph: pinterest

det kändes fint att få dyka in i ett tidigt 1900-tal där en bukett aprilvioler var det finaste sättet att visa sin kärlek på.

sommar är lika med en blommande jasmine och trötta ögon.