en vardag med inslag av sand och sömnbrist.

en vardag med inslag av sand och sömnbrist.

vardagsstjärnor
. . .

det är svårt att formulera, det sprätter liksom i kroppen. en hjärna som skriker ut vad jag borde och en själ som bara vill ha ro. det gör mig så ledsen att tiden med mig själv blivit så destruktiv att det känns. det liksom känns, någon vrider om hjärtat som om det vore en våt disktrasa. men ut rinner ingenting. till och med tårarna håller sig tillbaka. kanske är allt i väntan på en explosion. vad vet jag. men annars är det bra, alltså verkligen.

jag behöver bara liksom påminna mig om att vissa saker är det bara jag som bryr mig om och att det är inte detaljer som gör livet. det är en helhet. och åh. vilken helhet allt egentligen är i just nu. är så himla tacksam. trots allt.

vad jag älskar just nu är dagar där jag umgås med favoriter. som börjar med utefrukost i lugn och ro - gröt, ananas, en kopp te och tidningen skriva - och som sedan fortsätter med utflykter och äventyr. jag och vännen hjalmar for till en skog och ett vattenfall och vandrade. spelade lite munspel och letade efter rävar, jag tog med mig matsäck och till efterrätt åt vi blåbär från storartade blåbärsris.

tyvärr är det så att jag mår bäst av att vara ensam som lite så möjligt just nu. men när jag väl är ensam hänger jag antingen i mitt lilla krypin ovan eller vid havet. promenerar, springer eller bara sitter, ser ut över oändligheten och lyssnar på nico, hurula, fleetwood mac eller alice b.

ännu en frukost: havregrynsgröt med kiwi, mandlar och banan + varmt vatten med citron + grovbröd med jordnötssmör och banan. fotografi två är på mig själv, kanske skulle jag på en spelning på rotundan, en grillkväll i parken, eller plocka upp en vän från stationen. kände mig fin.

att plocka up en vän på stationen kan ju vara bland det bästa. tycker så mycket om att få besök i stugan! i förra veckan kom michaela förbi och gjorde mina dagar kantade av sällskapsspel, prat och promenader. så fint! en kväll drack vi prosecco, åt vegansk pasta med linser och pratade sex. ypperlig kombo.

en annan rolig kväll spelade hjalmar aka jernstaden på fiket och jag var såklart där. en borde verkligen ta sig in på spotify och lyssna. så fin musik. en blir aldleles tårögd. en annan kväll promenerade jag ensam mellan sanddynorna för att sedan laga tomatpaj och titta på favoritfilmen: les petits mouchoirs. 

 - under promenaden lyssnade jag på senaste avsnittet av fredagspodden men blev ärligt så illa berörd av deras prat om ätstörningar att jag tog bort dem från podcastappen. det kändes så fel i hela mig, hur de antog ämnet och pratade med en sådan lätthet om något som egentligen är ett helvete. det är klart att många känner igen sig, är ett samhälle så ätstört som det idag är det klart att så många kan känna igen sig i de symptom som hanna och amanda beskriver men att de själva sedan pratar om att en ska eat like a bird - äta lite istället för att gå på dieter tycker jag bara blev superdumt. det känns otroligt nedlåtande mot de som lider av svår panikångest, och fått kroniska fysiska problem, tvångstankar etc. på grund av sjukdomen.  -

hur tokig den än är så älskar jag min tatuering av snusmumriken. den symboliserar mig på så många vis. bild två är från en utav det som varit en utav många dimmiga dagar, på promenad genom frösakull. regnet och gråa moln har mest gjort mig gott, dock. jag har gett mig själv en chans att vila, se upp till kamp som just nu finns på netflix (se den för sjutton) och ligga i sängen i timmar. 

ett sista vykort från er trollunge. önskar så att tove jansson var vid liv, skulle jag träffa henne så skulle jag beskriva mig som person och be henne ge mig ett smeknamn från mumindalen. vad skulle liksom vara mitt namn, om jag bodde granne med mumintrollet och var bästis med lilla my? sådant kan jag gå och tänka på när jag promenerar i skogen ovan. älskar frösakull för det, för att det både finns skog, hav, bäckar, ängar, tystnad och brus, klippor, regn och solljus. 

idag ska jag kika på en lägenhet, träffa vän över en kaffe och krya förkylningen som gör att hela mitt ansikte känns avdomnat. ringa vårdcentralen, söka csn inför hösten och kanske titta på midnight in paris för jag har dagdrömt om regnet i paris allt för länge nu. 

. . . 

vad ska du hitta på idag? berätta!

följ mig på instagram som @dudeellen

Kärlek,
Hannah


✎ en liten annons:
jag är på jakt efter en lägenhet i malmö till hösten. en 1a-2a gärna, att hyra eller köpa. kan flytta in när som! vet någon något som är fint och ligger bra till så snälla hojta. skriv här eller maila på hannahellenjosefin@gmail.com

man kan inte packa ner en relation i en resväska.

en livsuppdatering.

en livsuppdatering.