nu när jag faller för guldträd och ovanligt goda koppar te.

e6903ada3ddfa6e040c0de62d422aadf.jpg

en lista om hösten. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

beskriv din höst i tre ord?
bejakande, harmonisk och mysig. som en liten förklaring tänker jag mig att jag ska vara lite med bejakande över mitt liv och min vardag, som ett par stora ögon se på mitt liv och allt som händer lite mer utifrån. ta långsammare steg och inte känna att något är så värst livsviktigt eller bråttom. och på så vis vara lite mer stadig och mjuk i mina rörelser och i mina beslut. göra det som känns bra, sluta upp med "borden" och finna ro. tänker hålla mig till malmö dit jag flyttar idag(!!) och tillåta det där lugnet som kroppen väntat hela året på ska komma. älskade höst. 

har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?
allt har knappt börjat, men jag känner hela tiden, varje dag hur jävla rätt det är. och hur knäppt lycklig jag är att få skriva och läsa på heltid nu. orden är mitt kall och att jag nu ska få läsa etthundraprocent skriveri och litteratur känns som en dröm, en barndomsdröm. ah! så jäkla glad!

hur ser din höstoutfit ut?
kommer troligtvis klä mig mycket i svart, grått och mörkblått. men vill gärna slänga in en långklänning från beyond retro här och där. hoppas på att tillåta mig mer tunna strumpbyxor och klänning i höst. men också skaffa ett par liteförstora svarta levisjeans och några stora skjortor att bara slänga på sig emellanåt. 

vilka bloggar frossar du i för tillfället?
smdlnd för hans magiska bilder vardagskonst för lugnet och de mjuka fotografierna, frida lundgren pga verkar vara en så fin och inspirerande människa men ypperlig estetik, samt nyupptäckta weusedtodance som har de bästa listorna och ritar de finaste valarna. 

har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
jag har två kursträffar med föreläsningar i växsjö som jag ser fram emot, längtar också efter en gbg-tripp i september för att hälsa på alla saknade men annars så tycker jag det känns fint att bara vara, spara alla slantar och spendera dem hellre på små inredningsfynd till lägenheten, tusen koppar kaffe, fredagsvin och klänningar än på dyra hotel och flygbiljetter.

hur förbereder du dig för vintern?
tjuvlyssna på she & him - a very special christmas på vinyl någon gång ibland och pinnar vintriga kläder i mappar på pinterest, försöker mig på att göra en någorlunda spellista och gräver fram tjocktröjor ur lådor på vinden, funderar på om jag inte ska ordna en brunch med jul-tema i december och ser fram emot att rulla ut yogamattan när morgnarna är lite mörkare och mer i behov av själslig energi, typ.

bästa musiken för regniga dagar?
ben howard, alice b, daniel norgren och tallest man on earth ger mig lugn. 

vilka serier rekomenderar du en att följa? eller kanske någon sevärd film?
ser mest samma serier om och om igen för tillfället, new girl och modern family främst, men undrar om inte om att GIRLS vore ypperligt nu när hösten kommer krypande? så ser jag gärna på midnight in paris (woody allen), les petits moujoirs (alltid, min bästa film) eller något nittiotals-mysigt med meg ryan och tom hanks (you've got mail <3). 

vart hänger du helst under helgen?
ser fram emot brunch på f.y.n, en kaffe termos i pildammsparken under höstlöven och dricka kvällsöl på någon brusig bar för att sedan promenera hemåt och viska hemlisar med någon fin tills timmen är sen. fast helst vill jag vara nykter och gå och lägga mig i tid nu, så känns det efter en sommar av högt och lågt.

vad har du på din att-göra-lista?
- läsa, läsa, läsa. kurslitteraturens bok-hög är stor.
- skaffa bibliotekskort och hitta till något trevligt gym i min nya stad.
- ta igen med alla filurer jag inte träffat på en hel sommar känns det som.
- skriva önskelista!! för en fyller ju år snart!! tjugotvå!! 

 några tips på hur man botar höstdeppigheten?
jag tillhör ju en av dem som är fullkomligt, svindlande, romantiskt och poetiskt förälskad i hösten. kan liksom inte komma på något som är fel med den? hösten för mig är så sjukt avklopplande, kravlös och mysig. men, såklart kan det bli tungt när allt kommer på samma gång: mörkret, plugget, räkningarna. för det tycker jag det hjälper med vänskaplig tröst, dricka mycket kaffe och prata långa timmar ihop på något fik om eftermiddagarna. att ha bra morgonrutiner är a och o tycker jag. yoga, ingefära, blodgrape, gröna jouicer, att ha tända ljus som sällskap, inte lyssna för mycket på tung eller rörig musik, lägga fram kläder kvällen innan och kramas jättemycket. 

vad är det bästa med hösten?
den friska luften, guldet i träden, att alla varma drycker smakar så efterlängtat gott, hur härlig solen är mot kinderna när en sitter med halsduk + glajjor på uteserveringarna, lugnet i bröstet, och pirret i magen. önskar ibland att jag vore kär i någon under hösten så att det där pirret liksom skulle ha någonstans att ta vägen. behöver någonstans att få utlopp för pirret, det är som en liten fågelunge i mitt bröst, kvittrande, så löjligt vackert sjungande. vem ska få höra min kraxande, unga lycka, kan jag undra? kvällsté, höstlöv, lager på lager och att spendera söndagarna på muséum tycker jag också låter ypperligt.

vad är det sämsta med hösten?
det blir absolut sämst när plugg och att-göra-listor hänger över axlarna som ett jävla lågtryck en junidag, gör mig helt o-funktionell, både som person och som skapare. hoppas att jag finner en någorlunda balans i allt så att jag både kan roa mig och samtidigt göra det jag ska i plugg-väg. är ganska oroligt för att må dåligt. deppressioner och sådant. men jag ser faktiskt toppen på bergen nu, det är väl bara ta i lite extra hårt, så ska jag nog ta mig upp dit snart. 

hur höstmyser du?
åh, åh, åh. min specialitet i livet! höstmys är tända ljus, vinylskivor, ensam eller med massa vänner på ett vardagsrumsgolv, te och tilltugg och skratt. ett fönster är öppet och in kommer en bris och lönn-lövens kronor dansar därutanför. kanske en sysselsättersig med penslar och vita, blanka papper. eller sysslar med något annat kreativt som att spela spel, skriva, klinka på instrument. myset på hösten är inte så svårt så länge en ser till att, liksom, gosa till det omkring sig. atmosfären, miljön, dofterna, det gör liksom allt. 

dina tre bästa hösttips - alla kategorier?
ett. ha tända ljus - alltid. två, införskaffa dig en varm halsduk som även kan fungera som filt på kyliga uteserveringar. tre. tillåt dig ett kaffeberoende. 

den höstigaste maträtten? 
daal eller grytor, med en bit bröd och/eller rött ris till, kvistar koriander från krukan i fönsterkarmen och kanske toppat med kantareller.
pumpa, sötpotatis, gröna linser, kikärtor, chili, koriander, jordnötssmör, citron och lime blir nog mina bästa ingredienser i höst!

vad är du orolig för - inför hösten?
att må dåligt, eller snarare, att inte må bättre. att ställa för höga krav, hata lite för mycket, skapa oreda både på insidan och utsidan. 

vad ser du allra mest fram emot - i höst?
att äntligen bo på en plats där jag har så många vänner runt omkring mig. att se hur parkerna förvandlas till ett täcke av brunt, rött, gul, orange och guld samt att inreda min egen lägenhet! kikar fortfarande, men tror bestämt att jag snart, snart, snart kommer finna något som är det vi vill ha. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

lista härifrån.
bilder härifrån. 

kärlek, 
Hannah

samuel och laide och mango passionfruit.

samuel och laide och mango passionfruit.

man kan inte packa ner en relation i en resväska.