samuel och laide och mango passionfruit.

samuel och laide och mango passionfruit.

nu när hösten kommer och så vidare
. . .

hej mina fina hjärtan. vet ni vad? i skrivande stund sitter jag i min nya lya i malmö! eller tja, min och min. jag bor inneboende i en stor trea alldeles nära möllevångstorget. i kväll har jag pyntat mina sovrumsväggar med klänningar och givit basilikan en plats vid fönsterkarmen, inhandlat billiga grönsaker hos gubben mittemot och blivit ännu mer bundis med den roliga på caféet simpan. känner mig så hemma här. i staden, i rummet, i att få komma till ro.

och i det här med att komma till ro finner jag även både tid och pepp och lust till att återgå till ett mer kontinuerligt bloggande. och jag börjar idag, lite enkelt med att berätta om en bok jag just läst ut. det är allt jag inte minns av jonas hassen khemiri (geni). 

vill nästan inte berätta vad den handlar om, för det är så fint att upptäcka själv. men kort sagt handlar den om samuel, och vad som hände innan hans död. berättarrösten gestaltar en författare som fått nys om samuels historia och velat skriva en berättelse om honom, och tar därför kontakt med flera av samuels närmaste för att lära känna vem samuel egentligen var och om det verkligen var så att bilolyckan bara var en olycka. 

tyckte den var så fin, jag flöt mjukt genom boken och blev både berörd till tårar och full i skratt. fem av fem får den faktiskt. + för jonas fantastiska språk, och hur boken känns välkomnande för alla att läsa, oavsett ålder, kön och så vidare. 

ett citat från boken:
"dom höll varandras händer. dom hade samma svarta hårfärg. dom sprang i takt med varandra, fast den ena sprang med knäna högt som en gasell (laide) och den andra sprang som om han inte ville att kroppen skulle lämna markan (samuel). det finns få saker som är så svåra som att springa och hålla varandras händer och jag minns att när jag såg det så tänkte jag: okej. dom kanske är menade för varandra. det kanske bara är att acceptera. jag kanske har haft fel." 

(min pappa gjorde ett jobb ihop med oatly och fick med sig en massa fina grejer hem. som flaskan ovan till exempel! bra grej att smaka på när en sitter utomhus de sista sommardagarna, läser khemiri och tittar på molnen. havre dryck med smak av mango och passionfruuuuiit. slurp!)

. . . 

kärlek,
Hannah

köksfönstret vätter ut mot stadsbruset.

köksfönstret vätter ut mot stadsbruset.

nu när jag faller för guldträd och ovanligt goda koppar te.