smakar som barndom, som sommarlov och utlfykter med morfar

smakar som barndom, som sommarlov och utlfykter med morfar

en låt för dagen: hey elbow - saga.

kära livet

det vände. bara sådär. plötsligt. och jag vet inte om det har med externa faktorer att göra eller om det är mitt inre liv, mina inre monster, demoner, what ever, som har bestämt sig för att sluta förvandla maggropen till en ständig ångest och pulsen till ett orosmoln men jag mår så mycket bättre nu. känner: att nu har jag kraft nog att tänka på livet som ett bra ett. hösten närmar sig, jag letar än lägenhet i malmö och ser fram emot att ha vänner nära och att plugga skrivande och utvecklas. i övrigt har jag otroliga brister på sömntimmar men det var det värt. and here's why: en vecka genom instagram. 

i ett hopp om att kurera en ständigt ömmande hals gjorde jag en smoothie på jordgubb, banan, mynta, ingefära och citron. så himla god. en utav månadens många fina och sena sommar kvällar spenderades med mina småkusiner. alltså TITTA så magiska de är när de sitter och spelar fia med knuff i hop. åh.

i lördags öppnade tiki baren på rotundan och mina vänner caroline, lua och amanda var så himmelskt snygga och hade gjort så galet fint på scenen då de agerade både bartenders och dj's. efter jobb gjorde jag lite ärenden i staden samt tog en långpromenad upp på gallberget med en favorit innan jag slog mig ner i kvällen med elin, kristoffer och drinkar. slurp.

och på tal om godheter. mackor, är det inte livets grej ändå? särskilt med påmackan, avokado och jordgubbar. en annan fantastisk kväll på fina fiket var när processen intog scenen. ett musikprojekt av min vän hjalmar tillsammans med anton wernebäck, oskar och benjamin. grymma. sedan satt vi kvar och fikade tills klockan slog midnatt och jag och syster rullade hem och kastade oss bums i säng. 

fina kvällar kan spenderas i mitt lilla krypin med tekoppar och böcker, musik i massor och en och annan tidning att bläddra i. blir allt mer sällan dock eftersom jag hänger så mycket med de fina människorna ovan! bilden är från i måndags då vi köpte veganpizzor och kvällshängde vid nissan. gos. 

i ett dygn fick jag också ha den här fina varelsen i mitt sällskap! åh kajsa, hon är som ett vardagsglitter, älskar hur vi umgås och vad vi pratar om och åh. allt. vi gick promenader på stranden, kikade in i diverse second hand affärer och åt lunch på rotundan, allt i djupa samtal och känsloliv och höstdrömmar. 

sist men inte minst, ett litet klädval en sen och festlig sommarkväll samt ett litet treat från rotundan. morotskakorna från himmelriket samt must från bornholms mosteri. fläder är min favorit, smakar som barndom, som sommarlov och utlfykter med morfar till grönskande ängar. kläderna består utav birkenstocks, skjorta från weekday och byxor från second hand. trivs bra i de där färgerna. dovt och enkelt. det är på något vis lättare att vara lycklig iklädd svart. det är så kravlöst, liksom. 

. . . 

kärlek,
Hannah


✎ en liten annons:
jag är på jakt efter en lägenhet i malmö till hösten. en 1a-2a gärna, att hyra eller köpa. kan flytta in när som! vet någon något som är fint och ligger bra till så snälla hojta. skriv här eller maila på hannahellenjosefin@gmail.com

i augusti.

svarta sommaren.

svarta sommaren.