en svettig vardag.

en svettig vardag.

en låt för dagen: no woman - whitney.

som en fuktig disktrasa eller kanske doppad i honung
. . . 

för cirka tio minuter sedan landade insikten i mitt huvud och jag känner mig helt ärligt lite dum i huvudet. men så är det väl att var ung kanske, att en fortfarande håller på att lära känna sig själv ur alla vrår och vinklar. och dessutom, ur alla insikter kommer det ju oftast något gott, som en stor förändring som ruskar tag i en och skapar något nytt och viktigt just precis när det behövs. 

det är vecka trettiosju och jag dricker kaffe och rusar genom livet. tro mig, jag är verkligen här och nu i alla mina stunder, men ändå rusar jag. fastän jag går sakta rusar jag. fastän jag äter långsamt och gör morgonyoga rusar jag. och det är kanske en rädsla för att känna efter ordentligt, en slags ovilja för att finna vad som egentligen ligger och gnager under huden. hur som haver har jag precis förstått att det här med tusen koppar kaffe och lite sömn inte kommer leda till något annat än ett fullständigt pang rakt in i väggen. så inför nästa vecka säger jag: gör så lite mindre, om så bara lite. du behöver inte göra allt och vara allt och överallt jämt, hannah. den här staden finns alltid där med sina möjligheter. och det är för övrigt just det som är så underbart med malmö. något slut på det roliga finns liksom inte här.

det jag tänkte bjuda på idag är lite sådant som hänt sedan sist. i lördags såg det ut lite såhär när jag äntligen fick träffa olga efter kanske två år ifrån varandra vilket var så himla fint. vi besökte en loppis på davidshall, drack iskaffe på sockerbit och ville köpa alla blommor på floreras.

en annan dag hade jag allra käraste syster på besök. såhär fin var (är) hon min klippa mitt hjärta mitt skratt min skatt. vykort två är taget i butik fabrik som ägs av två inspirerande kompisar. har säkerligen nämnt butiken miljaders gånger förut men den är så fin att alla måste gå dit, så det så. 

en liten utmaning jag haft för mig själv denna vecka är att göra något trevligt i sällskap med mig själv. jag kom nämligen på det att jag, av oklar anledning drar mig från sådant att gå och fika själv eller gå på bio själv. vilket är lite märkligt eftersom jag för ett år sedan nu var på andra sidan jorden helt själv och gjorde precis det plus en himla massa andra saker. jag tycker det är superviktigt att kunna umgås med sig själv och jag har inte riktigt velat hänga ensam på ett bra tag nu. antar att det går i perioder det där och att det inte gör något om en inte vill vara ensam ibland. men för mig känns det konstigt, jag brukade vara så glad i den där egentiden. nästa vecka tänkte jag ta ett större steg, men den här veckan var det alldeles tillräckligt att gå till slottsparken och sätta mig med kaffe och bok. det var skugga under aspen och på marken låg gulnade löv som talade om för mig att det kommer en svalare tid alldeles snart.

när min syster var här lagade vi egen granola som vi bums åt upp tillsammans med frukt, mandelmjölk, chiafrön och jordnötssmör. det var så enkelt som att vi rostade havregryn tillsammans med pumpafrön och kokosflingor i ugnen för att sedan blanda ner kanel och hackade dadlar. slurp!

jag älskar kafé agnez. there, i said it! de har sjukt fin salladsbuffe där det ingår kaffe för helt okej åttioniokronor sitter så fint när en vill prata, plugga, fylla på magen och bara ha det göttigt under solen. har varit där tre gånger under de senaste en-två veckorna: en gång med michaela, då vi öppnade brev vi gett oss själva för ett år sedan, diskuterade då och nu och förväntningar inför nästa år, en gång med klara då vi pratade kreativitet och tatueringar i timmar, spånade idéer och blev alldeles pirriga, och så en gång med matilda då vi hyllade malmö, att ha sina vänner nära omkring sig och hur tokigt det egentligen är att en reser till andra sidan jorden en dag, bara sådär spontant för att sedan titta tillbaka och tänka: "herre, jag måste varit sjuk i huvudet".

lite så har mina senaste dagar sett ut. hur har dina varit? något annat med veckan är ju att det har varit så himlans himlans varmt jämt. malmö har kokat och så fort jag gett mig ut har jag blivit till en fuktig disktrasa slash doppad i honung då allting liksom känns lite kletigt.

. . .

ha det fint,
Hannah

en månad till knuten.

en månad till knuten.

cyberkärlek och ett dylan-album från sextiotre.

cyberkärlek och ett dylan-album från sextiotre.