köksfönstret vätter ut mot stadsbruset.

köksfönstret vätter ut mot stadsbruset.

en låt för dagen: hidden star - crepes

malmö och jag en vecka ihop nu
. . .

vi är förälskade, malmö och jag. när caféet alldeles nedanför min lägenhet rasslar med kedjorna som omsluter deras utemöbler vet jag att morgonen är kommen, likaså om kvällen när dagen är över. tjugotvånollnoll stänger de och det är också då jag tuggar sönder min tandborste när jag fastnar med blicken på staden livet bruset som ännu pågår där nedanför. en vecka har gått sedan jag flyttade hit. i en delad trea på simrishamnsgatan. 

och här trivs jag fint. alldeles fantastiskt fint till och med. 

med i mitt rum fick jag en stor sekretär där jag nu sitter hela dagarna och skriver, läser, kommenterar och formulerar. att plugga skrivande på distans har visat sig vara det absolut härligaste och bästa för mig just nu. jag trivs så bra med egentiden och tackar mamma för att jag ärvt självdisciplinen. mitt sovrumsfönster vätter ut mot en stilla innergård som alltid är tyst och rofylld, en sådan knasig kontrast mot köksfönstret som vätter ut mot stadsbruset. 

började min vecka med att ta igen sommaren och den-senaste-tiden med saknade personer. så som idha och klara. idha tog mig på en promenad genom slottsparken och gamla väster ovan och klara och jag satt länge på lite off coffeeshop på davidshall och skrattade åt våra knäppaste sommarhistorier. om en månad ska vi förresten till göteborg ihop och se blues pills + kadavar på pustervik! ska bli så fint, älskar blues pills. elin är lite min stilikon.

hemma i lähenheten har jag och johanna (mest johanna) gjort det fint med textiler och plantor. i kökssoffan sitter jag i skrivande stund, precis som ovan, och förtär frukostgröten ihop med te, citronvatten och en serie. ser om new girl och modern family nu.
om en gillar inredning lika galet mycket som jag, eller egentligen även om en gillar inredning bara lite tycker jag en borde ta en tripp förbi mina fina vänners otroligt fina butik - butik fabrik - på st knut. så himla mycket snygga ting under samma tak! gah! en blir ju freaking bankrutt därinne! 

gjorde en halvrolig metafor som caption till bilden ovan på instagram. undra om det var någon som förstod den? jag skrev ungefär att när livet ger mig citroner gör jag en jäkla trevlig lemonad. med det menade jag att sommaren har varit tung (citroner) men nu har så mycket fint hänt att allt känns lite mer ordning igen (aka jag gör lemonad). kanske lite komplicerat. oftast är det bara jag som skrattar åt mig. nåväl! nya jeans från weekday har jag också. älskar. 

i lördags besökte jag knutkalaset på st.knut tillsammans med idha och elin. fick bita mig i läppen för att inte brista ut att jag måste ha allt! när jag såg floreras fina uppställning blommor. en annan dag satt jag i mitt kök och åt linsgryta med sötpotatis, chili och persiljaia framför new girl. nick <3.

fina sleepovers har jag haft också! som i lördags då michaela kom och pratade ikapp med mig om livet, kärleken och höst-peppen. dagen efter gick vi till fyn och brunchade. jättemycket veganskt hade dem + supergott kaffe, jouice och en äppelkompott som jag bestämt tänker sno receptet på. 

och annars då, tro? jo det värker lite i bröstet ibland. som ett tryck som inte går över. mina ögon blir dimmiga ofta och jag känner mig trött jämt fastän jag inte är sömnig. hösten smyger sig in och mest märks det på morgonen när allt doftar krisp och klarhet. det absolut pirrigaste just nu är att jag blir mer och mer kär i den här staden för varje dag och tur är väl det(!!) eftersom jag har köpt lägenhet(!!) och flyttar hit, till något eget, i november. gah!

. . .

hur mår du? nu när höst-terminen kommit igång och allt?
berätta!

kärlek,
Hannah

i mitt sovrum hörs inte myllret.

samuel och laide och mango passionfruit.

samuel och laide och mango passionfruit.