inredningsdetaljer.

inredningsdetaljer.

en låt för dagen: jubi - balmorhea.

en starkare känsla av hemma

. . . . . . . . . . . . . . 

kära vänner! idag tänkte jag prata lite om inredning. jag har nämligen inte riktigt fått till det här hemma. det känns liksom inte riktigt som jag. det är vackert, minimalistiskt, ordning och reda. men det saknar personlighet. jag är helt enkelt i brist på fina detaljer som gör mitt hem just mitt och som dessutom höjer mysfaktorn och skapar en starkare känsla av hemma.

i det här inlägget tänkte jag därför dela ett gäng inredningsdetaljer jag funnit som jag verkligen suktar efter och gärna skulle vilja införa i mitt hem. häng med!

1. fler ljusstakar i mässing, fler små vasar med enkla kvistar av till exempel min personliga favorit: eucalyptus samt min stora craving just nu: en fotogenlampa.

2. personifiera köket. en hylla med tavlor kanske inte är det första en tänker på när det gäller kök, nej där är det ju mer vanligt att diverse kokböcker och tallrikar trängs. men jag skulle bestämt vilja ha in lite fler tavlor i mitt kök! 

3. plädar! vintern lär ju hålla på ett tag till och jag har insett att det räcker inte att bara ha en filt i sitt hem. jag vill ha flera! och gärna tjocka stora och tunga och gärna i grått. 

5. ljus, och det i massor. att ha en marmorskiva som underlag tycker jag dessutom är himla smart och fint. 

87aab70ae28bd93f0f8e0a184df8fda5.jpg

6. allright, det här är väl lite klurigare att införskaffa men jag tycker det vore så mysigt att ha två dörrar som kan öppna in till vardagsrummet / sovrummet. när jag visar bilder på min lägenhet kommer ni förstå. kanske fixar det fram åt hösten, när jag bott in mig lite.

7. linneskåp. som förr i tiden. väldigt fint knep att låta lakan och handdukar synas.

8. varför har jag gömt mina böcker i kartonger i källaren? de ska ju fram! ställas på hög och synas! ett fint trick är också att vända på böckerna, så att de färglada bokryggarna inte syns, som på bilden ovan. ibland är det fint att bara beskåda mängden av böcker snarare än hur vilka böcker det är. hurra för bokhögar!

eller tidningshögar! också fint att behålla sina tidningar, en liten personlig detalj i hemmet.

9. när jag ser den här stolen tänker jag på mellanstadiet. undra om det inte var en sådan stol som jag satt på, framför en nerklottrad skolbänk med små meningar som "olivia älskar erik" på. ursh, mellanstadiet. inte min bästa tid precis. men stolarna var ju väldigt charmiga och kan nu utgöra en väldigt fin detalj i hemmet tänker jag! 

10. blomster! eller rättare sagt, pioner. jag älskar snittblommor och är mer för det än växter i ärlighetens namn, snart (hoppas jag) finns det vackra pioner i butik och åh vad det skulle pryda fint hemma. men älskar även den galet stora kaktusen som står på bordet ovan. är det några växter jag gillar så är det kaktusar, lätta att ta hand om, vilda och fina.

alla bilder kommer från min pinterest. 

kärlek!

om körsbärsblommor, snöfall och kämparkraft.

om körsbärsblommor, snöfall och kämparkraft.

jag vill inte berätta hur det egentligen är.

jag vill inte berätta hur det egentligen är.