om naturgodis, citronvatten och vintern.

om naturgodis, citronvatten och vintern.

femtio saker du inte vet om mig.

. . . . . . . . . .

hej fina varelser! på senaste tiden har jag fått ett gäng nya besökare här på bloggen vilket så klart känns jättekul! välkomna! men kanske är det så att  undrar vad skjutton jag är för filur? i så fall så passar detta inlägget ypperligt eftersom jag har skrivit ner femtio ganska knäppa men också (förhoppningsvis) charmerande saker om mig. här finns säkert också lite överraskningar för de som känner mig lite bättre! högt och lågt! lätt och tung! häng med vetja. 

1. jag har aldrig tyckt om lösgodis, alltså smaken av lösgodis. jag vet jag är knäpp.

2. jag har börjat cykla mountainbike och älskar det!

3. jag har svenska föräldrar men föddes i singapore och bodde sedan fem år i japan.

4. jag har bloggat sedan 2008. min första blogg var på devote.se och hette hannah stone. 

5. jag har ibland svårt att gå ut på grund av att det är så mycket främmat folk där ute på gatorna och har stora problem med torgskräck i perioder.

6. jag ska bli författare när jag blir stor!

7. jag dejtar både killar och tjejer - fast just nu dejtar jag ju ingen alls.

8. jag tycker det är jätteläsktigt att skriva om det som verkligen känns och bränns här på bloggen, men gör det ju ändå för att det behövs.

9. mest pengar lägger jag på inredning. minst pengar lägger jag på kläder. 

10. när jag tittar på serier eller filmer själv ser jag 99% av gångerna på sådant jag redan sett, då jag är rädd för att slösa tid på något som kanske inte ens är bra. men om jag ser på tv med andra så ser jag gärna nytt! för är det inte bra kan vi ju klaga tillsammans.

11. jag följer en del youtubers! lucy moon, simply kenna och doodie är mina favoriter.

12. jag är jätterädd för att folk jag tycker om ska dö eller försvinna.

13. jag älskar vintern mer än sommaren och får alltid lyckorus när det snöar! vintern känns så kravlös, och är dessutom så fantastiskt vacker när det är vitt och pudrigt överallt. sommaren är oftast alldeles för varm eller så är det ett tungt lågtryck som drar ner mitt humör. min bästa årstid är dock hösten!

14. jag dricker en kopp varmt vatten med citron och ingefära varje morgon och har inte varit sjuk sedan jag började (bara lätt förkyld, men inte sådär supersjuk som jag brukade bli - hurra)!

15. jag äter antidepressiv medicin.

i sammarbete med yollibox. igår var jenny hos mig på fika! vi öppnade vår favvo-yollibox och konstaterade att den här kokosglassen är den godaste någonsin! ät som det är eller med en näve frysta björnbär.


19. jag samlar på vinylskivor!

20. jag gillar inte att bada i badhus eller i pooler med klor - och har inte gjort det sedan jag var liten.

21. jag har lovat mig själv att inte tatuera mig igen förrän jag lärt mig att älska min kropp.

22. i december tog jag ett hål i örat som i ett projekt att bli lyckligare. projektet kallade jag "lyckolistan" och det tänker jag berätta mer om en annan dag!

23. jag granskar alltid språket kritiskt i alla böcker jag läser.

24. jag har också lovat mig själv att hålla samma tema på min instagram i år, vilket känns kul eftersom jag tycker att instagram har blivit så himla kreativt! och roligt! igen.

25. jag önskar att jag var mer händig och bra med verktyg. 

26. jag har inte konfirmerat mig, men jag var på konfirmationsläger på lundsberg (ni vet internatskolan) men åkte hem eftersom jag inte kände att det var min grej.

27. eucalyptusträd, kaktusar, pioner och ormbunkar är mina bästa växtligheter.

28. salt är min bästa krydda!

29. om jag skulle vara en karaktär i mumintrollen skulle jag vara snusmumriken. 

30. tre personer som har inspirerat mig, framförallt i tonåren är tove jansson, elsa billgren och min mamma.

31. mina två största cravings just nu är en gammal skrivmaskin och en gammal skolbänk med tillhörande stol. någon som säljer?

32. mitt bästa snacks en kväll i soffan är naturgodis.

33. hösten tjugofemton reste jag tre månader själv och besökte först singapore, sedan nya zeeland och till sist bali. bäst på resan var att hoppa bungyjump och sova under stjärnorna i nya zeeland och yoga varje dag på bali. 

34. när jag fyllde tjugotvå fick jag ett guldhalsband av min syster och jag har haft på mig det varje dag sedan dess. det är en måne i guld på som motiv och det tycker jag symboliserar min spiritualitet och tro på universum. 

35. jag har en prestationsmänniska och tror verkligen mycket på mig själv, nästa galet ibland och tvekar inte på att jag kan allt - men med självkänslan är det däremot sämre med.

36. jag blir så himla dålig på bild att jag ofta vägrar vara med. är motsatsen till fotogenisk. men selfies är det däremot bättre med, då kan man ju ta jättemånga och välja den allra bästa. 

37. i musikväg lyssnar jag helst på folk och rock, gärna med influenser från 60-70-talet, garage och ibland jazz. när jag tränar däremot lyssnar jag helst på ariana grande och min bästa träningslåt just nu är kiss it med rihanna! 

38. en tänd brasa och en katt i mitt knä är egentligen allt jag begär av en lördagskväll. 

39. ellen är egentligen mitt andra namn, men jag har ofta det med tillsammans med mitt första för att hylla två närstående släktingar som heter ellen och som har flyttat till himmelen.

40. jag undviker att åka kollektivtrafik då det stressar mig och väcker torgskräcken lite, men undviker också att köra bil på grund av ständigt förvirrad och lite sömnig.

41. en dag ska jag öppna mitt eget kafé och det sa se lite ut såhär.

42. jag är en jävel på hummus, brödbak och rawbollar.

43. mina favoritdjur är katter, kaniner, snötigrar och rävar.

44. nittionio procent av min garderob är i svart. 

45. jag har fem tatueringar varav tre är gjorda av den här fantastiska killen

46. jag har slutat dricka alkohol på grund av min psykiska ohälsa och kommer inte börja med det igen på en lång lång tid. 

47. jag älskar koriander!

48. min lillasyster är min absolut närmaste och bästa vän. hon är fyra år yngre fast det känns inte alls så och det var först när jag hade flyttat hemifrån som vi blev vänner på riktigt.

49. jag hade som nyårslöfte förra året att inte köpa några kläder på hm eller zara - och det höll jag!

50. om jag skulle vakna upp med ett helt annat utseende skulle jag vilja vara rödhårig med massor av fräknar pga så himla himla fint.


känner du igen dig i något? berätta! och ha en fortsatt jättefin lördag.

kärlek! 

måndagstankar och ett recept.

måndagstankar och ett recept.

fyra boktips och en serie.

fyra boktips och en serie.