måndagstankar och ett recept.

måndagstankar och ett recept.

en låt för dagen: dave's song - whitney.

världens godaste chokladbollar
. . . . . . . . . . . . . 

glad måndag fina varelser. hur mår ni? idag vaknade jag efter en natt av väldigt tydliga och kaosartade drömmar och kände mig på ett så himla dåligt humör bara. är det någon som vet hur en slutar drömma så väldigt mycket? både jag och min syster har problem med nattliga drömmar som slukar humöret. vill bara vakna nöjd och utvilad. hur kan det vara för mycket att begära? idag skiner i alla fall solen. jag har mycket läsning på schemat men ska bestämt också ta en promenad på stan och suga åt mig lite d-vitamin.

börjar verkligen älska att bo i en stad nu. det var ett tag då jag tänkte att jag borde bo i en stuga i en skog någonstans men föredrar verkligen att känna mig ensam i en stad än i en stuga. att ha närhet till så mycket, både vänner, gym, matafär och shopping. det gör mig gott det. 

men nu ska vi inte prata om vädret eller jobbiga nätter. nej, nu vill jag dela med mig utav världens absolut godaste recept på raw chockladbollar. alltså jag måste säga att jag really outdid myself this time!

gjorda på dadlar med gojibär och vaniljextrakt som lite piffig touch!

världens godaste chokladbollar
du behöver: 

(för stor sats, cirka 20 styck. vill du ha en mindre sats halvera receptet)
- 32 färska dadlar
- 1,5 dl kakao (minst, lägg gärna till mer efter smak)
- 1/2 tsk vaniljextrakt
- 1 msk gojibär
- 3/4 dl havregryn (glutenfria om du är intolerant)
- 1 tsk kanel
- 1 nypa flingsalt

rulla dem i:
- 1-2 dl kokosflingor

gör såhär:

börja med att kärna ur dadlarna, lägg de sedan i en skål tillsammans med kakao och havregryn. mosa och blanda med händerna. tillsätt sedan de övriga ingredienserna och mosa och blanda med händerna. smaka av smeten och addera gärna mer kakao om du vill ha ännu mäktigare chokladsmak. mer vaniljextrakt kan göra smaken lite mer "spritig" så om du gillar det addera en halv tsk vaniljextrakt till.

rulla sedan bollarna i kokosflingor och förvara dem gärna i frysen så att se blir lite fastare.

tänker att det passar ju sig väldigt bra såhär i början av veckan att göra en stor sats raw chokladbollar som en kan knapra på igenom veckan. 

vad kul förresten, att så många kände igen sig i det här inlägget.  funderar på att öppna upp en frågelåda snart, hur vore det? ha en fin vecka!

kärlek!

om grå minimalism, storslagna grötar och ett kattigt lugn.

om grå minimalism, storslagna grötar och ett kattigt lugn.

om naturgodis, citronvatten och vintern.

om naturgodis, citronvatten och vintern.