om grå minimalism, storslagna grötar och ett kattigt lugn.

om grå minimalism, storslagna grötar och ett kattigt lugn.

en låt för dagen: tin man - saint sister.

tisdagsinspo

. . . . . 

kära vänner! idag är det en ganska kall och grå dag. en sådan då en får tvinga sig lite ur sängen och inget smink kan rätta till det yttre kaos som den kalla vinden gör med en. men jag har ändå haft en väldigt fin dag. spenderade två effektiva morgontimmar på FYN där jag drack en havre-latte som jag verkligen kände av! för de som minns slutade jag dricka kaffe i höstas för magens skulle och jag tänker inte dricka mer en max en kopp i veckan men idag kände jag verkligen för att prova. och jag blev skarp i blicken och effektiv i mitt skrivande men mår lite konstigt i kroppen sådär som en gör om en är ovan vid koffeinet.

hur som haver. nu tänkte jag bjuda på lite tisdags-inspiration! nämligen fem favoriter från instagram! alltså fem konton jag gillar lite extra mycket just nu. häng med!

(klick på rubriken för att komma till diverse instagram)

babes in boyland

först ut är babes in boyland som jag tycker har ett så himla vackert och lugnande bildspråk. alla bilder är i den lite mörkare nyansen, lite gråare och mer minimalistiskt. ett himla fint konto helt enkelt som både bjuder på inredning, mat och vackra vardagsbestyr.

groed cph

den ultimata gröt-restaurangen grød i köpenhamn har ett så himla smarrigt feed som jämt får mig att tänka att jag nog har alldeles för lite saker på min gröt! och att jag äter på tok för lite risotto! nej, det här får det allt bli ändring på. allt ovan ser ju så knäppt gott ut!

johanna bradford

inrednings-och livsstilsbloggaren johanna bradford har ett ljuvligt feed fullt med som är så himla njutbart att bläddra igenom. fina inredningsdetaljer och vardagsstunder. ett av mina absolut favoritkonton att följa just nu! och missa inte hennes blogg här.

mosebacke

sebastian bergström jobbar i inredningsbutik och är frukostexpert (tycker jag). blir så pepp på att åka till stockholm när jag ser hans bilder från ett snötäckt gamla stan. hans hem är så himla fint, vill särskilt sno hans mässingjusstakar ovan! han har också en blogg här.

neel and cliFf.

fotografen ezgi polat har två utav de mest bedårande katter jag någonsin skådat. och vem blir liksom inte glad av att se två urgulliga katter i sitt feed varje dag. neel och cliff heter dessa två lurviga bollars som jämt ser så nöjda och rofyllda på bild. alltså. 


och det var dagens inspo! en hittar mig på instagram som @dudeellen. ha en underbar dag och ta hand om er. ute är det kallt och halt, en behöver gå försiktigt, inte glömma att ta på sig vantar, dricka varma drycker och kramas länge länge och mycket såhär års.

kärlek!

ingen lärde oss att leva, det kunde varit jag inte du.

ingen lärde oss att leva, det kunde varit jag inte du.

måndagstankar och ett recept.

måndagstankar och ett recept.