världens bästa snabbmat.

världens bästa snabbmat.

favoritlunchen

. . . . .

kära vänner! idag vaknar jag upp med ett helt fantastiskt lugn i kroppen. känner mig så trygg i livet nu, det är en fantastisk känsla och har och göra väldigt mycket med min inställning till livet och min livssituation (som är något kantstött pga min psykiska ohälsa) och mina nyfunna rutiner som gör att jag tar mig igenom dagarna med mer glädje och motivation än på jag-vet-inte-hur-länge. tänkte berätta mer om dessa rutiner samt min inställning en annan dag...

men nu! nu vill jag dela med mig utav en enkel lunch som jag gör nästintill varje dag. 

bananpannkakor! i december delade jag med mig utav ett recept, men eftersom jag har lagat det här varje dag har jag lärt mig ett gäng trick som gör att pannkakorna ännu bättre!

såhär gör du:

- mosa 1 stor banan i en skål så att det blir så klumpfritt som möjligt.
- därefter adderar du två ägg och vispar samman smeten så att äggen verkligen blandas med bananen.
- sätt i gång plattan på hög värme, sedan tar du ett halvt decilitermått och mäter upp en halv deciliter vardera pannkaka och steker i rapsolja. rapsoja är absolut bäst för att få pannkakorna att bli lätt krispiga. lägg gärna på lite flingsalt på pannkakan när den steker. sänk värmen och stek på låg värme sills pannkakan går att vända.
- viola! när det är klart, servera ärna med kokosmjölk och frysta blåbär. 

vill du ha veganska - alltså utan ägg rekommenderar jag det här receptet.

skulle vilja säga att det här är världens bästa snabbmat! djävulskt gott. 

. . . . . . . . . . . . . . .

för er som är nya till min blogg - hej på er, så roligt att ni hittat hit! - så vill jag berätta lite kort att jag äter generellt vegansk kost, men har valt att lägga till ägg i min kost på grund av hälsoproblem. det är lite komplicerat, men jag har berättat om det i ett inlägg för den som är mer nyfien: om ägg och lite annat. 

kärlek!

any questions?

any questions?

om bergamot och körsbärsblom.

om bergamot och körsbärsblom.