about my sexuality, mountain biking and bravery.

about my sexuality, mountain biking and bravery.

en låt för dagen: väntar - slowgold.

frågor och svar - del I


Hur kom det sig att du började cykla mountainbike? Är det svårt?

Min pappa har sedan länge haft ett intresse för cyklar och när han berättade om att han ville sälja sin långdistans-cykel och köpa ett par mtb istället så började jag fundera och insåg att mtb innehåller ju precis de ingredienserna i sport jag tycker bäst om: explosivitet, fart, äventyr, risker och hopp. Att cykla mtb liknar ganska mycket att åka skidor, utförs och inne i skogen samt på banor, och det är ju något jag älskar! Då jag var depprimerad skrev jag en lista jag kallade för lyckolistan, som innehöll bland annat att ta ett till hål i örat, gå på en dejt och cykla mountainbike - saker jag tänkte prova i hopp om att bli gladare igen. En regnig helg i november åkte vi ut till en bana någonstans i Skåne, och jag kände direkt att det här var verkligen en sport för mig! Och nu är jag hooked! 

Det är svårt! Det krävs ballans, mod, muskler och uthållighet. Men det är ännu roligare än det är svårt, och ju mer en vågar desto lättare blir det. Ha blicken långt fram och ta det försiktigt i svängarna. Första gången kan det vara bra att ta hjälp av en instruktör.

Jag undrar varifrån du köper dina kläder? Tkr att du alltid så fina på dig på dina instagram Stories!

Nämen! Tack så väldans! Jag köper alla mina kläder på monki, weekday eller second hand! Någon gång kanske jag gör ett hm-fynd eller vågar mig in på & other stories eller cos, med monki och weekday är oftast där jag gör mina allra bästa fynd. 

 Jag har länge undrat var du fått din Mumintavla ifrån? Den stora som du haft ovanför din säng på någon bild du satte ut på IG. 

Den köpte jag i en bokhandel i Simrishamn för många år sedan. Men gillar du mumin och vil ha en poster till din vägg rekommenderar jag att kika här och här

Du har ju hoppat bungyjump och rest ensam och cyklar mountainbike och tatuerat dig och sånt modigt. Har du ngt tips på hur man liksom ger sig själv mod att göra saker som man inte riktigt vågar när man känner sig skör och ömtålig. När man inte har vänner som man kan vara modig tillsammans med utan man liksom måste ge sig själv modet att i självsamhet göra det läskiga men härliga.

Åh, tja för det första ska jag säga er att jag till naturen är en väldigt orädd person. Jag har aldrig varit särskilt rädd för mörkret, höjder, att skada mig eller ens döden. Dessutom gillar jag äventyr och utmaningar och känner mig som mest trygg när jag är själv - så det föll mig väldigt naturligt alltså, att resa ensam, hoppa bungy och allt det dära! Men självklart så kan även den lite mer rädda också klara av sådana här ting, allt är möjligt - vill du tillräckligt så kan du göra allt! Det tror jag verkligen på. Jag tror att det delvis handlar om att försöka ignorera vad andra tycker är galet och läskigt och försöka titta inåt och se vad vill jag, egentligen? För det andra tror jag att det är otroligt nyttigt att spendera mer tid med sig själv, att antingen gå och fika själv, gå på långa promenader själv, ha en helgkväll för sig själv eller gå på en workshop själv. Du behöver ju inte börja med att resa själv, utan kan ta små steg som gör dig allt säkrare och säkrare i ditt eget sälslkap. För det tredje så nämnde jag ju ovan att jag skrivit en lyckolista, prova att skriva en sådan själv. Och börja sedan att bocka av från det minst läskiga till bungyjump!

Vart i Malmö är det bra att bo om man vill flytta dit? Vet liksom inte vilka områden som är trevliga/mysiga/studentiga.

Nu ska jag ju säga att jag själv är inte så studentig av mig. Jag pluggar dessutom på distans så jag vet inte riktigt vart de som till exempel pluggar på malmö högskola hänger. Men här kommer lite tips på områden:

- S:t knut. Här bor jag och älskar det! Det är ett litet vuxnare område, där många barnfamiljer bor och där det är lite svårare att få tag i lägenheter. Här finns ett litet bageri, en florist, ett par fina restauranger, en vinbar och ett knippa unika inredningsbutiker. Bäst för dig som vill bo i ett lugnt område och ha nära till lite tystare hipster-fik.

- Möllan. Här är det mer livat! Många barer och öl-hak, på torget är det dagligen försäljning av billig frukt och grönt och på helgerna är det ett populärt ställe att traska till för att ta en öl med sitt kompisgäng, sin klass eller sin dejt. Det är lite stökigare och lite smutsigare men ganska kul. 

- Gamla väster / Carolikvarteren. Här har jag ett par kompisar som bor. Nära till stans dyraste och lyxigaste restauranger, fullt med små gulliga gathus och nära kungsparken där det är så himla fint att promenera. Du bor inte nära studentliv, men däremot granne med shopping och stadsbiblioteket.

Andra mysiga områden är Slottstaden, Hästhagen och Davidshall. Kikar du på en karta ser du även at områdena Nobel och Sorgenfri ligger väldigt nära ovan nämnda områden. Malmö är inte en så stor stad som en kan tro och det går utmärkt att cykla överallt! Så även om du inte hittar ett boende till exempel vid Möllevången så kan du cykla dit på väldigt kort tid!

Tror du att du kommer att läsa psykologi någon gång i framtiden igen?

Just nu ser det inte ut så. Jag är mer inne på kreativa yrken, skapande, kommunikation och media. Jag har upptäckt, särskilt genom att plugga skrivande att jag älskar att jobba med kreativa ting och att jag hellre har det som yrke, än hobby, faktiskt. Så nej, det blir nog inget mer sådant faktiskt!

Har du lärt känna många av dina vänner genom internet? Jag har precis fått några nya bekantskaper på detta sätt och upptäckt hur himla roligt det är.

Åh så roligt! Ja jag har faktiskt lärt känna majoriteten av mina vänner genom internet! Så himla bra! De flesta har hört av sig till mig via mail eller instagram, och det har visat sig att vi båda följer varandra på sociala medier. Det är helt fantastiskt verkligen, när jag har lite mer energi och tid ska jag nog ta mig an några kompisdejter igen! 

Tecknar/målar/illustrerar du något nuförtiden, eller får du ut all din kreativitet genom att skriva, redigera och sådär?

Lite grann gör jag det, mest illustrerar jag eller försöker mig på typografi. Skulle vilja pyssla med det lite mer i framtiden, men just nu får jag definitivt utlopp för kreativiteten till störst del genom skrivandet och fotograferandet. Framför allt har jag börjat älska instagram igen, och tycker att inredning har blivit min nya kreativa hobby!

Har du alltid vetat att du gillar både tjej och killar eller är det något du kände starkare på sista tiden? (Tänkte med tanke på att du skrev om det på bloggen).

Spännande fråga! Ja, jag har alltid vetat det men inte alltid varit öppen med det. När min kompis kom ut som bisexuell i åttan kände jag mig avundsjuk, och det förstod jag något år senare var för att jag också är bisexuell men inte själv vågade komma ut med det, ännu mindre dejta en tjej. Så jag har i stort sätt alltid vetat att jag gillar både killar och tjejer, ibland har jag trott att jag är gay, men det senare året har jag verkligen insett att det är under kategorin pansexuell, som väldigt kortfattat betyder att jag blir kär i personer eller personligheter, snarare än kön. Jag har aldrig kunnat bestämma mig för om jag gillar bara killar eller bara tjejer, när jag hittade termen pansexuell förstod jag att det, om något, är ett fack jag passar in i. Jag har dejtat både killar och tjejer och inte känt någon skillnad i attraktion gällande kön eller deras kroppar. Bara personlighet och kemi får mig att känna mig dragen åt ett eller annat håll.  

 Jag undrar var du cyklar mountainbike någonstans? Jag bor nämligen i Lund och är nyfiken på detta själv. Och det är ganska dyrt med cykel vet jag, hyr du en när du cyklar? Hoppas att det blir bra med knäet snart!

Hej kära! Som jag skrev ovan har min far ett par cyklar och den ena har han faktiskt köpt med mig i åtanke, så jag har min egen cykel. Jag har hittills inte provat så värst många banor men måste verkligen säga att Järavallen (nära Barsebäcks golfbana) har bäst bana! Men första gången provade mtb hyrde jag cykel och då gjorde jag det i Genarp - här

Kärlek

läs även:
 - Om skrivande och att plugga kreativt skrivande.
- receptet på bananpannkakorna ovan finner du här. 


Translation: Today's q & a was all about mountain biking. It's a new favorite hobby of mine and it takes bravery and courage which actually is one of the things i love most about the sport! I also answered questions about my outfits, and where I buy my clothes - which is usually at Monki, Weekday or at Second hand stores. I also told a little story on how i realized i were pansexuall, wihch basically medan that i date both girls and guys, but the thing that matters is not sex/gender but personality. Another Q was about my friends, which i actually found on internet! It's true! The majority of my friends I've found on Instagram or actually were blog readers of mine. I also answered a Q about my studies, a girl wondered if i'll ever study psychology again, and the answer there is no! I want to study creativity and design in one ore another way, or media and communication. Last Q was about illustration. I used to draw and paint a lot but haven't done it a while, but that's definietly something I'll change in 2017.

Lots of love!

about wearing pink.

about wearing pink.

ibland är det ju så att det bara inte går att skriva.

ibland är det ju så att det bara inte går att skriva.