tripprapporter.

tripprapporter.

tripprapporter

. . . . . . 

hej vänner! i torsdags la min dator av och jag har sedan dess varit illa tvungen att avstå plugg bloggande och skrivande i väntan på att den ska repareras. nu, äntligen ikväll fick jag hem min kära dator och det med en sprillans ny hårddisk! och tänk, datorn är så mycket snabbare nu! jag är så glad. hela kalaset kostade ett par tusen att fixa, men det var det minsann värt. och nu kan jag äntligen återgå till vardagsrutinerna igen, även träna går bra nu, när mitt knä äntligen är bättre och jag ätit min sista dos antibiotika. hurra, hurra, hurra!

kalla det boktips eller bokrecention, men i dag tänkte jag i varje fall berätta om min senast utlästa bok, nämligen tripprapporter av tone schunnesson. detta var även månadens bokklubbsbok!

jag vet att det finns många som älskar den här boken. det är något med språket, hur vacker och melankoliskt det är. ett ständigt vemod, ett gränsland mellan hopp och förtvivlan då huvudkaraktären går allt längre in i en misär av droger och kärleksstrul. och jag håller med om att det är en spännande bok, en att njuta av och jag är väldigt glad att jag har läst den.

men på något sätt så fastnade boken inte riktigt på mig. kanske för jag helt enkelt inte orkade med all misär. boken påminde lite om sara stridsbergs drömfakulteten som också är ytterst vemogdig, med ett vackert språk om en svår och tragglande vardag, som jag inte heller riktigt fastnade för.

kanske är det att jag inte kan känna igen mig. att, om boken hade handlat om psykisk och bara psykisk ohälsa istället hade jag kunnat älska boken. men droger och svettiga dagar i bankock. jag fick mest lite ont i magen, trots att jag tyckte språket var himla vackert.

tre av fem koppar får den här vemodiga men vackra berättelsen.

om en som jag gillar en mer minimalistisk inredning, med färre färger och intryck så tipsar jag om att ta bort omslaget på dina böcker! då ser dem kanske ut som ovan. mycket finare tycker jag, faktiskt. älskar den här lite ljusare petrol-blåa färgen. yummie. 

ett litet smakprov på tove schunnesons fina språk. 

har du läst den här boken? och vad tycker i så fall du? berätta gärna! som sagt, boken var himla fin, men kanske bara inte i just min smak. om den låter som något du skulle gilla! läs den! låna på biblan i all ära men om du köper den, slänger omslaget, så kan den se såhär fin ut i hyllan sedan! 

toppenfint ju! ta hand om dig.
kärlek!


translation: about a book i just read. 

about my dream partner, thoughts around age and eating disorders.

about my dream partner, thoughts around age and eating disorders.

om linnetyger, buskiga ögonbryn och en kaffebar.

om linnetyger, buskiga ögonbryn och en kaffebar.