about wearing pink.

about wearing pink.

det coola i att bära rosa

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

hej mysisar! kikar bara in här en liten snabbis innan jag åker till vårdcentralen dit jag ska på ett återbesök för mitt infekterade knä. min kära far har blivit överhypokondrisk åt mina vägnar och tror att jag har blodförgiftning så vi ska dit i eftermiddag för att dubbelkolla. jag gör egentligen vad som helst för att det ska gå över nu eftersom det är otroligt tröttsamt att inte ens kunna gå. jag som hade det så balanserat med mina vardagsrutiner och allt, särskilt träningen var viktig för mig. men nu blir jag tvungen till att vara stilla hela dagarna, och jag måste vara ärlig och säga att det drar ner mig. det var inte länge sedan jag kände mig otroligt ledsen och nedstämd och jag märker att alltför bekanta känslor från höstens depression kommer tillbaka.

mina rutiner är det viktigaste för mig, och att få komma ut och träna, ta en fika med en vän eller plugga på kafé eller på biblioteket har hittills i år varit ett välbehövligt avbrott under dagen för mig som frilans slash distans-student. snälla, håll tummarna för att jag blir bättre snarast!

nu till något roligare. här kommer ett underbart tips för dig som gillar dova färger men som gärna villa ett nytt och fräsht nagellack som känns vår. 

själv är jag inget fan av pasteller, och har alltid hellre dragits åt något mörkare färger. men detta fantastiska nagellack signerat mavala är i en precis lagom ljusare ton, som får mig att tänka på körsbärsblom, rosenkvartskristaller och doppade rosa chokladkarameller.

faktum är att, när jag var lite tyckte jag att rosa var töntigt. smink likaså. jag levde i en liten liten värld där muskler, sport och att hänga med grabbarna var det coola. blev kallad tomboy. ville svära, ville knuffas, ville vara tuff. när jag tänker på det här blir jag så arg på den där lilla osäkra tjejen jag var, som inte vågade ha smink för hon trodde att det var lika med att vara svag. men också ledsen, för att det är en värld som fortfarande finns där inom sporten, unga tjejer som söker sig till grabbarna för att få status. nu, nu bär jag smink stolt. jag känner mig kraftfull, cool, stark och vacker med smink! och rosa, det är numera en utav mina bästa färger!

velvet 396 är namnet.

fick nagellack i julklapp av världens bästa syster och använt det flera gånger sedan dess. 

har det både på tår och fingrar i skrivande stund! nu ska jag återgå till att läsa veckans bok - virginia woolfs mot fyren varvat med att fortsätta svara på era frågor från frågelådan. så himla roligt att ni är så många som undrar något! älskar ju att svara på frågor, och att jag lär känna mig själv bättre under processen är helt klart ett plus. ha en fin dag hörrni!

kärlek!


translation: i used to hate the color pink. really, i hated it, i was called a tomboy and i grew up in a little world where make-up was dorky and muscles and sports and hangin' with the dudes was the cool thing. when i think about this i get so angry with that little insecure child that didn't dare to wear make-up or pink because she were afraid she'd be treated differently. but i'm also sad for her, and sad for that world and those ideals that still are out there making young girls think their weak if they're not waring make-up or pink. now, i wear make-up proudly! and pink is starting to become one of my favorite colors! to ware pink is cool, make-up to! and here is my new nail polish - velvet 396 from mavala, a xmas gift from my sister jenny. love it, love her, love pink.

lots of love!

om linnetyger, buskiga ögonbryn och en kaffebar.

om linnetyger, buskiga ögonbryn och en kaffebar.

about my sexuality, mountain biking and bravery.

about my sexuality, mountain biking and bravery.