det är nu alla mina monster kommer till liv.

det är nu alla mina monster kommer till liv.

en låt för dagen: silver dager - fleet foxes.

sista dagarna på tjugo sexton.

. . . . . . . . . . . . . .

kära vänner, tack igen så väldans för alla fina kommentarer på det här inlägget. så länge jag har gått och väntat på att berätta, men inte vågat. och så tar ni det så fint. jag blev så glad. tack, och tack igen. och stor kram till er som också går igenom något tungt. nu behöver vi inte känna oss ensamma <3. för den som väntar kommer ett lite längre inlägg om depression i dagarna.

nu tänkte jag att vi skulle ta oss en titt på hur mina mellandagar har sett ut!

den tjugoandra sa jag hejdå till knutis (s:t knut) och åkte hem till mina föräldrar. dagen efter, den tjugotredje var det den stora julklappsinslagningsdagen och mina klappar såg ut såhär.

dagen efter var det ju julafton, åkte till mormor och morfar där vi sedan stannar i tre dagar. äter mängder av julgodis och julmat, öppnar klappar och går långa promenader runt sjön. 

recept på julgodisarna ovan hittar du här.

hos min mormor och morfar dukas det alltid upp med en buffé i uterummet, där även en av deras tre granar står! det står även en plastgran på deras källarvåning och så har mormor hängt en halv gran uppochner mot en spegel i vardagsrummet! fiffigt! och kanske lite knäppt?

guld och rött, traditionsenligt. en närmare titt på julgranen + en liten text om det här med paket-öppningen som jag tycker är väldigt jobbig hittar du här.

pepparkaksgranola med soyghurt och två fantastiska böcker var min frukost på juldagen. 

att det äts så mycket kring jul, och att en rör på sig så lite - mest vill en ju mysa och se på filmer dagarna i ända - är kanske inte helt ångestfritt för många. det är nu alla mina monster som varit relativt tysta hela december kommer till liv och tjatar och gnäller hela dagarna. en kan lätt känna sig otillräcklig och bli rädd för de där små extra kilona som en kanske tar på sig. det är jobbigt, trust me, i know. men något som en vän sa till mig för inte så länge sedan, är faktiskt det som har varit min bästa tröst de här dagarna. hon sa att hon inte har tid att vara ätstörd längre. att hon hade insett hur jäkla mycket tid hon hade lagt på mat-och-träningstankar och att hon hellre lägger det på att bli bättre på en hobby, se rekordmånga avsnitt av en favoritserie eller hänger länge med vänner på ett fik, dricker gott, äter gott och njuter av vintermyset. när mina monster börja gnälla är det det jag brukar säga, att jag inte har tid med dumma tankar! det brukar hjälpa mig, åtminstone lite, i alla fall. 

lite blåsigt på bilden men se - jag har en ny klänning! från monki. älskar den.

vad jag han med innan nyår, förutom att se alla harry potter-, hobbit-och sagan om ringen- filmerna, ta en mysrunda på stan med min syster, läsa lite, plugga lite och bara andas var att träffa min älskade vän elin som hade vägarna förbi malmö! sådan tur jag har.

vi åt på fyn, en tomatgryta med smak av apelsin och pratade ikapp om livet länge. så fantastiskt fint. elin är en utav de vänner jag hade äran att lära känna 2016. hennes blogg hittar du här.


nu har jag en fråga till dig, en sådan där typisk bloggfråga som jag ändå tycker är rätt viktig, och fin, att ställa såhär i början av året:

vad vill du se mer/ mindre utav på min blogg? några inlägg som saknas? något du önskar att jag ska skriva mer om? önskeinlägg välkomnas, likaså kritik! 

kärlek!

tio rätter att laga i januari.

tio rätter att laga i januari.

om en julklapp.

om en julklapp.