om körsbärsblommor, snöfall och kämparkraft.

om körsbärsblommor, snöfall och kämparkraft.

en låt för dagen: i remember - jon hopkins.

årets första dagar

. . . . . . . . . . . . . .

hej fina varelse. hur mår du? själv är jag åter i en liten dipp igen. känner mig ganska ledsen och vill liksom inte göra så mycket av mina dagar. allt känns lite motigt just nu, kanske för att jag så småningom nu börjat acceptera min situation. att lida av psykisk ohälsa är inget man vill men just nu ser mitt liv ut såhär och för att det ska gå åt det bättre måste jag börja med att acceptera nuet. jag inser också att det är mycket i mitt liv som kommer att förändras. det är svårt att förklara utan att berätta hela sanningen, och jag är nog inte redo för den ännu. men snart så. hur som haver vill jag säga att det är viktigt att göra förändringar i sitt liv, vare sig det gäller att till exempel göra slut med en kompis, säga upp sig från ett jobb eller tacka nej till en resa. även om det känns läskigt så slår jag vad om att det kommer vara det allra bästa i slutändan.

låt oss vara lite mer i kontakt med oss själva 2017, vara snälla mot kroppen och själen och inte ta på oss saker vi inte vill bara för att man kanske borde, okej?

nej, nu till något mycket peppigare! det är nämligen dags för mig att sammanfatta den senaste tiden genom en mobilkameras synvinkel! här kommer också den första kiken på min lägenhet. åh det känns så pirrigt och roligt att visa er! bild två är en jäkla god choklad-smoothie som jag och jenny gjorde på nyårsdagen. det var nämligen här, i min lägenhet som vi vaknade upp efter en kväll på skilda håll. 

på bordet fanns där även äppelskivor, apelsinklyftor, nybakat bröd och jordnötssmör. slurp!

ett par dagar in på året skrev jag såhär på min instagram:

"thought it was time for a selfie. been through a rough time lately. never thought I'd be where I am right now. it's a new year but I'm still fighting last years battles. here's a selfie to start my 2017 with. I promise to be strong this year."

och som en bakgrund till det så har depressionen kommit som lite utav en chock för mig. jag trodde liksom att livet bara skulle rulla på nu. att bra dagar och dåliga dagar skulle komma såklart men inte att jag skulle tappa den där gnistan. känslan av liv och lycka, på något sätt. men jag har lovat mig själv och nu lovar jag er att vara stark i år. det ska bli bättre. PUNKT.

fler bilder från lyan. skåpet är från sommarstället som jag har tagit hem och målat om i en grå-grön färg från byggfabriken. korgen där var faktiskt en julklapp. köpt på indiska. så glad för den! 

en fredag då jag var glittrig men vemodig. och mitt kök där det äntligen är färdigmålat! 

en smoothie jag ätit och älskat + en visit hos min favoritflorist här i malmö.

jag köpte körsbärskvistar och eucalyptus-kvistar som nu pryder min fönsterkarm tillsammans med en heltokig kaktus-grej och mina favorittidningar bland annat. tänk när körsbärsknopparna slår ut! då blir det rosa och blommigt och förhoppningsvis väldoftande. väldigt fint.

och så en söndag när jag sov till tolv (blir så himla sleepy av medicinen jag äter) och spenderade cirka hela dagen i soffan med hett citronvatten och choklad innanför snön som äntligen kom (och gick) till malmö. följ mig på instagram: @dudeellen för att se mer av min lägga.

nu ska jag återgå till dagens plugg och läsa i soffan. rätt bra bestyr för en tillfälligt folkskygg och ynklig liten knytt som jag idag.

kärlek! 

fyra boktips och en serie.

fyra boktips och en serie.

inredningsdetaljer.

inredningsdetaljer.