about the perfect date, writing and vegan makeup.

about the perfect date, writing and vegan makeup.

frågelåda del tre.

. . . . . . . . .

hej vänner! idag är det dags igen! tänka sig, så många frågor det rullat in på sistone, och jag älskar verkligen att svara på dem. det är ett sätt att bekräfta mig själv, att definiera vad jag egentligen tycker om saker och ting. ja, faktiskt är det ju ett sätt att hitta mig själv! och när jag tänkte på det kom jag på att du, ni som läser det här kanske också vill svara på lite frågor? låter det som något spännande så säg, så ska jag berätta om min idé för er! men först är det min tur.

skriver du med blyerts eller bläck? föredrar du word-dokument eller skrivbok? viker du hundöron i böcker eller använder du bokmärke?

varken eller! jag använder alltid och endast en korsordspenna som heter pilot frixon 0,5. den är fantastisk, och gör handstilen väldigt fin! och skriver jag dagbok är det i skrivbok men annars blir det i word, eftersom det går snabbare och så är det såklart mycket lättare att redigera texten där. men vill ändå skriva dagbok för hand eftersom jag tycker att det är så viktigt att behålla den sortens skivande. och jag viker både hundöron OCH använder bokmärke! viker för att minnas fina sidor/meningar och bokmärket har jag för att minnas vart jag var. 

hej! jag älskar din blogg och instagram. jag älskar att veta saker om folk, typ rent praktiskt, vet inte varför men det är bara något jag älskar. du kanske tycker dessa frågor är tråkiga men jag kör ändå. bor du i kollektiv eller egen lägenhet? har för mig att du bodde kollektivt förut men hur är det numera. ska du satsa på att frilansa som kreatör eller vad har du för framtidsplaner? 

hej! så roligt att höra! så himla fin du är <3. jag bor i lägenhet, en alldeles egen jag köpt på s:t knut i malmö. för två år sedan bodde jag i skövde och då bodde jag i kollektiv! jag är ju redan frilansande kreatör och jag hoppas på att växa som det, men har även börjat snegla åt utbildningar och fundera på om jag vill skaffa en kandidat i något. problemet är att jag vill hitta ett program som är på distans, vilket inte är helt lätt. så vi får se vad hösten bjuder på!

hur ofta träffar du vänner?

det där går så himla mycket i perioder och beror så otroligt mycket på hur jag mår. för ett knippe månader sedan, då jag mådde väldigt dåligt träffade jag kanske en vän i veckan max. medan jag nu, när jag har så mycket mer energi, livspepp och faktiskt mår väldigt bra, träffar jag vänner kanske fyra gånger i veckan. trots att jag är väldigt social är jag också introvert och det går helt enkelt inte att umgås om jag är trött och inte har energi.

har en fråga angående din distansutbildning då du studerat både "som vanligt" och via distans, hur tycker du att dessa två skiljer sig och vad är viktigt att tänka på när man pluggar på distans? hur det fungerar att jobba och göra annat vid sidan av? 

de största skillnaderna märker jag på mitt eget mående. jag älskar att plugga på distans och mår så himla bra av det! nu kan jag lägga upp mitt studerande precis som jag vill, jag kan vara ledig en onsdag och plugga på en lördag istället, behöver inte tvinga mig ut på stan om jag inte mår bra och jag slipper äckligt tidiga morgnar och att stå i långa köer för att värma min lunchlåda i en fiskdoftande mikro. jag har haft det väldigt jobbigt med mitt psykiska mående de senaste åren och det underlättar väldigt mycket för mitt upp-och-ner-mående att läsa själv. jag trivs bra utan klasskamrater eller stora föreläsningssalar. det blir mindre stress och mer lugn. viktigt att tänka på om du är nyfiken på att läsa distans-utbildningar är 1. har du god självdiciplin? det är nämligen bland det viktigaste! du måste ju kunna säga till dig själv att nu är det dags att plugga, och inte skjuta på saker bara för att det är gött och vara ledig. 2. skulle du må bra av att vara själv så mycket? det passar nämligen inte alla, och är du extrovert lär du antagligen ha mycket kompisabstinens och då är det ju risk att du inte får det du ska gjort! jag har skrivit mer om att plugga skrivande på distans i ett inlägg här.

hur det fungerar att jobba och göra annat vid sidan av beror helt på hur tungt ditt plugg är. jag har alltid haft lätt för att skriva och läsa och är väldigt produktiv. har jag en uppgift att skriva tio sidor gör jag det kanske på två timmar om jag har bra flow. det betyder att jag har mycket tid över och kan jobba med min blogg + instagram + foto vid sidan av! 

och så undrar jag om du skulle kunna göra ett inlägg med en lista etc på vad du alltid har i kylen eller favoritvaror?

det ska jag definitivt göra! utmärkt bloggidé ju! men jag kan säga redan nu att jag alltid har avokado, grönkål, bananer, mandelmjölk och kikärtor i mitt kylskåp. det är mina måsten! 

du verkar (är!) så himla modig! ex. detta med att du åkte till andra sidan klotet själv, tatueringar, öppna upp och prata om jobbiga grejer... har du alltid "varit sån"? hur tänker du kring detta med att vara modig, är du lite "yolo" liksom eller funderar du mycket innan du tar ett beslut?

jag svarade på en liknande fråga i mitt första q&a-inlägg här. men ja, jag har alltid varit ganska modig! vissa skulle även säga naiv, orädd, till stundom utan konsekvenstänk, då jag lever mycket för stunden, för dagen, och jag väntar inte gärna på att göra saker jag drömt om! jag är nog ganska mycket yolo, faktiskt! men samtidigt så har jag börjat rå om min inre balans mycket mer och jobbar aktivt med att inte följa mina spontana impulser, och då har jag gett mig mer tid till att fundera innan jag agerar. som mitt inlägg om min sexualitet till exempel, det har jag väntat ganska länge på att skiva om eftersom det känts lite skrämmande. sedan så är det ju vissa saker jag ÄR rädd för. jag har några stora ämnen jag skulle vilja blogga om men vågar inte riktigt än, och det är nog för att jag helt enkelt inte är redo. det känns i kroppen och på magkänslan när jag är redo för stora utmaningar, som att hoppa bungyjump eller berätta om tunga saker här på cup of positive! tror det är viktigt för min hälsa att jag stannar upp och funderar ordentligt innan jag agerar på mina impulser - så att jag behåller min inre balans.

när det gäller smink, använder du helst sådana produkter du vet inte är testade på djur? ( isåfall, har du möjligtvis tips på någon bra mascara?!

ja! vill helst att allt mitt smink ska vara helt veganskt men det är inte helt lätt att hitta, tycker jag. mina bästa märken som är cruelty free är lush egna smink, body shop där jag bland annat har hittat en fantastisk ögonbrynspenna och lumene där köper jag nästan allt mitt smink! 

vad gör du helst på en dejt?

helst på en dejt går jag och fikar. att bara prata över en kopp kaffe tycker jag är ett bra sätt att träffa någon för första gången på. andra eller tredje dejten äter jag gärna middag hemma hos någon av oss, eller tar en lång promenad med en to-go-kaffe i handen. det är viktigt för mig att lära känna personerna jag dejtar väldigt väl först. så jag dejtar gärna på ett sätt som öppnar upp för långa och intressanta konversationer. och vad vi pratar om? ja, om allt! om hur vi är som personer, vad vi tycker om att göra, framtidsdrömmar, hobbys, känslor, mat och resor med mera! jag är inte rädd för att djupa i tunga ämnen om jag trivs med personen.

kan du inte berätta om din bästa respektive sämsta dejt? 

min bästa dejt var i våras, vi sågs på en kaffe i halmstad. en uteservering där kaffet egentligen var ganska blaskigt men det var också något vi skrattade mycket åt. vi klickade väldigt bra och dejtade ganska länge tills vi en dag båda förstod att vi var mer intresserad av varandra som vänner, och har sedan dess varit himla nära! min sämsta tinder dejt var en huttrande vinterdag, vi hade pratat i ett par veckor men när vi väl sågs upplevde jag henne som väldigt nonchalant och det kändes inte alls som om hon hade lust att vara där, på kaféet snett sittandes på en stol framför mig. jag kände mig väldigt dömd och någon vecka efter skrev jag till henne, berättade att det var roligt att träffas men att jag inte kände någon kemi och tur nog kände hon samma sak!

skulle du vilja kompisdejta nån gång? har följt dig här sen precis innan du åkte på din resa och tycker att vi verkar väldigt lika på många sätt, och att vi nog har mycket gemensamt! flyttade till malmö i höstas så tänker att nu när vi båda bor här kanske vi kan ta en fika eller så, om du vill?

älskar att kompisdejta! självklart! maila mig: hannahellenjosefin@gmail.com så styr vi upp något.

min fråga är om du har några köpenhamnstips?

åh. alltså, tyvärr har jag varit i köpenhamn alldeles för sällan så jag kommer inte på någonting alls! men ta dig en titt på elsa billgrens köpenhamns-inlägg, kanske hittar du något bra där? 

kärlek!


translation: happy thursday my lovelies! how are you all today? the post above is the part three of my q & a and there was a lot of mixed kind of questions. one person asked me about tips on where to go in copenhagen but sadly, i do not have a lot of great tips on that. it was such a long time ago i was there! but if you search on pinterest you'll surely find good guides there!

a couple of question was on the subject of dating. i told a little story about my best and worst dates, which both were with a girl. the best date was just a casual coffee meet-up, but we clicked so good and ended up dating for a cuple of months until we actually realised that we just wanted to be friends - and so we became! she's such a lovely inspiration in my life, and i am so thankful for that date. my worst date was on a cold winters day. the girl i met was super nonchalant, and didn't seem to want to be there with me. i felt very judged and ended up writing to her a week later, explaning that i didn't want to go on a second date and thankfully (and not that surprisingly) she felt the same! 

another question on the subject on dating was: what do you prefer to do on a date? and i am not to unique on that matter, since i really just want to get coffee on the first date. what i treasure most when meeting new people is the conversations we have, so i like dates that opens up to having great conversations! on the second date i like to go and have dinner, preferably either at my och his/her place. i also like to take long walks with a coffee-to-go. having fun conversations and getting to know each other by discussing our personalities, hobbys, interest, flavour in music and just our lives in general is just perfect according to me! i think that's quite a pansexual thing, because "we" tend to treasure peoples personalities, interests, likes and dislikes more than others. 

i got a question on which make-up i use, and if i use cruelty free and the answer is YES, i use cruelty free and try my best to always by vegan products. my favourite brands at the moment are body shop, lush and lumene. 

hope you liked this post! please comment down below if you do!

lots of love!


agorafobi.

agorafobi.

om snöfallet, chokladgröt och en ny kudde.

om snöfallet, chokladgröt och en ny kudde.