rutiner, relationer och annat som gör livet bra.

rutiner, relationer och annat som gör livet bra.

Livet just nu

. . . . . . . . . . . . .

jag tänkte egentligen skriva en lång lista idag, i punkt form, på saker jag tycker om. men så slog jag mig ner här, vid mitt nötta köksbord, solen är klar på en blå himmel och kastar ett något bländande ljus på datorskärmen, jag har träningsverk i ryggen, raggsockar på fötterna, jag känner mig lugn och fylld av skrivarglädje och på något sätt känns det som om det är på tiden att jag skriver istället för att punkta upp, eller svara på frågor, rättar mig efter bilder.

jag vill berätta hur jag mår nu, hur livet är nu, relationer, rutiner, saker i mitt liv som är bra nu. för det är bra! så mycket bättre än för några månader sedan då jag mest satt här, utan bestyr, med hakan i handen och såg ut över mäster danielsgatan där barn går till skolan, börjar livet, medan mitt liv, bara stod still. det var en depression, och jag kan bara inte berätta varför jag blev deprimerad eller hur det kommer sig att jag så snabbt har kommit ur den nu. en dag ska jag våga, men inte nu. en av er kanske sitter där och gissar, gör så. men du behöver inte, för en dag kommer det där stora blogginlägget och tillsvidare tänkte jag berätta om de saker som faktiskt gjort att livet är något jag verkligen gillar nu, saker som jag faktiskt kan hjälpa själv. 

jag är en person som verkligen mår bra av rutiner. och sådana har jag många av nu. det är så himla tryggt. varje morgon när jag vaknar, jag börjar med att sätta tillbaka min hudlotion och mitt lyppsyl i skåpets översta hylla, dricka de sista klunkarna ur det glas vatten som stått på sängbordet om natten. jag blir torr både i hals och hud på grund av vintern, och de mediciner jag äter, så jag har alltid återfuktningen vid min sida om natten.

till frukost äter jag gröt. till lunch antingen en massa stekta grönsaker, eller bananpannkakor. jag äter fortfarande ägg och trivs bra med det. det underlättar så mycket då jag inte behöver oroa mig för att få brist på allt det där jag hade i höstas. järn, e-vitamin, d-vitamin, b12.

jag tränar ofta. längtar efter vårens soliga dagar då jag kan ge mig ut och cykla mountainbike lite oftare. just nu cyklar jag mest på gymmet, går på yoga eller boxas. eftersom jag pluggar på distans är jag ofta själv om dagarna och när jag är på gymmet får jag ett skönt avbrott både från mig själv, min hjärna, skrivandet och också får jag se lite människor. jag skriver på kafé ibland, men har inte riktigt råd att göra det varje dag. men också det är skönt. trots att min agorafobi härjar ganska starkt i mig just nu så känns det väldigt njutbart att ta mig ut och dricka en kopp te, eller kaffe om jag unnar mig det, på favorithak så som fyn, där det alltid vilar ett visst lugn.

träningen är en del av vardagsrutinen. efteråt går jag hem och duschar, lagar mat och äter oftast framför en repris av på spåret. försöker lära mig så mycket jag kan inför nästa gång jag spelar tp eller bezzerwizzer med familjen. tror jag är rätt mycket av en tävlingsmänniska jag. 

det där med relationer är en klurig grej. under de senaste par åren har jag kommit fram till vilken sexualitet jag känner att jag tillhör, men det jag ännu klurar på är hur jag egentligen vill att en relation ska se ut. vad ska den ge mig? det är svårt då jag behöver så himla mycket egentid, jag kan känna mig trängd av nära relationer, liksom låst, och också rädd, för att tappa bort mig själv, att falla för hårt. och när de flesta av mina vänner vill finna mannen/kvinnan i sitt liv, den de ska få barn med en dag, gifta sig, och så vidare tänker jag att jag vill ju inte ens ha barn. att vara själv för alltid är ingenting jag oroar mig för, snarare det här med att bli kär. hjälp vad läskigt det är ändå! tänk om jag förlorar mig själv i någon annan? det är en av mina värsta mardrömmar, samtidigt som jag längtar efter den där känslan, att tycka om någon så jävla mycket att jag inte vet vad jag ska ta mig till. men tills den dagen kommer, njuter jag av kompis-kärleken istället, bjuda över mina bästa på middag, sleepovers, och kaffe i solskenet. uteserveringarna öppnar nu, våren är alldeles runt hörnet. jag längtar efter känna solen hetta på mina kinder.

malmö har blivit min stad, det känns verkligen så. jag trivs så bra i den här mellanstora staden där havet ligger lika nära som stora parker, secondhandbutiker och kaffebarer där man kan få ta med sig hundar in. jag undrade länge om jag inte skulle ha valt göteborg istället, men nu är den tanken mig långt borta. malmö är vackert, roligt, kreativt, och framförallt mitt. 

i höst vill jag stanna här, jag vill stanna i min lägenhet på 40 kv som är så perfekt lagom stor för mig. jag som minimalist har inte jättemycket saker, skulle inte riktigt kunna underhålla en tvåa, men den här lägenheten är fylld av mig, min personlighet, det syns i bokhyllorna och på soffan där urvalet av kuddar både är retro, minimalistiska, mjuka och hårda på samma gång.

jag skrev i facebookgruppen power babes för någon vecka sedan, undrade om någon hade tips på program en kan läsa på distans inom media/design/konst och fick ett par givande svar. jag vill nämligen gärna läsa mig till en kandidat i något, men trivs så himla bra med att plugga på distans  och vill så väldigt gärna fortsätta med det i höst. livet är i en sådan bra balans nu, och jag vet att det skulle ta mer energi än ge om jag började på en ny skola med klass och allt vad det är. 

snarare funderar jag på att adoptera en katt. det är något jag tänkt på länge men som jag inte gjort just eftersom jag inte bestämt mig för huruvida jag skulle läsa ett program på plats eller distans i höst. men nu vet jag hur viktig balans och rutiner är för just mig och därför har jag bestämt mig för att bara söka till distansutbildningar och kanske finns det då tid och rum för en katt i mitt liv. heh, alltså jag kommer ju bli en crazy-cat-lady, det vet jag. 

något annat jag tänkt länge på är att göra något med mitt hår. jag har aldrig färgat det, vet ju vilken pers det är att hålla det i kvalité. men nu börjar jag bli sugen på att prova, kanske att det blir silvergrått, som jag så länge velat, eller kanske en nyans ljusare, är inte säker, men längtar så väldans efter den där känslan av nyklippta toppar och en "vårfräsh" look.

och på tal om vårfräscht. hur härliga är inte mina nya blommor i fönsterkarmen nedan?

för den som orkade ta sig igenom den här långa monologen skickar jag en stor kram och en high five. nu vet du lite mer hur mitt liv, och mina tankar ser ut just nu. jag mår väldigt bra, förutom agorafobin känner jag mig allt som oftast harmonisk, glad och i balans. åh.

hur mår du? vad tänker du på, i livet just nu? berätta!

kärlek!


translation: hello my darlings. today i first thought i would do a list of things that i like, but when i actually sat down in front of the computer i changed mig mind, the calmness in my body told me that it was time for me to write. so i wrote. and i wrote about my life as it is at the moment and how i actually have collected a lot of habits and routines that makes my life a lot more easier. i finally feel balanced now, a feeling i haven't felt in years, maybe never.

i like my routines. i like that the same things happens every morning and every night before i go to bed. i like to work out, i like to ride my mountainbike, i like to be single, to not have any close relationships with demands or expectations on me. i like to study distance courses, and i've decided that i will continue doing that this fall. maybe i will adopt myself a cat. that's something I been longing to do for such a long time now. another craving i have is to dye my hair. maybe silver gray, although i hear that is a lot of work maintaining. maybe just a lighter color. something, a fresh spring look.

so there you have it, a little sneak peak in to my weird wondering brain. 

how are you? what are you thinking a lot about atm? tell me!

lots of love!

fint jag pinnat på sistone.

fint jag pinnat på sistone.

agorafobi.

agorafobi.