om kiwi skal och multi-optimal.

om kiwi skal och multi-optimal.

en låt för dagen: salad days - mac demarco.

låt oss prata
v-i-t-a-m-i-n-e-r

. . . . .

kära vänner! idag tänkte jag vi skulle prata vitaminer och morgonrutiner. detta inlägg är ett sammarbete med Helhetshälsa som är ett företag som säljer rena och vegetabilisk hälsokost till ett mycket humant pris. jag har tidigare använt deras supergreens-pulver som är mitt absoluta favorit att ha i mina gröna smoothies. hett tips vill jag lova! 

idag ska vi prata vitaminer! jag äter ju vegankost och har haft en hel del problem med vitaminbrist. när jag gick till läkaren i höstas fick jag en chock när jag insåg att jag faktiskt hade brist på både järn, b-vitaminer (särskilt b12), d-vitamin och kalcium. jag har alltid varit slarvig med tillskott och mediciner, men där och då insåg jag att så kan jag ju inte leva längre! inte om jag vill vara hälsosam och säker på att jag gör mitt bästa för att min kropp ska må bra! 

varje morgon, innan frukost så tar jag min dagliga dos vitaminer. och nya multi optimal från helhetshälsa är verkligen en riktig dunder-dos! innehåller precis det som jag innan saknat, alla de där ovanstående vitaminerna, inklusive B12 som är det svåraste för oss veganer att få eftersom det bara finns i animaliska produkter. en kan ju undra om inte helhetshälsa har designat just denna dos just för mig? rillsammans med ett stort glas iskallt vatten börjar min morgon bra.

dessförinnan ser min morgon ut såhär: jag bäddar sängen, sätter tillbaka min hudlotion och lypsyl in i skåpet som annars stått på nattduksbordet hela kvällen, går och kissar, sedan tar jag på mig strumpor och tjocktröja, sover gör jag alltid i pyjamas, och sedan går jag in i köket, först tar jag mina vitaminer och mediciner, sidan lagar jag frukost. precis i den ordningen. 

antingen blir det en smoothie-bowl eller så blir det gröt. adag blir det gröt och jag toppar med pumpafrön, sesamfrön, torkade mullbär, mandlar, bananpengar och kiwi MED SKALET PÅ. japp, för precis under skalet sitter nämligen en hel del c-vitaminer och hökar. skalar du din kiwi är det vanligt att du inte får med dig denna dunderdos av c-vitamin. 

glöm dock inte att köpa ekologisk kiwi. besprutningsmedel vill en ju gärna undvika. jag vet att ni är många som är veganer och vegetarianer som tittar in här, och jag vill verkligen rekommendera er att inte slarva med vitaminerna! brist kan leda till en massa olika konstiga och jobbiga saker, men framförallt mår kropp och själ väldigt dåligt om den inte har alla dessa livsviktiga vitaminer. så, käka dina vitaminer, och fantastiska eko-frukter med skalet på!

har du några morgonrutiner? vad är det första du för när du vaknar?

kärlek!


translation: just a small reminder to take your vitamins every morning. this is a collaboration with helhetshälsa who has a really good collection of superfoods and vitamins.

the oatmeal above is cooked with half a banana and served with sesame seeds, pumpkin seeds, mulberries, almonds, slices of banana and kiwi WITH THE PEEL ON. underneath the peal there is a huge amount of c-vitamins and if you peel your kiwi you usually peel of these vitamins as well. don't forget though, that if you want to eat the peel you should definitely by organic fruits.

my mornings always goes the same way. first i make my bed, then i clean a bit on my nightstand, afterwards i put on cozy socks and a sweater (i always sleep in pyjamas) and then it's time for breakfast! usually oatmeal, but before that i drink a big glas of ice cold water and take my vitamins and pills. every morning it is just like this, and i take a huge comfort in my mornings looking the same way every day. together with my breakfast i read a book, always by my kitchen table with a couple of lighted candles. so cooozzyyyy! 

what's your morning routines? what is the first thing you do when waking up?

lots of love!

det stora inlägget om ätstörningar.

det stora inlägget om ätstörningar.

coffee-to-go and other cozy things.

coffee-to-go and other cozy things.