coffee-to-go and other cozy things.

coffee-to-go and other cozy things.

en låt för dagen: late bloomer - haley blais.

slow living
. . . . . . . 

hej kära. jag har mått lite sisådär de senaste dagarna. varit så väldigt frusen, trött och grubblande. tror delvis jag har tränat lite för hårt och vilat för lite, men också har jag kört på ett tag utan att riktigt bearbeta de lite större tankar som dykt upp. i stället har jag ungefär hällt i mig mitt kaffe och fortsatt min dag, utan att riktigt fundera färdigt på hur jag känner kring x eller varför y gjorde mig så väldigt ängslig och rädd. så det är precis vad jag tänker spendera min söndag med. att skriva och fundera, kanske till och med meditera, för att på så vis bli av med det där dagliga grubblandet som inte riktigt leder någon vart.

nu ska jag tänka klart, från ett till hundra, a till ö. 

men för nu, så låter vi tankarna snudda vid de lite mer ytliga detaljerna. här kommer min vecka genom instagram, där jag som vanligt finnes som @dudeellen. bland annat har jag ätit banan-gröt till frukost och gått till florera vi s:t knuts torg för att fylla på med vår här hemma.

lite selfies tycker jag om att ta då och då, särskilt med nytt läppstift och pyntade bryn. så har vi ännu en gröt, med kiwi den här gången! köper du ekologiska kan du faktiskt äta dem med skalet på, där finns det en hel del näring och vitaminer! c-vitamin särskilt. 

andra vardagsbestyr har varit att köpa en kaffe eller golden mylk att ta med från uggla kaffebar som ligger bara någon gata bort från mig. på bild två ser du en liten vår-blomma jag köpte till mitt fönster. tänk att lite blomster kan göra en så stor skillnad i inredningen! 

trött och frusen, så har jag känt mig nästan hela veckan. då gäller det att boosta sig själv med hett vatten med citron ingefära och kanelstång samt snacksa på massor av choklad! 

kanske har tröttheten lite med det dystra vädret, men jag tycker å andra sidan att det har varit en hel del sol nu? nåväl, jag tror det är vila som gäller för dig, fröken ingelsten. 

min kära far brukar kalla mig för ninja, då jag klär mig helt i svart och ser lite smått farlig ut i min bomberjacka. älskar att bli kallad för ninja, känner mig mäktigare på något vis! och vykort två, ja där är det egentligen en helt vanlig slow-living-morgon i min lilla lya.

i fredags, då jag egentligen skulle ha varit i en annan stad men "backade ur" för att resan skrämde mig får mycket, så mådde jag lite extra bra av tanken på att gå ut och plugga någon annan stans än hemma. kanske för att bevisa för mig själv att jag visst det kan, trots agorafobi, eller för att jag helt enkelt inte varit tillräckligt mycket på den fantastiska restaurangen/kaféet/vinbaren mineral som vänner till mig har öppnat. mer om den visiten i ett annat inlägg.

(men alltså, oj, oj, oj vad gott det var!)

mycket soff-häng och lata bananpankakor har det blivit den här veckan också. välbehövligt. nästa vecka ska jag unna mig en stund i solen så fort den kikar fram - främst för att boosta mig med vitaminer. och så ska jag köra minst ett par yoga-pass också, med fokus på ta-hand-om-mig-känslan och att skapa en smidighet i min kropp nu som mest känns klumpig och dan!

hur har din vecka varit? vad har varit det värsta? och det bästa? berätta!

mitt bästa har varit:
- att ta vara på vädret, gå en promenad i solen och sitta inne bland tända ljus och lugn musik när det regnar.

mitt sämsta har varit:
- ångesten som blir när en berättar så mycket om sig själv - vargtimman - på sina sociala media kanaler som för vänner och nära. känner mig lite utlämnad. en rätt ångestfylld känsla. 

kärlek!


translation: my week through instagram where you can find me as @dudeellen. the best things about this week has been the fact that i've really seized the weather; when it's raining i've lighted candles and listened to slow music, and when it's been sunny i've went outside for a coffee and a stroll. the worst thing, i guess has been the fat that I've been so open about privet things lately that i have started too feel anxious about it. i've felt really extradited lately, which is not a fun feeling at all. 

what's been the best, and the worst about your week? tell me!

lots of love

om kiwi skal och multi-optimal.

om kiwi skal och multi-optimal.

fint jag pinnat på sistone.

fint jag pinnat på sistone.