about my dream partner, thoughts around age and eating disorders.

about my dream partner, thoughts around age and eating disorders.

frågelåda - del två.

. . . . . . . 

När du är intresserad av en person, är du den som tar kontakt eller hoppas på att bli kontaktad alternativt hoppas på att intresset sakta ska avta? Om du tar initiativ, hur gör du i så fall?

Hm! Alltså såhär, jag väntar inte på någon. Längre. En gång gjorde jag det. Jag väntade i två år och det gjorde bara ont. Så nu är det min princip att inte tillåta något bli sådär igen.Därför, om jag är så pass intresserad av någon tar jag definitivt kontakt och visar tydligt att jag är nyfiken på personen. Är det någon i min närhet så bjuder jag ut hen på en fika eller ett glas vin någonstans. Jag ställer mycket frågor till personen och är nog ganska naturligt flirtig. Men det är faktiskt väldigt sällan jag är så pass intresserad av någon att jag tar kontakt, eftersom nästan alltid jag hellre är själv än i en relation! Men jag är ganska "modig" på det viset. Tror jag, tralala! 

Hur tänker du dig att din drömpartner är?

Det där är så svårt! Men jag tänker att om jag får drömma, och verkligen vara kritisk, är det än något äldre person med gärna lever relativt stabilt, vet lite vad hen vill göra i framtiden (något störigt om hen ska ut på en resa jorden runt precis efter vi träffats) och som är förstående och kan finnas där för mig under tyngre dagar. Jag kan vara väldigt pepp och hyper i perioder, och i andra perioder väldigt låg och ibland deprimerad. Det måste vara något som min partner kan hantera och inte irritera sig på. Det viktigaste är att hen kan finnas där, trösta, lyssna, skratta med och även själv vara nära sina känslor och på så vis kunna relatera till det jag känner. Gärna en glad filur, en kreativ person och en drömmare! Behöver någon som kan skratta mycket!

Men igen, jag njuter så mycket av att vara singel / självsam, att jag inte kan svara på den frågan fullt ut ärligt eftersom jag inte aktivt letar efter någon just nu.

Du jobbar på cafe ibland? Vilket?

Senast jobbade jag på Kafé Rotundan i Halmstad. Det är ett sommarfik som "bara" har öppet mellan maj-augusti. Nu har vi dock öppnat ett "Lilla Rotundan", även det i Halmstad men där jobbar inte jag. Kanske att jag jobbar på Rotundan även nästkommande sommar, men eftersom jag bor i Malmö nu letar jag faktiskt ett Kafé här att hänga på. Vet någon om ett Kafé i Malmö som söker extrapersonal så hojta gärna!

Vet ju att du varit sjuk i äts. Fick du behandling för detta, eller tog du dig "ur det" själv?

Japp, jag har varit sjuk i äts. Det var sju år sedan nu då det var som värst. På den tiden gick jag i gymnasiet (andra året) och fick mycket stöd av skolans sjuksköterska samt min mor. Efter lång väntetid fick jag även gå till BUP men blev alldeles för snabbt klar där eftersom jag då visat att jag kan "klara mig själv". Och jag trodde att jag kunde det, men det kunde jag inte. Och många gånger om, flera år efter, så föll jag i olika små gropar på grund av att samhällets skeva ideal påverkade mig så innerligt att jag övertränade, provade olika dieter och utvecklade bulimi. Några gånger har jag sökt hjälp hos kuratorer och läkare, men den största delen av mitt tillfrisknande har faktiskt kommit från mig. Det är inget jag hade önskat, men jag är ändå stolt över det. Vill ni att jag ska skriva mer om mitt tillfrisknande så kommentera gärna nedan, så tar vi det i ett separat inlägg. Kram! 

I was wondering which plants you are growing in your apartment and where the hell do you buy all the pretty mugs? 

Ohhh! Well, thanks love! All my mugs are from second hand, so yeah they are vintage. There are always so many cool and funky mugs or coffee cups at second hand, at first sight you'd maybe think they're ugly but when put in the right environment they become the prettiest little thing you've ever picked up! When it comes to plants i do not have a lot. Mostly fresh flowers picked up from my florist; eucalyptus och cherry blossom twigs. I have a lot of cacti and succulents, and one beautiful fern in my kitchen window. But that's that! I like minimalistic plants which are easy to take care of. Green, they should be. I'm not a big fan of color. 

Hur ser du på ålder? Är det jobbigt att bli äldre? Tycker du att det finns några särskilda krav och borden när man är i den ålder du befinner dig i?

Jag har en ganska avslappnad syn när det kommer till ålder. Jag tänker att det finns en ålder som definierar hur många år jag har levt, men också en själslig ålder, som kanske snarare är den rättmätiga åldern för mig. Lite spirituellt är det, men under hela mitt liv har folk trott att jag varit äldre än jag är, att jag har en så kallad "old soul" och jag har också alltid umgåtts med människor äldre än jag själv. Jag gillar därför att bli äldre, för då känns det som jag kommer ikapp min själsliga ålder. Jag fyller snart 23 (född 1994) och om jag jämför med andra 23-åringar så känner jag inte igen hur jag är och resonerar med dem och deras värderingar. Kanske är det det faktum att jag känner mig själv så väl, är medveten och har lärt mig så mycket då det har hänt väldigt mycket under de år jag levt. Det kanske låter banalt, men jag tänker att många ca 23-åringar är osäkra på vem de är, letar fortfarande efter sina högsta framtidsdrömmar, kanske att de inte har gått igenom något riktigt tungt ännu och kanske ligger det också något i fest-kulturen som jag sedan länge blivit färdig med. Om du är 23 och känner dig dömd av detta - don't be! För då kanske du är som jag och känner igen dig i det här med att inte passa in i din egen ålder. Nä, vet ni, jag älskar att bli äldre!

Vet du vad du vill jobba med i framtiden?

Japp! Vill skriva böcker samt ha ett eget fik/butik. Gärna i Malmö eller Gbg. Mina bästa städer.

Har du testat no-poo eller wateronly dvs. alternativ till hårtvätt utan kommersiellt schampo?

Jag har testat men har kommit fram till att mitt tunga, långa, tjocka hår behöver produkter för att överleva. Mitt hår behöver mycket näring, särskilt om det inte ska bli tort och stripigt utan istället fyllas med volym och få fram sina naturliga lockar. Just nu använder jag ett balsam från Lush (American cream) och deras r&b-cream. Använder ett shampoo från Response varannan eller var tredje tvätt för att håret ska hålla sig längre. Tvättar mitt hår varannan dag eller var tredje. Ungefär så!

Hur har du gjort för att få så långt hår?

Ingenting faktiskt! Jag har naturligt långt och tjockt hår. Försöker ta hand om det med så snälla produkter som möjligt - gärna från Lush - och tvätta det så sällan jag kan, vad det har för effekt på håret vet jag faktiskt inte men det mår bra av det! 

Hur hittat du modet som krävs för att satsa helt och hållet på det kreativa? Upplever själv att det kan vara svårt att lita på sin förmåga, nämligen.

Jag har alltid haft ett väldigt bra självförtroende. I perioder kan jag till och med tycka att jag är ostoppbar i mina prestationer och därav har jag alltid väldigt lätt för att skapa grejer, prestera, och tro på mig själv. Med min självkänsla är det dock lite sämre och det är ofta det som hindrar mig, snarare än självförtroendet. Att jag ibland känner mig som en dålig person och människa gör mig låg och ledsen och kan ibland leda till att jag blir apatisk och inte kan göra någonting alls. Då är det viktigt att ha knep i bagaget som kan hjälpa mig upp ur det lilla dike jag hamnar i. Exempelvis att stänga av sociala medier så att jag slutar jämföra mig, att gå ut och träffa vänner på fika så att jag kan få prata av mig och få energi från vänskapen, eller att läsa minst fem sidor ur Big magic av Elizabeth Gilbert som är fantastisk för den som vill uttrycka sig i konst och kreativitet men på något sätt känner sig hindrad. Tips!

Kärlek!Translation: In today's q&a we're talking about dating and the fact that I do not have a problem with taking the first steps if i really like someone. With that said though, I rarely find myself liking someone that much. I enjoy being by myself to much. Someone also asked about my "dream partner" and honestly I do not have more demands than that he or she should be a understanding person who can stand to be around me wether I'm high or low, so to speak. I also like people who are happy, creative and dreamers. Again though, I enjoy being single so much right now, thus I'm not sure if i can answer that question honestly because of the fact that I'm not actively looking for someone to date.

I also answered a question about my history with eating disorders and how i got better. And I'm both sad and proud of the fact that I've pretty much done it on my own. I got a lot of help from my mother, but other than that I've been fighting my battles without another warrior by my side. Though! I do thank all of my lovely blog readers for charing their journey with me. It's always better to have supporters when it comes to fight battles like this. 

I got a question about my hair ant the answer was that i shower it every other day and pretty much only use Lush-products. 

Another important question was about age. Do i fear getting older? No! I love getting older. I have, what they call an "old soul" and I've always considered myself older than i really am. I will be 23 this fall, but honestly, my spirit-age probably would lie somewhere around 30. Oh my, I simply can't wait until I actually am 30, maybe I feel a little bit more in sync with my age then than i do now.

Lots of love to you all! 

ett mini-inlägg och dejting och sexualitet.

ett mini-inlägg och dejting och sexualitet.

tripprapporter.

tripprapporter.