sweet and salty banana oatmeal.

sweet and salty banana oatmeal.

en låt för dagen: holocene - bon iver.

om sött och salt

. . . . . . . . . 

nu har det snöat i malmö. det är som finast när solen lyser. jag gillar hur frisk vinden känns, biter tag i mina kinder och örsnibbar, det är härligare än någonsin nu att komma in i värmen, beställa en kopp te, en kaffe, eller kanske guldmjölken på uggla kaffebar, och sedan prata i timmar. det är verkligen världens bästa bestyr. jag älskar kaféhäng och drömmer som en kanske vet om att en dag, in the future, öppna mitt eget hak. men först ska jag skriva.

om morgnarna brukade jag äta smootihe bowl. men nu när det blivit så kallt är jag sugen på något varmt från första stund då jag vaknar. därför har havregrynsgröten kommit in i mitt liv igen. älskar verkligen blandningen av sött och salt i min favoritgröt.

gröten är enkel, men jag har ett par små knep som verkligen gör stor skillnad. och nu tänkte jag dela dem med dig. såhär gör du alltså min enkla favoritgröt:

du behöver:

1 dl havregryn
2 dl vatten
1-2 nypor flingsalt
1 banan
2 torkade ekologiska dadlar

hacka dadlarna och skiva bananen. koka havregrynen tillsammans med flingsalt, hackade dadlar och hälften av bananskivorna. dadlarna och bananskivorna (som du gärna får mosa när gröten kokat lite) bidrar med det söta, och flingsaltet med det salta, såklart. om du kokar gröten länge och på låg värme blir den slätare, om du kokar den snabbt på hög värme kommer den bli fastare. det är en smaksak vad du trivs bäst med! själv gillar jag lite tuggmotstånd i min.

toppa med: 

1dl valfri växtmjölk
frysta blåbär
hackade mandlar
resten utav bananskivorna + kanel

slurp! är man en salty-tooth som jag kan du toppa med ytterligare en nypa flingsalt. 

där har ni det! en riktig vinter-frukost! hoppa ni tycker om. förresten så såg jag la la land på bio igår tillsammans med systern min. inte min typiska filmsmak men ändå måste jag säga att den var riktigt himla bra. särskilt slutet. det får filmen ett stort plus för! minus för att allt var så väldigt färgglatt. inte ett jätteminus men min intryckskänsliga själ kände sig lite overwhelmed till stundom. har du sett filmen tro? och i så fall, vad tyckte du? ha en fin söndag!

kärlek!


translation: just a simple oatmeal for a cold and snowy day. my best tip is to cook your oats together with a half sliced banana, a couple of chopped up dates and a pinch of sea salt. then, you'll get a both sweet and salty oatmeal the natural way. best served with blueberries, almonds, the rest of the banana and milk of your choosing (i usually go with either almond milk or oatmilk).

lots of love! 

om snöfallet, chokladgröt och en ny kudde.

om snöfallet, chokladgröt och en ny kudde.

ett mini-inlägg och dejting och sexualitet.

ett mini-inlägg och dejting och sexualitet.