ett mini inlägg om självkänsla och identitet.

ett mini inlägg om självkänsla och identitet.

"Jag känner mig mer mig
själv än någonsin"

. . . . . . . . .

kära vänner, dags för denna bloggens andra mini-inlägg, ett kort och koncist inlägg om något som egentligen är ganska stort och tungt. sist pratade jag om sexualitet och idag tänkte jag -apropå min nya frilla - prata om självkänsla och identitet. två väldigt stora ämnen alltså! och jag ber därför om ursäkt på förhand då jag inte kommer få med allt som en kanske bör när en pratar om sånt som identitet och självkänsla, men hoppas att det här kan bli ett inspirerande och givande inlägg som vi sedan kan tala vidare om i kommentarsfältet!

jag har alltså en ny frisyr. och det blev en väldigt stor förändring, det räcker med att en jämför inläggets bilder med min profilbild i menyn till höger för att en ska se hur stor skillnad det verkligen blev! mycket kortare och i en helt annan färg. ash-blonde, nästintill silver. och jag verkar vara så himla himla nöjd!? blir liksom förvånad över mig själv hur mycket jag älskar en förändring som bara för ett halvår sedan kändes tokläskig och helt omöjlig att genomföra!

men jag är nöjd, and here's why:

- min självkänsla är så mycket bättre nu. innan var mitt ansikte mitt största komplex. jag kunde se mig i spegeln och så gott som varje morgon tänka vad ful jag är. och det är hemskt att jag har tillåtit mig tänka så. och kanske är det också hemskt att jag skulle behöva göra en så stor förändring på mitt utseende för att tycka bättre om mitt face, men det var inte heller tanken att jag skulle klippa mig för att tycka bättre om mig själv. nej, jag var helt enkelt bara så väldigt sugen på den där frisyren jag så länge avgudat! men nu blev det så, att jag tycker att jag blev så himla mycket vackrare nu. det blev så att jag ler när jag ser mig i spegeln. det blev så bra, helt enkelt.

- hur jag klär mig. här om dagen, då jag gick på en promenad: jag hade på mig helsvart som vanligt, byxor, stor oversized skjorta, min bomberjacka och mina nya prommis-skor från addidas. jag passerade förbi ett stort skyltfönster så mörkt att jag kunde spegla mig i den, och vad jag såg där och då förändrade mig. jag tänkte: "det där är inte jag". och det hade inte med den nya frisyren att göra, utan det handlade om min outfit. så vad gjorde jag? jo, instinktivt promenerade jag raka vägen till beyond retro vid Möllevångstorget och köpte två blommiga klänningar och ett par hängslebyxor i ljusgult linne. "vänta...what?" jo, precis. en gång var jag Hannah med klänningarna, ofta vintage. men sedan hände något som gjorde att jag flyttade in i svart och pösigt och det är inte något fel alls med den klädseln i sig - jag älskar fortfarande svart! men anledningen till varför jag klädde mig så, har sorgligt med sant tyvärr med ovanstående punkt att göra. självkänslan. plötsligt känner jag mig fin i ansiktet igen, och vågar klä min kropp i sådant som syns och främjar mina fina drag - snarare än tvärt om.

- min identitet. visste ni att jag var blond när jag var liten? riktigt ljusblond, nästan vitt var håret, och lockigt. jag känner mig därav fortfarande väldigt mycket som Hannah i mitt nya hår, nästan mer faktiskt. för på något svår-förklarat sätt känns det som att frisyren, och hur jag ser ut i den, främjar min identitet. svårt att förklara som sagt, men om vi säger såhär. jag känner mig mer som mig själv än någonsin, det är en fysisk känsla, när jag svassar om kring i lägenheten tänker jag att den här lägenheten och jag - med min nya frisyr, passar i hop med mig! och mina tatueringar, de gör sig också mycket bättre med min uppenbarelse nu. till och med det faktum att mitt tilltalsnamn är Hannah känns mycket bättre nu. jag är spirituell, jag tycker inte att allt behöver sin förklaring. det känns bara rätt, hur universum skänkte mig idén och modet och hur jag två veckor senare känner mig mycket mer hannah. 

såhär säger wikipedia om självkänsla:

"självkänsla eller självuppfattning är den självkännedom som handlar om uppfattningen man har om sig själv och den man är. en svag självkänsla kan både vara att under- och överskatta sin person eller kapacitet, och behöver hållas isär från begreppet självförtroende som har med prestationer att göra." 

nu har jag pratat om att min självkänsla har stärkts av en yttre förändring. men som en kan läsa ovan handlar självkänslan mer om ett inre värde. så en kan ju tycka att det inte passar ihop, det här med att göra en yttre förändring för att på så sätt kunna förstärka något inuti. men det gör det ! and here's why:

 följande punkter är sådant som kan hjälpa dig känna ett högre inre värde och alltså kan öka din självkänsla slash självuppfattning.

 - att vara autentisk till sig själv.
- att känna sig vacker.
- att känna sig trygg i sig själv.
- att känna sig glad.

funderar du på en förändring? kanske känner du dig inte som en stadsmus utan vill hellre flytta ut på landet? kanske är du sugen på att skaffa septum? kanske känns ditt hem inte som ditt och du tycker din soffa är så j*vla tråkig? kanske känns det som om den musik du lyssnar på inte är något som du har valt? kanske är det en stad som lockar? berlin? london? stockholm? kanske har du en hobby som du inte vågar tro på? en dröm? ibland räcker det med något litet, som en ny frisyr, och plötsligt stärks identiteten, lyckan, glädjen, självkänslan.

vad säger du? är det något du drömmer om, som intuitionen ropar efter? berätta nedan, så stöttar vi varandra i att våga göra förändringar som stärker oss själva!

kärlek! 


translation: long story short, after getting my hair cut and dyed i am feeling more like myself then i ever ever done. it's weird how something so shallow kan make my sense of self worth grow like this. but i think that this change was a chain reaction, and i think that's why it feels like such a powerful change. 

as an example, the other day i walked by a dark window where i (ironically enough) saw myself in a "new light". i looked at myself and said: this is not me!? i was wearing my usual outfit, black pants and a big oversized black shirt, black bomber jacket and grey adidas gazelle. but somehow, maybe because of my new hair, i couldn't really recognize my true self in that outfit. so, instinctively I steered my steps to beyond retro, a big vintage boutique in malmö where i bought two flowery dresses and one big linnen-playsuit in light yellow. say whaaaat?!

yes. i bough new and totally different clothes and when i came home and changed into the dress you can see on the pictures above - i feelt more like myself then ever! funny huh, how something so shallow as new hair and new clothes actually can make you feel more you, more proud, stronger, happier, more confident, more hannah.

weather you're thinking about moving to a new city, or change career path, maybe you've been thinking about adopting a cat or change the way you dress, or maybe you just don't feel that the music you listen to suits you or makes you feel the way you want music to make you feel. whatever change your intuition and your heart is longing for, the story above is a great example of how a external change can make you feel more confident and strong on the inside,

re you really you? what are you dreaming of? what change are you longing to make? lets have a discussion! tell me down bellow. and remember: you do you, no body else but you, do you. alright?

lots of love!

sju saker jag vill ha på mig i vår.

sju saker jag vill ha på mig i vår.

about dealing with anxiety, my new hair and spring flowers.

about dealing with anxiety, my new hair and spring flowers.