green superfood smoothie.

green superfood smoothie.

världens godaste smoothie

Kära vänner, som en kanske skymtade på Instagram hade jag en mindre rolig kväll igår. Eller, rättare sagt, jag hade en väldigt ledsam kväll. Det var som om söndagens tråkiga händelser var de sista dropparna i ett glas jag inte visste var fullt. Och på kvällen, svämmade allt över. Det var länge sedan jag kände den där hopplösheten, och jag grät så mycket att jag idag har svullna ögon och en huvudvärk som inte vill försvinna hur många glas vatten jag än dricker. Hela händelsen var en tankeställare och idag har jag en ta-hand-om mig dag då jag mest hänger i soffan, dricker té och ser om favoritavsnitt av Modern Family. Min bästa serie, utan tvekan!

Nåväl. Några fina ting fick jag vara med om under söndagen. Det ena var en lång och skrattig fika med min fina Nadja och den andra var världens godaste smoothie! Jag har gjort den många gånger förut, men igår slog det mig att jag inte delat receptet på den! Slurp, slurp.

Det här behöver du:

✎ 1 Banan
✎ 2 dl Fryst mango
✎ 1/2 Avokado
✎ 1-2 msk helhetshälsas Supergreens pulver
✎ 2 Färska dadlar (urkärnade)
✎ En näve babyspenat
✎ En näve ryst grönkål
✎ 1 tunn skiva eko-citron (med skal)
✎ 1 skiva ingefära, lika stor och tjock som en enkrona ungefär
✎ Kokosmjölk

Mixa alla ingredienserna, och addera kokosmjölk efter hand. Beroende på vilken konsistens du vill ha kan det räcka med några droppar - då det blir mer som glass - till en dl om du vill ha din smoothie mer som en dryck, mer rinnande eller hur man säger. Grönkålen har jag själv hackat och fryst in, tips om din grönkål börjar gulna, frys in innan det blir försent så kan du ha en näve i en supersmoothie som den här! Innehåller massa omega-3 och kalcium, bland annat!

Min to-go-jar har jag köpt på lagerhaus. Tips, tips om du har bråttom om morgonen: köp dig en jar för trettionio pix, gör din smoothie kvällen innan och så kan du bara ta med dig den i handen dagen efter. Och vill du spara pengar kan du alltid använda en gammal glasburk, borra ett hål för sugröret, eller fyll till hälften, toppa med nötter och bär och ät med en sked när du åker tåg eller väntar på bussen. Hoppas du tycker lika mycket om den här gröna skönheten som jag!

Kärlek!


Translation: So as you saw on Instagram, I started my Sunday with, what I'd like to call the worlds greatest smoothie! It's green - which you all know is my favorite color - and contains loots of good greens which gives you a great vitamin boost. Here's the recipe:

✎ 1 Banana
✎ About a handfull of frozen mango
✎ 1/2 Avocado
✎ 2 Fresh pitted dates

✎ 1 Handfull fresh spinach
✎ 1 Handfull frozen kale
✎ A teaspoon of spirulina, wheat grass or something similar

✎ A thin slice of lemon (organic, with the pale on)
✎ A slice of ginger, as big and thick as a coin
✎ Coconut milk...

If you'd like your smoothie to be smooth and creamy, almost like an ice cream then I suggest you only take a spoonful of coconut milk, but if you want your smoothie to be a little bit more... loose if you know what I mean, then ad more coconut milk! This is such a yummy smoothie, I can barely describe it! I think its the combination of greens together with the sweetness of mango and banana. 

I use the supergreens power from Helhetshälsa. It contains of spirulina and wheat grass among other things. Whatever green powder you'd might have, to blend it in a smoothie like this is the perfect way of adding those extra vitamins that you might need. 

Hope you like it! Lots of love!

what slow living means to me.

what slow living means to me.

sju saker jag vill ha på mig i vår.

sju saker jag vill ha på mig i vår.