några små ord om hållbarhet.

några små ord om hållbarhet.

minimalism

Medan det fortfarande är tillräckligt kyligt att en (tyvärr) måste bära kappa och halsduk och hela faderullan tänkte jag berätta lite om mina ytterkläder! På temat minimalism tänkte jag det vore intressant att höra om hur jag tänker när det kommer till sådant.

Köper jag ny kappa varje vinter? Eller firar jag varje säsong med en ny halsduk? Och hur är det med skorna? Vad är viktigast; kvalitet eller kvanitet?

Ja, det är faktiskt inte mer komplicerat än att jag hellre köper sådant med kvalité, som varar länge än att köpa nytt för säsongen. Därför kan det chockera människor att halsduken jag jämt bär runt på kostade sexhundrakronor (från Wera of Stockholm), kappan från weekday och kostade lite över ett och fem och mina martens är faktiskt vintage som jag fick av en bloggläsare en gång! Men nu börjar de bli för slitna, så jag tänker köpa mig ett par nya som jag hoppas att kunna ha på mig minst lika länge (minst fem år!!) som dessa.

Det kan såklart svida i plånboken ibland, billigare hade det ju varit att köpa något som inte kostar ett par tusen men jag gillar att veta att mina köp kan hålla länge. Eftersom jag är minimalist har jag inte femton tycker jackor utan jag har ett par som jag skiftar mellan och de har jag oftast haft flera år. Detsamma med annat som jag använder ofta, rygga, skor, halsduk och även sådant som möbler, inredningsdetaljer och köksprylar! 

Att jag är student och inte har en fast inkomst gör ju att de där tusenlapparna som går när jag köper något "ordentligt" betyder väldigt mycket. Men på lång sikt har jag funnit att det alltid är värt det att tänka kvalité före kvantitet. Jag gillar att ha få grejer som jag älskar och som jag vet håller, snarare än en massa kläder som jag bara kan använda ett tiotal gånger innan de fallerar.

Men vi alla är olika, och jag förstår verkligen att inte alla tänker som jag. Jag gillar olika, och är därför jättenyfiken på hur du tänker kring det här?

Berätta! Och ha det fint.

Kärlek!


Translation: Coat from weekday, scarf from wera of Sockholm and shoes vintage dr.martens. In this post I basically just wanted to say that I am the kind of person who rather buy few expensive pieces of clothing than a lot of cheap ones. Mostly it's because of me being a minimalist but it's also because, when I buy something new I want to wear it all of the freakin' time! And you can't really do that with a clothing that isn't of high quality. Maybe it hurts a little bit to buy something that costs a third of your salary but I think it's worth it when you can buy that same clothing for more than just a month or two. My coat is two years old, and still today it works and I think I will be able to wear it atlas a couple of years more.

Are you a minimalist when it comes to buying clothes? Do you prefer quality or quantity? Remember, there's is noting wrong with being somebody who likes to have a big clothes filled with colorful items, rather then having a tiny closet like me. We're all different - and that's what makes this world so fun, beautiful and interesting! 

Tell me about your habits, it would be so fun to hear what you think!

Lots of love!

om florister, bananpannkakor och dagar i blont.

om florister, bananpannkakor och dagar i blont.

det här är ett inlägg om sista gången jag ställde mig på en våg.

det här är ett inlägg om sista gången jag ställde mig på en våg.