om florister, bananpannkakor och dagar i blont.

om florister, bananpannkakor och dagar i blont.

A tune for the day: Hearts and bones - Paul Simon.

det sista innan våren

. . . . . . . . .

Kära vänner. När jag vaknade i morse kände jag mig inte helt kry, så jag ställde in lunchens träningspass och tänkte att jag kanske kan cykla ikväll, som om jag skulle må bättre då. Men under dagen har jag successivt klätt på mig mer och mer, känt av halsen, börjat hosta och nu ligger jag här, med två tjocktröjor, en halsduk, under täcket och huttrar. Nä, jag är nog inte helt kry. Det får bli en taking-care-day idag med helt enkelt!

Ska göra bananglass med jordnötssmör och se på modern family. Kanske att jag åker hem till mina föräldrar för lite kattgos framför brasan. Det brukar alltid göra mig lite friskare!

Men nu är det slut på monolog. Syftet med dagens inlägg är ju faktiskt att jag ska sammanfatta tiden som har varit. Den sista innan våren, för nu kan vi väl ändå enas om att den är här?

Ovan syns en ny kopp från lagehaus som jag älskar samt förra veckans blombukett som bestod av tistlar och eukalyptus bland annat. Kanske den finaste buketten någonsin. 

Och på tal om blommor och buketter så måste jag återigen hurra lite för mitt kvarter, S:t Knut och att jag faktiskt har en så grym florist bara runt hörnet! Tips för den som besöker Malmö är att ta en kaffe på Uggla som ligger precis bredvid, för att sedan gå och kika på växterna!

Bild två visar mitt sovrum från en vinkel jag inte tror jag visat innan.

Jag är ju blond nu för tiden. Det har ni väl inte glömt? Ny är även klänningen ovan, från Beyond retros outlet här i Malmö. Iklädd den stod jag och gjorde raw chokladbollar här om veckan.

Här är mitt recept.  

En vy från köket + mina nya små mini-kaktusar jag köpte på Oasen här i Malmö. 

En vy från gamla väster här i Malmö. Gamla staden. Så fint är det, när kvällssolen skiner på och man kan höra myllret från Lilla torgs nyöppnade uteserveringar.

En dag gjorde jag bananpannkakor och skrev ett inlägg om slow living också. 

Jag flyttade soff-kuddarna över till sängen och köpte en ny hatt/keps/grej. Har alltid velat ha en sjömanskepa men aldrig hittat en som passat så bra som den här! Från Liebling

När jag inte sitter hemma och pluggar/jobbar sitter jag på Fyn nio av tio gånger. Här dricker jag godast kaffe och får alltid ro till att skapa. Tror det är den ljusa inredningen som göre! 

Ny klänning nummer två kommer också från Beyond retro! Och så en vy över soffan. 

En annan dag gör jag krispiga (läs: brända) bananpannkakor med grapefrukt, blåbär, soyghurt och extra mycket kokos samt promenerar förbi favpritfloristen nummer två! Florista har bestämt det absolut finaste skyltfönstret i hela malmö! Tycker ni inte?

Lite såhär ser jag ut på stan, och såhär tänker jag kring ytterkläder och hållbarhet! Och en annan dag gör jag en grön superfood-smothie i en jar från Lagerhaus.

Något jobbigt som hänt på sistone:

- Kalaset där en man viskade att jag var ful pga mina tatueringar och tittade på mig med avsky och fick mig att känna mig så otroligt ovälkommen.
- Kommit lite efter i skolan pga haft så himla mycket att göra. Pust och phuu. 
- Tandvärk! Håller på att bli med visdomstand och aj vad den kan ömma till stundom. 

Det bästa som hänt på sistone:

- När jag köpte sjömanskepan och blev kär i en butik på köpet (Liebling)!
- Min syster, mamma och pappa har fyllt år och jag är så tacksam för deras existens pga om inte de funnits som stöd, trygghet, värma så skulle jag inte finnas kvar på jorden idag.
- Solskenet, trots att jag lätt blå vårvemodig så kan jag inte låta bli att älska det.

Har det hänt något riktigt världsbäst i ditt liv på sistone? Eller kanske något jobbigt du vill dela med dig av? Också nyfiken på om du har fått din visdomstand? Har du dragit ut den? Ska det verkligen göra såhär ont? Hm. Får kanske ringa tandis. 

Kärlek!


Translation: This is my week through Instagram. 

A kinda tough thing that have happened lately is that I've been kalled ugly buy a old guy because he didn't like my tattoos. I shouldn't care to much about that I know, it's just so sad how some people can't keep their opinions to themselves even though it's clear that they're hurting someone.

A better thing though, is that I finally found that sailor-cap that I've been looking for for so long! And also, both my mom, dad and my sister have had their birthdays and I am just so grateful for the way their been there for me this past year. If they didn't support me like they do, I wouldn't be alive and well today, that's for sure. They're my life-savors. And I love them so, so, so much.

Tell me, has anything good happened to you lately that you'd like to share with me? Or maybe something tough that you need to get of your chest? I'd love to hear it!

Lots of love!

tävling med novellix - AVSLUTAD!

tävling med novellix - AVSLUTAD!

några små ord om hållbarhet.

några små ord om hållbarhet.