the sunshine bowl.

the sunshine bowl.

IMG_6770.JPG

att vakna och försöka

Godmorgon vänner! När jag skriver detta är det torsdag morgon, jag dricker morgonkaffet ihop med en skål värmande hirsgröt och lyssnar på spotifys discover weekly-playlist som faktiskt, nio av tio gånger ger mig de allra mest grymmaste musiktipsen. Så coolt hur det funkar!

Idag mår jag sådär, ska jobba och jag är alltid lite nervig innan passen såhär i början, när alla bitar inte riktigt fallit på plats än. Dessutom är jag förkyld, halsont och svullna körtlar. Men det går. Allt går. Som jag skrev på en post-it jag satte på badrumsspegeln i går: ibland måste en kämpa för att få det en vill ha. Jag glömmer lätt att motgångar faktiskt kan vara bra ibland. Att goda saker inte kommer lätt. Att det är upp till mig att förverkliga mina drömmar.

Varför att just jobba på kafé är ett steg till att nå mina drömmar berättar jag mer om en annan dag, för idag ska jag berätta om en frukost. Kanske en som ska serveras på mitt framtida fik? 

Detta inlägget är ett samarbete med Helhetshälsa som erbjuder marknadens renaste kosttillskott! Den här gången har jag provat deras strandnypon-pulver samt baobab-pulver. Slurp!

Smoothien är enkel. Du behöver:

- Två bananer
- En dl fryst mango
- Samt 1/2 dl fryst ananas
- 1-2 tsk Helhetshälsas baobab
- 1-2 tsk Helhetshälsas strandnypon

Mixa långsamt och länge på låg växel tills din smoothie blir jämn och krämig. Addera mer fryst frukt eller banan beroende på vilken konsistens du gillar.

Toppa med jordgubbar, kokosflingor, cashewnötter, en sked jordnötssmör och strö lite gärna strandnypon-pulver för en härlig färgklick. 

Servera som vanligt i ditt bästa porslin. Mitt kommer från second hand!

Eftersom smoothien är solgul och jordgubbar och strandnypon påminner om att en sommar kommer snart har jag valt att kalla den här godingen för The Sunshine bowl! Man kan ju inte göra en smoothie utan att döpa den till något! Hello sunshiiinnnee.

Håll dig till en tsk av vardera superfruit-pulver i början för att se om det är en smak du gillar. Sedan kan du öka och ha i en msk vardera, eller två! 

Baobab innehåller massor av bra-iga kostfibrer, kalcium, magnesium och vitamin c. Strandnypon är bra för dina leder och innehåller dessutom en stor dos c-vitamin samt kalcium.

Om ni provar denna goding hemma, tagga gärna mig i bilden/ inlägget eller tagga #cupofpositive så jag kan få se era versioner av mina bowls och andra recept. Vore så roligt att se!

Nä, nu måsta jag promenera till jobbet. Det är sol idag. Känns fint. 
Kärlek!


Translation: Today I'd like to share a recipe with you guys! It's a bowl filled with good nutrients and yummy-ness! I've chosen to call it the sunshine bowl, mostly because of the color but also because the strawberries and the beach nypon-powder reminds me of the summer. I'ts coming! Soon. So we all better get ready by making them summer-feelings happen.

This bowl is a mix of....

2 bananas + a handful of frozen mango and a little bit less of a handful of frozen pineapple. Add 1 teaspoon baobab and 1 teaspoon beach nypon and mix on a low lever for a long time. Add more banana or frozen fruit depending on what kind of texture you want, and of course you can add more or less of the super fruits if you want that.

This post is a collaboration with Helhetshälsa, which is where I get my super fruits such as Baobab or Beach nypon. 

f you try this smoothie, pleas tag me your Instagram-picture, either my name @dudeellen or the hashtag #cupofpositive or both! 

Today my smoothie is topped with strawberries, cashews, peanut butter, coconut flakes and a spoonful of beach nypon for some extra color. 

Hope you like the recipe! 

Lots of love!

visst är jag nog allt lite lyckligare nu.

visst är jag nog allt lite lyckligare nu.

hello life.

hello life.