the slow life of dudeellen.

the slow life of dudeellen.

Allt fint som händer.

Darlings! Det verkar som om jag är lite efter med det här summerandet av mina veckor som jag annars rätt duktigt gör tradtitonsenligt. Då trots att det är tisdag idag och inte söndag så tänkte jag summera de senaste par veckorna och den här gången med lite djupare tankar och händelser som pågått i och omkring mig och som jag faktiskt inte berättat för er. 

Det handlar om psykologbesök och kaffeberoenden, om järnbrist och lite kärlek. Häng med!

För två veckor sedan fick jag reda på att jag har en ganska ordentlig järnbrist. Inte konstigt att jag kan sova fjorton timmar varje natt och aldrig känner mig fysiskt i balans - tänkte jag då!

Värdet en egentligen bör ha ska ligga mellan minimum 9 och maximum 34 och mitt värde var just 4. Så märkligt, ändå, jag som äter så allsidigt och färgglatt! Om någon vecka ska jag till läkare och undersöka saken, men tillsvidare har jag fått ta till metoder som en daglig kopp kaffe för att över huvud taget kunna vakna och vara pigg och glader!

Här ser vi en filur som verkligen älskar kaféer. Att hänga på dem både som kund - men också som personal! Jag har ett nytt favorithak - Söderberg och Sara som flyttat till ny och stor lokal här på S:t knut. Det är så ljuvligt ljust och härligt därinne!

Så har jag börjat jobba på ett kafé också. Lotta Love Superfoodbar! Kom och säg hej! 

Lite nytt i min lägenhet: en fin makramé väggbonad som jag fyndat på indiska. 

Och som vanligt äter jag bananpannkakor lite nu och då och alltid. Den här gången tillsammans med färska hallon (oh my så gott det är) och koks. Här är recept. 

Har man järnbrist han man även ett ganska så jättedåligt immunförsvar, vilket har lett till att jag varit sjuk jättemycket och länge. Den här veckan känner jag äntligen mig lite bättre i form. Men andra veckor har jag legat uppkrupen i sängen ovan och druckit flera flaskor kombucha i ett gott försök att må bättre - vilket uppenbarligen har funkat ganska så fin fint!

Andra dagar äter jag havregrynsgröt med hasselnötssmör och köper blommor hos Florista.

Eller dricker en eftermiddagskaffe på Mineral (också ett bra hak vid S:t knuts torg) och varierar frukostgröten med en grön smoothie med kiwi och supergreens

Vad som också hänt är att jag börjat tänka över det här med pengar. Alla har vi en budget, olika stora såklart, men vi är ändå ganska fria att göra vad vi vill med den. Jag vet människor som bara äter snabbnudlar för att ha råd med de dyraste väskorna, människor som aldrig har råd att resa för de lägger all sin inkomst på de dyraste utav ingredienser till deras fantastiska helgmenyer, människor som aldrig shoppar kläder för de sparar till resor, och människor som balanserar ut sin budget på lite av varje så att de inte går miste om något utav dera. Det är lätt att tänka att en bör spara för att ens kompis gör det. Just nu är jag i en process av att uppdatera min garderob. Och japp, det kostar. Men vet ni vad? Jag tycker det är så värt det. Jag prioriterar undan resor och restaurangbesök för att jag hellre lägger pengar på stilen, just nu. Och oj vad jag mår bra av att känna mig fin i färg, vintage och kvalité! Alltså, jag vet att vi alla har olika mycket pengar, vissa månader har en kanske inte råd med någonting mer än mat och hyra. Men har du en liten budget att röra dig kring, tänk på det här. Vad gör dig lycklig nu? Kanske sparar du för att du tror att du borde. Men borde du verkligen det? You do you, det är allt jag säger. Okej?

The sunshine bowl! Gjorde den här godingen en morgon och kände mig därefter så väldans bostad med bra vitaminer, härligt mätt, och energifull. Recept här. 

Vardagen i lägenheten. Fick påskliljor av mamma då de firade påsk med släktingar i Halmstad utan mig (pga jag skulle på födelsedagskalas här hemma). En annan dag satt jag på golvet och sörjde över att min älskade crosley vinylspelare är trasig. 

En vy från lägenheten. Funderar på att byta sängkläder till någon annan sval och naturnära färg. Förslag? Någon? Och så Uggla kaffébar som är ännu ett favoritställe här på S:t Knut. 

Sist men inte minst; min söndag. Drack kaffe med Ikaffe, åt lite baobab choklad och tog hand om torra händer med min nya handkräm från Yard Etc. som doftar SÅ gott. Så låg jag i soffan mest hela dan, med undantag från att städa garderoben och gå på spinning. Kull kull!

Nu är det ny vecka. Tog en liten paus från Instagram igår men idag är jag tillbaka som vanligt. Häng med mig på mina äventyr genom stories, prata med mig via direct message, eller kika in mitt flöde som just nu handlar lite extra mycket om inredning, Malmö och frukostar.

Kärlek!


Translation: This is my week through Instagram, where you can follow me as @dudeellen. Here's some good things that have happened:

- I started working at Lotta Love Superfood bar.
- I found out that I have incredibly low values on iron witch in it's self is pretty bad but I've been drinking a lot of good coffee to make up for my tiredness. And kombucha!
- The spring has come to Malmö and all the dekorations and flowers just makes me so happy. I really do not enjoy the "fake spring" that goes on from march to may when it snows one day and next day it's super hot - finally it's a real season again! Yes.

Hope you've all had a good start on this new week! I love you guys, you're so valuable and dear to me. All of you! Hope you'll follow my adventures this week through ig-stories! 

Lots of love!

how to get a more positive outlook on life.

how to get a more positive outlook on life.

about anxiety, my favorite tunes and other things.

about anxiety, my favorite tunes and other things.