banana split bowl.

banana split bowl.

today's music: estate - erlend øye.

Kafé Hannah

när jag vaknade igår morse mådde jag inte bra. i ungefär en vecka har jag varit sjuk, helgen var värst då jag var magsjuk och fortfarande kan jag till stundom känna mig lätt yr och illamående. jag vaknade sent som jag gjort hela veckan - försöker nämligen sova bort sjukan - och var inte ett dugg sugen på varken smotthiebowl eller gröt, mina standardfrukostar. så jag tog mig ut på en promenad, gick till ica söder som är stans bästa matbutik enligt moi, och köpte ingredienserna som sedan skulle bli livets frukost! en banana split bowl. något som jag definitivt ska servera på mitt framtida kafé! för de som inte vet vill jag öppna ett eget kafé en dag, det är en dröm jag haft sedan jag var liten. och en banana split bowl kommer definitivt finnas på menyn!

Det här behöver du för att göra Hannahs Banana Split bowl ♡

- 1/2 banan
- 2 dl yoghurt - välj en krämig soyghurt om du vill ha vegansk bowl, annars rekommenderar jag en härligt tjock turkisk yoghurt
- en matsked granola - jag valde den här från renée voltaire
- 2 teskedar rinnigt jordnötssmör (rekommenderar icas ekologiska)
- färska blåbär
- kokosflingor
- agave

Såhär gör du:

två deciliter yoghurt i botten, sedan en halv banan som du delar på längden, därefter toppar du med blåbär och granola, sedan jordnötssmöret och kokosflingorna, ringla sedan agave på sidorna om skålen så får du en härligt söt och lyxig smak när du kommer till botten.

och violá! en galet enkel och superlyxig frukost som smakar himmel.

så bananas enkelt alltså! nu till något annat, jag vill säga tack så otroligt mycket för alla fantastiska bidrag jag har fått till tävlingen med novellix. nästan trettio mail och lika många kommentarer - så otroligt! jag kommer dra vinnarna innan veckan är slut, och alla kommentarer och mail kommer jag att svara på. det kommer även finnas ett tröstpris till alla så var inte ledsen om du inte vann. jag kommer förmodligen dra lott eftersom det fanns så många fantastiska bidrag! kan även hända att jag publicerar en del av era bidrag på bloggen om ni vill? 

hoppas ni har en underbar lill-lördag!

kärlek!


translation:

hi friends! so today i'd like to present to you a very luxury and fun breakfast that i came up with yesterday! or, i'm pretty sure i'm not the first one to make a banana split bowl but this way, with fresh blueberries in combination with banana, creamy yoghurt and peanut butter, might be my very own unique and special way to make it. 

so this is what you need to make the banana split bowl - a breakfast that definetley will be on the menu of the café I will open one day!

- 1/2 banana
- 2 dl yoghurt of your choosing (creamy soyghurt if you're a vegan, or maybe a thick rurkish yoghurt if thats something you like) 
- 1 teaspoon of granola - i picked a store-bought buckwheat coconut and cacao granola
- 2 teaspoons of  peanut butter
- fresh blueberries
- coconut flakes
- agave

and this is how you do it!

start with the yoghurt, than slice a half a banana lengthwise and then add blueberries, granola, then peanut butter, then coconut flakes and last but not least, pur a little bit of agave on the sides of the bowl so you'll gett that extra sweet touch when you get to the bottom of the bowl! often when you have a bowl of something at a café or restaurant it gets really boring to eat when you get to the bottom of it, but this way you'll get a sweet surprise even though you only have tree spoons left to eat. yum! 

if you try the recipe, please tell me what you think! it works as a dessert to, maybe just add a little bit more berries and agave for the extra luxury feels! 

lots of love to you guys! 

 

en söndag vid amiralsgatan.

en söndag vid amiralsgatan.

tävling med novellix - AVSLUTAD!

tävling med novellix - AVSLUTAD!